Τελευταία νέα
Αγεφύρωτο πλέον το ρήγμα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη! Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν στην πρώτη τους συνάντηση στη Βουλή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον “άγνωστο Χ” Γυρίζει το “χαρτί” ο Ερντογάν, ποντάρει τώρα στην ελληνοτουρκική συνεργασία για τις εκλογές! Ευχαριστήρια επιστολή για τους σεισμούς στον Μητσοτάκη ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 … Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις για τον «άγνωστο Χ» Τσίπρας από την Τήλο: Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού Νάσος Αθανασίου: Η αναφορά στον Μητσοτάκη έγινε σαν παράδειγμα προς αποφυγή, διαστρεβλώθηκαν όσα είπα Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω» «Βράζει» η ΝΔ με τις δηλώσεις Αθανασίου για τα Τέμπη – Ζητούν διαγραφή του Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει από την πόρτα που άνοιξε η Τουρκία Νίκος Δένδιας: Ανύπαρκτη η τουρκική παραβατικότητα μετά την επίσκεψή μου εκεί Κικίλιας: Στο +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι «Σκίζει» τον Μητσοτάκη η γερμανική SZ: Η οργή στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη δεν αφορά πλέον μόνο στους νεκρούς-Αύξηση τιμών, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και μια ολοένα πιο αυταρχική κυβέρνηση τα αίτια Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον γιό του, ντυμένο τσολιά, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Κατέρρευσε το «επιτελικό κράτος»|Toυ Γιώργου Πετρόπουλου

18/02/2021

Κατέρρευσε το «επιτελικό κράτος» εξαιτίας της χιονόπτωσης. Αλλά αλήθεια τι είναι αυτό το «επιτελικό κράτος»; Είναι καταρχάς ένας ευφημισμός, μια πομφόλυγα, σαν αυτή της «αριστείας», απομεινάρια της επικοινωνιακής καταιγίδας με την οποία εξωραϊστηκε η διεφθαρμένη ελίτ της χώρας για να ξανακερδίσει την εξουσία.

Επί της ουσίας όμως, είναι ο Ν. 4622, ίσως ο πρώτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπου τα βασικά του σημεία ήταν: Να κατακερματίσει-για να ιδιωτικοποιήσει αργότερα-την διοικητική ύλη. Να συγκεντρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και την ΕΡΤ, γύρω από το Μαξίμου και τον Μητσοτάκη. Να διαλύσει το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών, είτε αυτοί αφορούσαν την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, είτε την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Α…ναι, και να εγκαταστήσει κλιμάκια της…ΕΥΠ σε κάθε υπουργείο.

Πρακτικά λοιπόν, το επιτελικό κράτος και τα αποτελέσματά του είναι: Ο διπλασιασμός των μετακλητών υπαλλήλων αλλά και των αμοιβών τους. Είναι. το ότι εν μέσω πανδημίας μειώθηκε ο αριθμός των υγειονομικών κατά 1800 εργαζόμενους και αυξήθηκαν οι Ειδικοί Φρουροί κατά 4000 (χωρίς να συνυπολογίσουμε τους 1050 που θέλει να προσλάβει στα Πανεπιστήμια).

Γιατί προφανώς επιτελικό είναι το κράτος της αστυνομοκρατίας και των προληπτικών απαγορεύσεων, είτε αυτές αφορούν την βραδινή έξοδο των πολιτών, τις συναθροίσεις, την κοινωνική διαμαρτυρία ή ακόμη και την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς. Επιτελικό κράτος είναι οι χιλιάδες προσλήψεις. χωρίς διαδικασίες, με πρόσχημα την πανδημία από τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της ΝΔ. Επιτελικό κράτος είναι ο Πατούλης να φωτογραφίζεται σαν τουρίστας στην χιονισμένη Πλ. Συντάγματος και ο Μητσοτάκης να πίνει ανέμελος το εσπρεσσάκι του στο Da Capo.

*Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

17/02/21

Διαβάστε επίσης...