Τελευταία νέα
Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67% ΣΥΡΙΖΑ: “Πέφτουν οι σφαίρες βροχή … με Μητσοτάκη! Λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία για τη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής “38 κάλυκες, έλεος! Δεν ήταν τρομοκράτες απέναντι με όπλο”! “Καρφιά” Κατερινόπουλου: Με 1 μήνα εκπαίδευση πήραν κόσμο στη ΔΙΑΣ, κινδυνεύουν περισσότερο από το συνοδό παρά από κακοποιούς” (vid) Κόλαφος η Συνομοσπονδία Ρομά για ΕΛΑΣ-ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Πέραμα: Ήταν 18 ετών, είχε κατηγορηθεί για κλοπή μοτοποδηλάτου, γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος; Διχάζει Γερμανία-Τουρκία η υπόθεση Καβαλά. Ερντογάν: Πάει για ρήξη με Γερμανία-Δύση; “Όλοι είμαστε καλά”! Και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει η “Εφ.Συν.” εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. για την ανακοίνωση που μιλάει για “7 τραυματίες αστυνομικούς” Γιάννης Πλακιωτάκης για Τουρκία: Παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο – 600 εκατ. ευρώ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας Παρέμβαση Θεοδωρικάκου με επίσκεψη «συμβολικού χαρακτήρα» στους κρατούμενους αστυνομικούς Συνήγορος των 7 αστυνομικών για το Πέραμα αναλαμβάνει ο Κούγιας – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή και οπλοχρησία Από Σπόντα 23.10

ΚΚΕ:Αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» στην Καρδίτσα.

Οκτώβριος 05,2021

Ερώτηση  Βουλευτών του  Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» στις κοινότητες Ρούσου, Αμπελικού και Καλλιθήρου Καρδίτσας και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής προς τον υπουργό Εσωτερικών.

«Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από τις περυσινές πλημμύρες του “Ιανού” στις Κοινότητες Ρούσου, Αμπελικού και Καλλιθήρου Καρδίτσας, σε χωράφια, γέφυρες και σπίτια.

Το Ρούσο ήταν το χωριό που πλημμύρισε από τα πρώτα και αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν ακόμη και σε στέγες προκειμένου να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά από την υπερχείλιση του ρέματος Καράμπαλη, που για δεκαετίες ήταν ακαθάριστο.

Η γέφυρα που συνδέει την Κοινότητα Αμπελικού με την Καρδίτσα κατέρρευσε ολοκληρωτικά και η επικοινωνία των κατοίκων του Αμπελικού γίνεται μέσω Καλλιθήρου, από μια μικρή γέφυρα στα όρια του οικισμού της κοινότητας. Από τη γέφυρα αυτή διέρχονται και τα βαριά οχήματα παρακείμενου λατομείου και οι μαθητές του Αμπελικού και πρόσφατα συνέβη και ατύχημα από την αύξηση της κίνησης οχημάτων μέσα στο χωριό και ζημιές στα οδοστρώματα από τα βαριά οχήματα.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια Καλλιθήρου και Αμπελικού και οι κάτοικοι των δυο χωριών, σε πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, επανέλαβαν τις ανησυχίες τους για τη σταθερότητα της γέφυρας, που είναι επιβαρυμένη λόγω υποσκαφής του ανατολικού βάθρου και των επιχωμάτων πρόσβασης από την πλημμύρα του “Ιανού”. Ήδη έχουν εμφανιστεί ρωγμές στο επίχωμα πρόσβασης και κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή με κίνδυνο για τη ζωή όσων τύχει να διέρχονται από αυτή.

Ακόμα και σήμερα, πάνω από δώδεκα μήνες μετά τις πλημμύρες, δεν έχει ξεκινήσει καμιά διαδικασία για την κατασκευή της γέφυρας Αμπελικού, ούτε για την επιδιόρθωση της γέφυρας Καλλιθήρου. Επίσης το ρέμα, που σημειωτέο περνάει δίπλα στα σπίτια του Καλλιθήρου και του Ρούσου, δεν έχει ακόμα καθαριστεί. Όλα τα φερτά του “Ιανού”, πέτρες, χώματα, κορμοί δέντρων κλπ., είναι μέσα στην κοίτη του ρέματος και οι κάτοικοι ανησυχούν ότι θα ξαναπλημμυρίσουν στην επόμενη χειμερινή μπόρα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι θα κάνει η κυβέρνηση:

Για τον άμεσο έλεγχο και επιδιόρθωση της γέφυρας Καλλιθήρου;

Για τον άμεσο καθαρισμό του ρέματος Καράμπαλη για να μην ξαναπλημμυρίσουν τα χωριά και κινδυνεύσουν άνθρωποι και περιουσίες;

Για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της γέφυρας Αμπελικού;».

Οι βουλευτές του Κόμματος

Γιώργος Λαμπρούλης Ν.Λαρισας

Διαμάντω Μανωλάκου  Β’Πειραιως

Διαβάστε επίσης...