Τελευταία νέα
Τιμητική διάκριση στον Αλέξη Τσίπρα που όμως κλείνει τον “δρόμο” προς το PES: Να αναλάβει επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο Ευρώπης Κοινωνία Ώρα Press – 4/10/2023: Με το σταγονόμετρο το αίμα για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία Πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρόεδρος της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης Στη Θεσσαλία παραμένουν αποκλεισμένοι δυο βδομάδες μετά την κακοκαιρία, μεταφέρουν με drones φάρμακα και τρόφιμα και “αυτούς”… τους ενόχλησε που πήγε ο Κασσελάκης με φτυάρι και γαλότσες στη λάσπη! Την Πέμπτη η πρώτη … του Στέφανου Κασσελάκη ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως Πρόεδρος Τσίπρας: Ποια ευρωπαϊκή θέση αναμένεται να πάρει Συνταξιούχοι ενός ανώτερου Θεού! Επανέρχονται οι συντάξεις των δικαστών στα επίπεδα προ του 2012 (περικοπές Μνημονίων) με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» μηνύει τον Αχιλλέα Μπέο για διαπλοκή μεταξύ του Δήμου Βόλου και της ΠΑΕ «Βόλος ΝΠΣ» Ρώτησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το αν ισχύει το δημοσίευμα της Yeni Safak για αποστρατικοποίηση των νησιών και εκείνος απάντησε για Rafale και Belh@rra Εξώδικο του Κώστα Παπαδάκη για αποκλεισμό της Ανατρεπτικής Συμμαχίας σε ΕΡΤ και ιδιωτική τηλεόραση Ναύαρχος Αποστολάκης: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν Μητσοτάκης – Ερντογάν συζήτησαν για αποστρατικοποίηση νησιών Νεκτάριος Φαρμάκης: Η Δυτική Ελλάδα έχει πλέον ανέβει κατηγορία

ΚΙΝΑΛ:H κρίση λειψυδρίας συγκλονίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα την Ευρώπη

Αύγουστος 21,2022

Ανακοίνωση Γιώργου Αποστολόπουλου, Γραμματέα Περιβάλλοντος Κινηματος Αλλαγης για τη λειψυδρία στην Ευρώπη

H κρίση λειψυδρίας που συγκλονίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα την Ευρώπη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τη χώρα μας.

Δεν πρέπει να λησμονούμε εξάλλου ότι το 1991-προ Κλιματικής αλλαγής-τα υδαταποθέματα βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση και η επάρκεια νερού για την Αθήνα σχεδόν εξαντλήθηκε.

Σήμερα που οι μεγάλοι Ευρωπαϊκοί ποταμοί και οι λίμνες «δεινοπαθούν» από την πτώση των υδάτων ενώ είναι γνωστό ότι περίπου 2.2 δις άνθρωποι παγκοσμίως ζουν χωρίς ασφαλές νερό, η χώρα μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη «δίνη» του προβλήματος.

Τεράστιες απώλειες νερού σε πεπαλαιωμένα δίκτυα, νιτρορρύπανση και ευτροφισμός, απόρριψη αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων χωρίς επεξεργασία, καταπατήσεις και τσιμέντωμα πάσης φύσεως υγροτόπων, καταστροφή της υδρόβιας βιοποικιλότητας είναι μόνο ορισμένα από όσα συμβαίνουν «εναντίον» του νερού.

Ενδεικτικά σημειώνουμε την καταστροφή του ποταμού Ασωπού και δεκάδων ρεμάτων αλλά και τις ανεκμετάλλευτες ποσότητες υπόγειων υδάτων που εκβάλλουν μέσα στη θάλασσα ή επεξεργασμένων που «απορρίπτονται» στην Ψυττάλεια.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο με την πρότασή του για τον «Κλιματικό νόμο» όσο και με τις συγκροτημένες θέσεις του για την προστασία των υδάτων βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πολιτική ραστώνη της Κυβέρνησης ωστόσο συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης...