Τελευταία νέα
«Το έκανε για το χάσει» – «Κεραυνοί» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος το 2015 Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα Το αιχμηρό βίντεο – ντοκουμέντο του Στέφανου Κασσελάκη από το “οδοιπορικό” του στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη: “Αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ -Στον αέρα μυρίζει πόλεμος” «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» – Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Κασσελάκη από τα κατεχόμενα Μεγάλη ντροπή! Η φρουρά του Μητσοτάκη τραμπούκισε tην αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μπροστά στον Πρωθυπουργό όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση ! Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον φημισμένο μοσχαρίσιο γύρο στην Πτολεμαΐδα, αλλά έμεινε με την όρεξη Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» – Τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς Στη… γωνία περιμένει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

ΚΚΕ:Άστεγα το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Γυμνάσιο του Δήμου Λαγκάδα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Σεπτέμβριος 21,2021

Ερώτηση Βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς, οι 570 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνάσιου και το 2ου Γυμνάσιου του Δήμου Λαγκάδα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης βρέθηκαν άστεγοι.
Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λαγκαδά, γνωστοποίησε ότι το σχολικό κτίριο όπου στεγάζονται, είναι ακατάλληλο καθώς κρίθηκε επικίνδυνο και χρήζει εκτεταμένων επισκευών.
Το πρόβλημα, παρόλο που είναι χρόνιο και εντοπισμένο ήδη από το 2013 με παρεμβάσεις τόσο της Ένωσης Γονέων Λαγκαδά, αλλά και των εκπαιδευτικών και των διευθύνσεων των σχολείων δεν έχει επιλυθεί έως τα σήμερα.
Η μελέτη που εκπόνησε η “Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ”, βάση της οποίας το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας, υγρασίας και αποκόλλησης σοβάδων, παραδόθηκε στο Δήμο τέλη Αυγούστου, αφήνοντας ανεκμετάλλευτο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα σχολικά κτίρια ήταν άδεια από μαθητές και τα μαθήματα γίνονταν εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας.
Η «προσωρινή» λύση που δόθηκε με τη συγχώνευση πέντε διδακτικών ωρών σε τρεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκάδα, ώστε να εκτονώσει τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ακαταλληλότητα των κτιρίων, θεσμοθετεί επί της ουσίας την υποβάθμιση των σπουδών των μαθητών του Λαγκάδα κατατάσσοντας τα σε παιδιά β’ κατηγορίας. Ενώ σαν «λύση» θεωρείται η μελλοντική εγκατάσταση προκάτ αιθουσών έως ότου οριστικοποιηθεί η μελέτη της “Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ”, δημοπρατηθεί και γίνει η πλήρης αποκατάσταση του σχολικού κτιρίου.
Την ίδια ώρα, ακόμα και αν δεν υπήρχε πρόβλημα επικινδυνότητας του σχολικού κτιρίου, μεγάλες είναι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του 1ου Γυμνάσιου και το 2ου Γυμνάσιου του Δήμου Λαγκάδα.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στο 1ο Γυμνάσιο τα κενά σε ώρες είναι: 23 τεχνολογίας, 4 αγγλικών, 4 γυμναστικής και 2 οικονομολόγου, ενώ παρόλο που ήταν κέντρο ενισχυτικής για 6 σχολεία της περιοχής δεν θα λειτουργήσει, όπως επίσης και το τμήμα ένταξης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε
-Να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, για τη ασφαλή στέγαση και λειτουργία του 1ου Γυμνάσιου και το 2ου Γυμνάσιου του Δήμου Λαγκάδα, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο του σχολείου και επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σε αυτό.
-Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων ώστε οι μαθητές να μπορούν να διδαχτούν το σύνολο των μαθημάτων και της ύλης.
-Να λυθεί το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών από τα χωριά του Λαγκαδά

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στολτίδης Λεωνίδας Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε επίσης...