Τελευταία νέα
Μητσοτάκης: Υπάρχει πρόοδος για την οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής ΑΟΖ Περιοδεία Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία – «Έρχεται πολιτική αλλαγή» Αλέξης Τσίπρας: Δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή – Τι είπε για τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη Πρόκληση Ράμα πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ όπως η Ελλάδα» Μήνυμα Τσίπρα από την Καστοριά στους απλούς ψηφοφόρους της ΝΔ: “Αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι μία οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες του συντηρητικού κόσμου. Δεν σας αντιπροσωπεύει η αδικία, η ρεμούλα, η κλεψιά” Επίθεση αστυνομικών δυνάμεων στον πατέρα του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι! «Τον γιο μου σκοτώσανε!» φώναζε (vid) Μηταράκης: Επιστολή στον «Guardian» για «στρεβλό» άρθρο για το μεταναστευτικό Μητσοτάκης: «Είμαστε κοντά σε υπογραφή συνυποσχετικού για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία» Εμφιετζόγλου: Προσφυγή στα δικαστήρια κατά του (προκλητικού) Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος στην Ανατολική Αττική ο Μανώλης Χριστοδουλάκης Αίσχος! Βεβήλωσαν πάλι την Αγία Σοφία Υποκλοπές: Νέο ευρωπαϊκό «χαστούκι» στην κυβέρνηση!

ΚΙΝΑΛ:H κρίση λειψυδρίας συγκλονίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα την Ευρώπη

Αύγουστος 21,2022

Ανακοίνωση Γιώργου Αποστολόπουλου, Γραμματέα Περιβάλλοντος Κινηματος Αλλαγης για τη λειψυδρία στην Ευρώπη

H κρίση λειψυδρίας που συγκλονίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα την Ευρώπη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τη χώρα μας.

Δεν πρέπει να λησμονούμε εξάλλου ότι το 1991-προ Κλιματικής αλλαγής-τα υδαταποθέματα βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση και η επάρκεια νερού για την Αθήνα σχεδόν εξαντλήθηκε.

Σήμερα που οι μεγάλοι Ευρωπαϊκοί ποταμοί και οι λίμνες «δεινοπαθούν» από την πτώση των υδάτων ενώ είναι γνωστό ότι περίπου 2.2 δις άνθρωποι παγκοσμίως ζουν χωρίς ασφαλές νερό, η χώρα μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη «δίνη» του προβλήματος.

Τεράστιες απώλειες νερού σε πεπαλαιωμένα δίκτυα, νιτρορρύπανση και ευτροφισμός, απόρριψη αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων χωρίς επεξεργασία, καταπατήσεις και τσιμέντωμα πάσης φύσεως υγροτόπων, καταστροφή της υδρόβιας βιοποικιλότητας είναι μόνο ορισμένα από όσα συμβαίνουν «εναντίον» του νερού.

Ενδεικτικά σημειώνουμε την καταστροφή του ποταμού Ασωπού και δεκάδων ρεμάτων αλλά και τις ανεκμετάλλευτες ποσότητες υπόγειων υδάτων που εκβάλλουν μέσα στη θάλασσα ή επεξεργασμένων που «απορρίπτονται» στην Ψυττάλεια.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο με την πρότασή του για τον «Κλιματικό νόμο» όσο και με τις συγκροτημένες θέσεις του για την προστασία των υδάτων βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πολιτική ραστώνη της Κυβέρνησης ωστόσο συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης...