Τελευταία νέα
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος Νίκος Παππάς: “Η ΝΔ επιδεικνύει θράσος απέναντι στον λαό και εθελοδουλία απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Απάλλαξε τα κανάλια από το 97,5% της τρίτης δόσης…” Ματαίωσαν την προμήθεια 700 νέων λεωφορείων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και η Περιφέρεια με Δούρου και έδωσαν 50 εκατ. για σαράβαλα όταν η αγορά καινούργιων θα κόστιζε 61 εκατ. ΥΠΕΞ: Απαράδεκτα μυθεύματα τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών Η κίνηση fair -play του Καραμανλή και γιατί ένωσε το νήμα της δικής του πολιτικής με το νήμα της κυβέρνησης Σαμαρά! Νέα πρόκληση Αλτούν: Η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Οι μεγάλες δυσκολίες και το παράθυρο ελπίδας Μητσοτάκης: “Σοκάρει η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ-Ζήτησα την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης” Επιτέλους! Αφού σοκαρίστηκε όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη από την εν ψυχρώ δολοφονία μέρα-μεσημέρι του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ, 24 ώρες μετά … σοκαρίστηκε κι ο Πρωθυπουργός! Το tweet του κ Μητσοτάκη Μητσοτάκης: Ζήτησα από τον Χρυσοχοΐδη τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ Δυο καραμανλικοί κατά Σημίτη και Μητσοτάκη Σοκαρισμένη και η αμερικανική πρεσβεία από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ μέρα μεσημέρι στο δρόμο στην Αθήνα! Το μήνυμα στο twitter

Καλύτερα να κάνει πίσω η Πολιτεία παρά να ηρωοποιήσει τον Κουφοντίνα|Του Νικου Μπιστη

01/03/2021

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ

Καλύτερα ο Κουφοντίνας στον Κορυδαλλό και στην λήθη παρά στα εικονοστάσια κάποιων

Η απέχθεια μου για την 17 Νοέμβρη, τους « θεωρητικούς» της και τα πιστόλια της είναι σταθερή και αναλλοίωτη χρόνια τώρα. Ακόμα και όταν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έβλεπε με συμπάθεια την εκτέλεση του βασανιστή Μάλλιου, από τα χέρια του οποίου είχα (καλο) περάσει.

Η εξέλιξη και ο εκφυλισμός της τρομοκρατικής Οργάνωσης δικαίωσε την στάση όσων αρνηθήκαμε να επιβραβεύσουμε αυτόκλητους τιμωρούς, που περιφρονούσαν όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή αλλά και το κράτος δικαίου και  την ίδια την δημοκρατία. Η δημοκρατία μας απάντησε στην τρομοκρατία με τον νόμο. Και δεν πρόκειται, όποια και αν είναι η εξέλιξη να μιλήσω για κράτος δολοφόνο, κράτος εκδικητή και άλλα που ακούω.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Όπως πολιτικά έκρινα στην περίπτωση Μάλλιου, πολιτικά τοποθετούμαι και στην περίπτωση Κουφοντίνα. Η Δημοκρατία μας δεν έχει την πολιτική πολυτέλεια να μετρήσει ένα νεκρό. Ο κίνδυνος να αναζωπυρωθεί δια της ηρωοποίησης μια υπόθεση καταδικασμένη και απαξιωμένη πλέον στην συνείδηση του λαού είναι υπαρκτός. Ξέρω το αντεπιχείρημα : η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, το κράτος δικαίου δεν υποχωρεί. Υπάρχει αντίλογος: η Δημοκρατία όταν είναι ισχυρή – και είναι – δεν υπάρχει λόγος να είναι και  άκαμπτη . Μπορεί να κάνει και υποχωρήσεις αν εκτιμήσει ότι αυτό επιβάλλει το ίδιο το συμφέρον της. Καλύτερα ο Κουφοντίνας στον Κορυδαλλό και στην λήθη παρά στα εικονοστάσια κάποιων.

Καλύτερα ο Κουφοντίνας στον Κορυδαλλό και στην λήθη παρά στα εικονοστάσια κάποιων.

26/02/2021

ethnos.gr

Διαβάστε επίσης...