Τελευταία νέα
Θεοχάρης στο CNN: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε Επιβεβαιώνει η ΠΟΕΔΗΝ τις καταγγελίες οτι πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ Στους σεισμοπαθείς ο Αλέξης Τσίπρας: Άποζημιώσεις άμεσα, κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό και φοροαπαλλαγή για τους πληγέντες GPO: στο 13,7% το προβάδισμα της ΝΔ, σε πείσμα Λιγνάδη, Μήδειας, πανδημίας Στη Βουλή η νεοαποικιοκρατική σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός» Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπερψηφίσει μεταξύ άλλων την αύξηση των χώρων απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στη Χαλκιδική Αλέξης Τσίπρας: Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες του σεισμού Διπλωματικές πηγές: H Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας Αλ. Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους Η κυβέρνηση καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση! Εμφανής η διάθεση της κυβέρνησης να κλιμακώσει! Η στιγμή της σύλληψης του Έκτορα Κουφοντίνα γιατί έκανε το “έγκλημα” … να διαδηλώσει για τον απεργό πείνας πατέρα του! (pics-video) Τσίπρας: Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις Επίσκεψη Τσίπρα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας

Κατέρρευσε το «επιτελικό κράτος»|Toυ Γιώργου Πετρόπουλου

18/02/2021

Κατέρρευσε το «επιτελικό κράτος» εξαιτίας της χιονόπτωσης. Αλλά αλήθεια τι είναι αυτό το «επιτελικό κράτος»; Είναι καταρχάς ένας ευφημισμός, μια πομφόλυγα, σαν αυτή της «αριστείας», απομεινάρια της επικοινωνιακής καταιγίδας με την οποία εξωραϊστηκε η διεφθαρμένη ελίτ της χώρας για να ξανακερδίσει την εξουσία.

Επί της ουσίας όμως, είναι ο Ν. 4622, ίσως ο πρώτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπου τα βασικά του σημεία ήταν: Να κατακερματίσει-για να ιδιωτικοποιήσει αργότερα-την διοικητική ύλη. Να συγκεντρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και την ΕΡΤ, γύρω από το Μαξίμου και τον Μητσοτάκη. Να διαλύσει το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών, είτε αυτοί αφορούσαν την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, είτε την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Α…ναι, και να εγκαταστήσει κλιμάκια της…ΕΥΠ σε κάθε υπουργείο.

Πρακτικά λοιπόν, το επιτελικό κράτος και τα αποτελέσματά του είναι: Ο διπλασιασμός των μετακλητών υπαλλήλων αλλά και των αμοιβών τους. Είναι. το ότι εν μέσω πανδημίας μειώθηκε ο αριθμός των υγειονομικών κατά 1800 εργαζόμενους και αυξήθηκαν οι Ειδικοί Φρουροί κατά 4000 (χωρίς να συνυπολογίσουμε τους 1050 που θέλει να προσλάβει στα Πανεπιστήμια).

Γιατί προφανώς επιτελικό είναι το κράτος της αστυνομοκρατίας και των προληπτικών απαγορεύσεων, είτε αυτές αφορούν την βραδινή έξοδο των πολιτών, τις συναθροίσεις, την κοινωνική διαμαρτυρία ή ακόμη και την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς. Επιτελικό κράτος είναι οι χιλιάδες προσλήψεις. χωρίς διαδικασίες, με πρόσχημα την πανδημία από τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της ΝΔ. Επιτελικό κράτος είναι ο Πατούλης να φωτογραφίζεται σαν τουρίστας στην χιονισμένη Πλ. Συντάγματος και ο Μητσοτάκης να πίνει ανέμελος το εσπρεσσάκι του στο Da Capo.

*Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

17/02/21

Διαβάστε επίσης...