Τελευταία νέα
Ξεκινά η προεκλογική «μάχη» Μητσοτάκη για τη Β. Ελλάδα – Ο υπέρτατος στόχος της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο η καταγγελία για το τουρκικό προξενείο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: Γεωπονική σχολή στις 9, 10 και 11 Ιουνίου. ΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη Επικοινωνία Κασκαρέλη – Φιντάν για τους μετανάστες στον Έβρο Κρίσιμη συνάντηση Στεφανή με τον πρέσβη του Ισραήλ Ανάλυση: Τι σηματοδοτεί για το πολιτικό σκηνικό η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ Έδωσε το σήμα ο Αλέξης Τσίπρας: “Πάμε σε μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή” ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: Παραιτήθηκε για να κουκουλωθεί η υπεροψία του μέχρι τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ για την ουρανομήκη … θρασύτητα Καραμανλή: «Επιβεβαίωσε ότι η παραίτησή του έγινε απλά για να κουκουλωθεί η ασυγκράτητη έπαρση και υπεροψία του μέχρι τις επόμενες εκλογές» Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ – Να γίνουμε η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα: Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα έβγαζε το σκασμό … εδώ κουνάει και το δάχτυλο και ειρωνεύεται κι από πάνω! ΣΥΡΙΖΑ: Το απίστευτο θράσος του Κ. Καραμανλή

Κατσώτης Χρήστος: Στελέχωση του ΕΦΚΑ με μόνιμο προσωπικό για την άμεση απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων.

06/02/2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέµα: Στελέχωση του ΕΦΚΑ µε μόνιμο προσωπικό για την άμεση απονοµή όλων των εκκρεμών συντάξεων

Ο υποψήφιος συνταξιούχος ΤΣΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης (επισυνάπτεται) µε ημερομηνία 20-4-2018 (εδώ και 2 χρόνια και 9 μήνες) και ακόμη περιμένει την απονομή της. Πρόκειται, μάλιστα, για σεισµόπληκτο δανειολήπτη, ο οποίος αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειό του με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μετά από αλληλογραφία έχουν απαντήσει τα αρμόδια τµήματα και πιο συγκεκριμένα το ΝΑΤ στις 22/8/2019 με αριθμό Πρωτοκόλλου 23694 προς Δ’ Διεύθυνση Συντάξεων Γ ήρατος – Πατησίων 30, όπως επίσης και το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Μεσσηνίας, Τμήµα Συντάξεων στις 24/9/2018 µε αριθμό Πρωτοκόλλου 6879, αλλά καμία εξέλιξη δεν υπάρχει, όπως και για χιλιάδες άλλες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν και στον ΟΓΑ. Μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας του, κραυγή αγωνίας χιλιάδων, ζητάμε να προχωρήσει άµεσα η έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης του, όπως και όσων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Στον τέως ΟΓΑ, παρά τις πολλές τυμπαν0κρουσίες για την ψηφιακή σύνταξη, επειδή ο χρόνος πριν το 1998 ήταν προαιρετικός, όπως και στην περίπτωση που συζητάμε και θεωρείται διαδοχική ασφάλιση, οι συντάξεις δεν βγαίνουν ψηφιακά, ακόμα και αν δεν υπήρχε ασφάλιση στο ΝΑΤ. Αποτελεί κοροϊδία όταν γίνεται λόγος για «ψηφιακές συντάξεις», για να αποκρύπτεται η σκόπιμη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων που εκκρεμούν. Με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ το 2017, αρμόδιος φορέα για την έκδοση των συντάξεων του ΟΓΑ για πολλές περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, µε ελάχιστο προσωπικό, ήταν η κεντρική Διεύθυνση στην Πατησίων, ενώ μέσα στο 2020 μεταφέρθηκε η δραστηριότητα έγκαιρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση που οδηγεί σε οικονοµική ασφυξία χιλιάδες δικαιούχους, παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί δια στόµατος και του πρώην Υπουργού της κ. Βρούτση, ο οποίος στις 26-7- 2019 δήλωνε ότι «Από την 1η /ουνι΄ου 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά» και στις 21-9-2020 ότι «Μέχρι το τέλος Σεπτεµβρίου θα μπουν στο σύστημα Α ΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρε/ας και άγρα των». Η βασική αιτία της μεγάλης καθυστέρησης για πολλά χρόνια είναι, ότι µε ευθύνη των µέχρι τώρα κυβερνήσεων παρακρατούνται από τους αναμένοντες τη σύνταξη σηµαντικά ποσά, εκατοντάδες εκατοµμύρια, αν συνυπολογίσουμε και τα αναδρομικά. Το ίδιο διάστηµα εκατοντάδες εκατομµύρια δίνονται σε πολύ μεγάλες και σε πιο μικρές εταιρείες για να βελτιωθεί η μηχανογράφηση, «για να βγαίνουν νωρίς οι συντάξεις», αλλά η κατάσταση επιδεινώνεται. ΄Ετσι έρχεται σαν ώριμο φρούτο η ιδιωτικοποίηση της έκδοσης συντάξεων, με ανάληψη από ένα ιδιώτη Διαχειριστή Έργου (ρτο]οο1 Μπορει”), όπως είπε ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης πρόσφατα, όπως συμβαίνει µε το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του ο-ΕΦΚΑ. Τα χρήµατα πού δίνονται και φέτος από τον προύπολογισμό είναι σταγόνα στον ωκεανό και επιβεβαιώνουν, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, αν λάβουμε υπόψη, ότι θα αυξηθούν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά και άλλων εργαζοµένων, από το φόβο νέων ανατροπών όχι μόνο στην επικουρική, αλλά και στην κύρια σύνταξη που ετοιμάζονται. Τα αποτελέσματα προηγούμενων «ομάδων εργασίας» ή των κλιµακίων που έχουν δημιουργήσει όλες οι προηγούµενες κυβερνήσεις στον ΕΦΚΑ ή των εργασιών ιδιωτικής εταιρείας, δεν έλυσαν το μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου άµεσα να απονεµηθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις που φτάνουν τις 300.000.

03/02/2021

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3΄ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Καραθανασόπουλος Νίκος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στολτίδης Λεωνίδας ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ …

Διαβάστε επίσης...