Τελευταία νέα
Ν. Ηλιόπουλος: «Όταν μιλάμε για βαθύ κράτος, μιλάμε για το κράτος της ΝΔ» Δ. Κουτσούμπας: «Το καινούργιο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου» Τσαβούσογλου: Ευχές σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πείραμα τεχνητής νοημοσύνης Η Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στη Μητρόπολη Χανίων ΜέΡΑ25: «Η κ. Σακελλαροπούλου που το 2006 μιλούσε για το νερό ως δημόσιο και μη εμπορεύσιμο αγαθό οφείλει σήμερα να αναπέμψει τον νόμο» Αλ. Τσίπρας για την 25η Μαρτίου: «Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα» Κίνηση – έκπληξη Τσαβούσογλου! Ευχετήρια επιστολή σε Δένδια για την 25η Μάρτιου Τα γυρνάει ο Βενιζέλος: Δεν είπα ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός Γαλλία: Η κραυγή της οργής γίνεται δύναμη εξέγερσης Ρένα Δούρου: Προεκλογικό σποτ για την ακρίβεια μπροστά σε ένα ψυγείο Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αρνείται να είναι το «τρίτο» πρόσωπο που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό

ΚΕΕΡΦΑ: Συνέντευξη τύπου, Δευτέρα 14/2, 1μμ,στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

 Φεβρουάριος  14, 2022

Ανακοινώσεις  Συλλογικοτήτων

Συνέντευξη τύπου, Δευτέρα 14/2, 1μμ,

στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη

Θέμα: Οι συμφωνίες Μηταράκη με Μπαγκλαντές και Πακιστάν,

οι μαζικές απελάσεις και η ανάγκη για νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών

Ομιλητές: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος ¨η Ενότητα”, Σέιχ Γκιάς, Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές-Τμήμα Ελλάδος, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Αποστόλης Καψάλης, ερευνητής ΙΝΕ ΓΣΕΕ,

Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι συνδικάτων, εργάτες γης από Μανωλάδα, Ασπρόπυργο, Μαραθώνα, Θήβα, Σκάλα Λακωνίας, ΄Αργος, εργάτες από πτηνοτροφικές μονάδες Ιωαννίνων, Χαλκίδας , Κατερίνης,εργάτες σε αποθήκες σούπερ μάρκετ, διανομείς.

Χιλιάδες μετανάστες εργάτες εργάζονται σε χωράφια, σε εργοστάσια, σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες, σε αποθήκες, σε εστιατόρια και στην διανομή, σε ξενοδοχεία, πλάι-πλάι με ντόπιους εργάτες, με τους οποίους δίνουν κοινούς αγώνες μέσα από τα συνδικάτα.

Οι εργοδότες θέλουν να απλωθούν οι Μανωλάδες σε όλη την Ελλάδα και αντιμετωπίζουν με ρατσιστικές διακρίσεις τους μετανάστες εργάτες. Ζητάνε να δουλεύουνε με χαμηλότερα μεροκάματα, χωρίς δικαιώματα, σαν σκλάβοι.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρνει συμφωνίες στα μέτρα της εργοδοσίας, ούτε να απειλεί με μαζικές απελάσεις και άρνηση επανένωσης οικογενειών.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να ακούσει τη φωνή των εργατών που ενωμένοι απαιτούν νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς και ίσα δικαιώματα. Είμαστε, όχι σκλάβοι και ζητάμε σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”

Ένωση Μεταναστών Εργατών

Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές-Τμήμα Ελλάδος

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Διαβάστε επίσης...