Τελευταία νέα
Δεν υπάρχουν λόγια! Ο Νίκος Πλακιάς αφηγείται την τελευταία σημαντική στιγμή που είχε με τα κορίτσια του και ισοπεδώνει τα άθλια υποκινούμενα τρολ που επιτίθονται στους χαροκαμένους γονείς στα Τέμπη για να βάλουν πλάτη στον Μητσοτάκη Λαφαζάνης-TV Δράμας-Προεκλογική φαρσοκωμωδία με τη χώρα στο γκρεμό-τον κόσμο στη άβυσσο Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος άθελά του αποκάλυψε την τραγική κατάσταση που έχουν φέρει το ΕΣΥ Γεωργιάδης – Μητσοτάκης: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή»! Πέρασαν ήδη 23 μέρες … Ξεσπάει ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής: «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» Ο Μπάμπης Στόκας θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας – Τα 33 ονόματα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο  Ρωσία: Συνελήφθη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Timur Ivanov – Ελέγχεται για δωροδοκία Ο Δημήτρης Πανόπουλος για την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε στηρίξει το MeToo» Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Λόιντ Όστιν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή Δακρυσμένος ο Γιάννης Καλλιάνος: Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή, αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για την επιστολική ψήφο Η Μενδώνη επιχειρεί εκφοβισμό αντί να απολογηθεί Νέα Δημοσκόπηση: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται – Τα ποσοστά των κομμάτων
Moneypress.gr

Κίνα: Πώς τα εργοστάσιά της δείχνουν πως η οικονομία σταθεροποιείται

Τον Μάρτιο επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο 2023 η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, σε μια ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιτέλους σταθεροποιείται, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Ο πρόδρομος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποιητικής βιομηχανίας αυξήθηκε στις 50,8 μονάδες από 49,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής την Κυριακή. Η ένδειξη αυτή ξεπέρασε τις προβλέψεις των οικονομολόγων του Bloomberg που έδιναν μέση τιμή για το δείκτη 50,1 και ήταν η καλύτερη των τελευταίων 12 μηνών, από τον Μάρτιο του 2023.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μη μεταποιητικής δραστηριότητας ενισχύθηκε επίσης φτάνοντας στις 53 μονάδες έναντι εκτίμησης για 51,5 μονάδες. Γενικά οι ενδείξεις πάνω από το 50 υποδηλώνουν επέκταση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ κάτω από το 50 υποδηλώνουν συρρίκνωση.

Οι δείκτες υπευθύνων προμηθειών PMI είναι τα πρώτα επίσημα στοιχεία που γίνονται διαθέσιμα σε μηνιαία βάση κάθε μήνα και παρέχουν μια εικόνα της κατάστασης της κινεζικής οικονομίας. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ανάκαμψη διατηρεί τη δυναμική της μετά από ένα σταθερό ξεκίνημα του έτους και ενδέχεται να δώσουν στους διαμορφωτές πολιτικής περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο των προηγούμενων μέτρων τόνωσης προτού λάβουν μέτρα χαλάρωσης.

Ο καλύτερος από το αναμενόμενο μεταποιητικός PMI “αντανακλά σημάδια ότι η οικονομία σταθεροποιείται” παρά την επίδραση της εποχικότητας και τη χαμηλή βάση σύγκρισης, δήλωσε ο Μπρους Πάνγκ, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρύτερη Κίνα στην Jones Lang LaSalle Inc. Ο μη μεταποιητικός PMI δείχνει επίσης ότι “οι εταιρείες έχουν σχετικά ισχυρή εμπιστοσύνη και προσδοκίες για τις μελλοντικές δραστηριότητές τους”.

Η επέκταση του δείκτη PMI της μεταποίησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του δείκτη PMI της παραγωγής, ο οποίος αυξήθηκε στις 52,2 από 49,8 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Bloomberg Intelligence, Ντέιβιντ Κιου. Το εύρος των νέων εργοστασιακών παραγγελιών αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, στις 53,0 μονάδες από 49,0 μονάδες, παρέχοντας σαφείς ενδείξεις επιτάχυνσης της βιομηχανικής δραστηριότητας, έγραψε ο Κιου σε έκθεσή του την Κυριακή.
Η Κίνα έχει θέσει ως στόχο μια αύξηση του ΑΕΠ της κατά 5% το 2024, που πολλοί οικονομολόγοι τον θεωρούν άπιαστο, δεδομένης της παρατεταμένης ύφεσης στον τομέα των ακινήτων και των επίμονων αποπληθωριστικών πιέσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...