Τελευταία νέα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στο χαράτσι Μητσοτάκη. “Έκπτώσεις” στο πρόστιμο ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πλεύρης: 50 ευρώ τον πρώτο μήνα – πότε θα είναι 100 Νοέμβριος: Ο μήνας … serial killer με κυβερνητική υπογραφή! 2.219 νεκροί από την πανδημία / μέρα-μέρα η λίστα με τους θανάτους… Ανοιχτή επιστολή “ξυραφιά” … Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: “Ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες” Νέα ιδιωτικοποίηση “στα σκαριά” από την κυβέρνηση: Τα “έχει βάλει” με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ο Χατζηδάκης, αγνοεί τους συνταξιούχους και ετοιμάζει καρέκλες για διευθυντάδες “Χ” … κι από τον Ηλία Μόσιαλο στο αδιανόητο χαράτσι Μητσοτάκη των 100 ευρώ το μήνα στους μη εμβολιασμένους: “Θα προτιμούσα ένα θετικό κίνητρο” Τάπα Ηλιόπουλου σε Οικονόμου – Μητσοτάκη: “Πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων. Τώρα ποιος … φάσκει και αντιφάσκει!” Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ προετοιμάζει το μέλλον!» Ντροπή, αλλά ποιος να τη βρει… 148 ασθενείς με κορωνοϊό όπως-όπως διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, αποκάλυψε η Παγώνη στον Τσίπρα Κερατσίνι: Ερώτηση για τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης Όλγας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέξη από τους αρμόδιους υπουργούς Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα Η Δήμητρα Λιάνη στέλνει «γράμμα» στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη γιορτή του με μομφές εναντίον του Γιώργου

ΚΚΕ:Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και άμεση πληρωμή των εργαζομένων του ΕΟΔΥ

Νοέμβρης 23, 2021

Ερώτηση Βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς τον Υπουργό Υγείας

Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ είναι συμβασιούχοι. Πάνω από 1.200 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων που διαχειρίζονται καθημερινά και ακόμα και σε αργίες και Σαββατοκύριακα το σύνολο των δειγματοληψιών. ενημερώθηκαν ότι εξαιτίας άγνωστης αιτίας, θα μείνουν για άγνωστο διάστημα, απλήρωτοι.

Εκτός του άγχους από την αβεβαιότητα της εργασιακής σχέσης αφού είναι σε ομηρία ως συμβασιούχοι, όπως χιλιάδες άλλοι με παράτασης των συμβάσεων έως 30/11/2022, το υπουργείο έκοψε τις άδειες για να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι έδειξαν κατανόηση λόγω της πανδημίας και εργάστηκαν προκειμένου να συνεχίσει ο εμβολιασμός της κοινότητας.

Τα χειροκροτήματα για όλους αυτούς που είναι στο μέτωπο αυτού του αγώνα ήταν εκκωφαντικά, όμως αυτοί οι εργαζόμενοι που έρχονται σε πρώτη επαφή με διάφορα κρούσματα και ίσως άλλες ασθένειες δεν συμπεριλήφθηκαν στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Δεν τους χορηγούν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών. Οι αργίες και υπερωρίες δεν καταβάλλονται στην ώρα τους. Ακόμη οφείλουν στους εργαζόμενους υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, βραδινά και αργίες, του Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν προτίθεται να πάρει μέτρα ώστε:

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ να είναι με σταθερή και πλήρη εργασιακή σχέση.
Να πληρώνονται σε σταθερή ημερομηνία το σύνολο των δεδουλευμένων τους, ώστε να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους.
Να ενταχθούν στους εργαζόμενους για το ειδικό κοινωνικό μέρισμα.
Να καταβληθούν αναδρομικά οι μεταβολές στη μισθοδοσία τους λόγω απασχόλησης σε αργίες και υπερωρίες που παράνομα δεν έχουν καταβληθεί για τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και να παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας.

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Λαμπρούλης Γιώργος

Στολτίδης Λεωνίδας

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...