Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»

Καλλιόπη Βέττα: Η Ελληνική Επανάσταση είναι φάρος ελπίδας για τους αγώνες κάθε εποχής

25/03/2021

 H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση δηλωσε:

«Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στην οθωμανική δυναστεία, την αυθαιρεσία, την καταπίεση και τον αυταρχισμό.
Η Επανάσταση του 1821 ήταν μια λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, καθώς σηματοδότησε την εξέγερση σύσσωμου του λαού, με την εξαίρεση των προνομιούχων της εποχής, απέναντι σε μια κραταιά αυτοκρατορία.

Παράλληλα, ήταν ένα διεθνές παράδειγμα, σε μια σκοτεινή εποχή για τα δικαιώματα των λαών, και για αυτό αγκαλιάστηκε από ένα πρωτόγνωρο φιλελληνικό κίνημα που άκμασε σε όλο τον κόσμο.

Ο ξεσηκωμός του 1821, τέλος, ήταν η μεγαλειώδης αρχή για την δημιουργία του ελληνικού κράτους, προσπάθεια η οποία τελεσφόρησε τις επόμενες δεκαετίες με την ενσωμάτωση των υπόλοιπων εδαφών που αποτελούν, σήμερα, την ελληνική επικράτεια.

Στην περιοχή μας, την ΠΕ Κοζάνης, υπήρξαν γενναίες μορφές της Επανάστασης που, σε αντίξοες συνθήκες, τόλμησαν να σηκώσουν με θάρρος και αυταπάρνηση τη σημαία της Ελευθερίας και να γίνουν παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε διπλό καθήκον, αφενός να ανακαλούμε στη μνήμη μας την παρακαταθήκη, τους αγώνες και τους ηρωισμούς των προγόνων μας, αλλά και τις μαύρες στιγμές της ιστορίας μας και αφετέρου, να διεκδικούμε με ανυποχώρητο τρόπο την ισονομία, την ελευθερία και την δικαιοσύνη, διδάγματα και επιταγές του 1821 που είναι φάρος ελπίδας και προοπτικής για τους αναγκαίους αγώνες κάθε εποχής».​

Διαβάστε επίσης...