Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΚΚΕ:Η εγκατάσταση του έργου LNG στο Βόλο θα βρίσκεται δίπλα σε ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη κατοικημένη περιοχή

 Μάιος 12,2022

Απορρίφθηκε ερώτησή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ με πρόσχημα την  «επιθετική γλώσσα»! - Ατέχνως
 Κώστας Παπαδάκης και Λευτερης Αλαβανος

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιταχύνει ανακατατάξεις και ανταγωνιστικά σχέδια στον τομέα της Ενέργειας που προϋπήρχαν όπως είναι και η αδειοδότηση της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες έχουν ευθύνη για τη μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε κόμβο ανταγωνιστικών συμφερόντων, καθώς και για την προώθηση της πολιτικής της απελευθέρωσης Ενέργειας και της πράσινης μετάβασης της ΕΕ και του χρηματιστηρίου της ενέργειας που βυθίζουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα στην ενεργειακή φτώχεια την ίδια στιγμή που κατασκευαστικοί όμιλοι δικτύων και υποδομών καθώς και Έλληνες εφοπλιστές αποκομίζουν τεράστια κέρδη, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Η εξέλιξη αυτή μεγαλώνει τους κινδύνους για το λαό της περιοχής που βιώνει ήδη την ανασφάλεια από την εγκατάσταση στην περιοχή της Θεσσαλίας αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων κι υποδομών και τώρα καλείται να μπει στο μάτι του κυκλώνα και των ενεργειακών ανταγωνισμών. Με επίκεντρο τις ενεργειακές υποδομές που εγκαθίστανται, υλοποιείται η πολιτική της ΕΕ που προωθεί το πανάκριβο εισαγόμενο αμερικάνικο φυσικό αέριο ως στρατηγικό καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό. Πρόκειται για κατευθύνσεις που διαιωνίζουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας και δεν αξιοποιούν το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πηγών προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος υπέβαλε τις παρακάτω ερωτήσεις:

«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– στο γεγονός ότι η εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για την Πράσινη Μετάβαση με εργαλείο το χρηματιστήριο ενέργειας συνολικά εκτοξεύουν την ακρίβεια, διαιωνίζουν την ενεργειακή εξάρτηση;

– στο αίτημα συνδικάτων και μαζικών λαϊκών φορέων για κατάργηση των φόρων στα καύσιμα για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά;

– στο γεγονός ότι η εγκατάσταση του έργου LNG στο Βόλο θα βρίσκεται δίπλα σε ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη κατοικημένη περιοχή (λαμβάνοντας υπόψη την ρυπογόνα καύση σκουπιδιών RDF από τον όμιλο ΑΓΕΤ), προκαλώντας περαιτέρω σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία;».

Διαβάστε επίσης...