Τελευταία νέα
Αθλιότητα δίχως τέλος – Φτου σας! Έδειξαν βίντεο από αγώνες τζούντο για να περιγράψουν μέρος της «λαβής» που έκανε – όπως είπαν – ο Αναγνωστόπουλος στη σύζυγο του Καρολάιν με αποτέλεσμα να τη δολοφονήσει! Γερμανία: Δέχθηκε μη αποχώρηση τουρκικών δυνάμεων από Λιβύη-«Έφτυσε» και Αίγυπτο Αποκάλυψη, αλληλεγγύη, συλλογική αντίσταση Το ΚΚΕ, οι συνεργασίες και τα μέτωπα Απόπειρα να χτυπηθεί ο αγωνιστικός συνδικαλισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ψήφισαν μαζί με ακροδεξιούς κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση Ο Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλαγή ονόματος σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών Συμμαχία Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη, Λοβέρδου-Ζητούν να πάψει η προστασία των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis Αλέξης Τσίπρας στο PES: Να ανοίξουμε τη συζήτηση για μία Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες – Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην λιτότητα Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ουσιαστικά κατά της… άμβλωσης! Αλ. Τσίπρας: Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα Ζεστό χρήμα στα «κοράκια» της ιδιωτικής ασφάλισης – Τζόγος με την επικουρική σύνταξη των ασφαλισμένων Το υπουργείο Εργασίας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Επικουρική Ασφάλιση

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «144 χρόνια δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.»

Ιούνιος 10,2021


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 144 χρόνια δράσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

Συμπληρώνονται φέτος 144 χρόνια δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του αρχαιότερου και μεγαλύτερου εθελοντικού και ανθρωπιστικού οργανισμού στη χώρα μας. Σε όλες τις δύσκολες και οδυνηρές στιγμές της ιστορίας μας, από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον εμφύλιο, σε μεγάλες φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, χιλιάδες εθελόντριες και εθελοντές έχουν απλόχερα προσφέρει ανεκτίμητη ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους τη χρειάστηκαν.

Με τον ίδιο αλτρουισμό και ευαισθησία στέκονται στυλοβάτες της Πολιτείας στις σύγχρονες κρίσεις των καιρών μας, όπως στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ενώ συνδράμουν και στη διαχείριση της πανδημίας, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί σοβαρά από τις επιπτώσεις της και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία. Ανώνυμοι και αφανείς, γενναιόδωροι και συμπονετικοί, οι ήρωες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αφιερώνονται όμως και στις άλλες μάχες, εκείνες που δίνονται καθημερινά μακριά από τα φώτα της επικαιρότητας. Στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, στους δρόμους και τους άστεγους, στις φυλακές, στα άσυλα ανιάτων, στα ψυχιατρεία και σε όσους ζουν ανήμποροι στο σπίτι ή στη σκληρή πραγματικότητα της ανέχειας, οι Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά είναι η μεγαλύτερη αρετή.

Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξυψώνει την έννοια και τη σημασία του εθελοντισμού και προσελκύει άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής κατάστασης σε ευγενείς και ανιδιοτελείς σκοπούς, γεγονός που επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο σύνολο.

Η σημερινή ημέρα γιορτής για όλους εσάς, που υπηρετείτε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ας είναι μια απαραίτητη υπενθύμιση να αναλογιστούμε όλοι και τις δικές μας πράξεις ενσυναίσθησης και προσφοράς για τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπο, τον κόσμο.

Εύχομαι ολόθερμα καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο σας.

Διαβάστε επίσης...