Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

ΚΚΕ(μ-λ):ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ| Το πρόβλημα της ύδρευσης στην Πέρδικα δα θα λυθεί με υποσχέσεις

Αύγουστος 01,2021

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό).

Χρόνια τώρα οι κάθε λογής “υπεύθυνοι” και δημοτικοί διαχειριστές ταϊζουν τους Περδικιώτες με ανέξοδες υποσχέσεις και τους καλούν να κάνουν υπομονή! Το σήριαλ παίζεται και ξαναπαίζεται, αρμόδιοι και τοπικοί άρχοντες πάνε κι έρχονται, διαβεβαιώνουν πως κάνουν ό,τι μπορούν, ότι τάχα δρομολογούν λύσεις και η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Μια φταίει το ίδιο το νερό που βουλώνει τους σωλήνες, μια που δεν βρίσκουν τα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία, μια που τα βρίσκουν αλλά μετά χάνουν τις προθεσμίες…Το μόνο που δεν είπανε ακόμα στους Περδικιώτες είναι ότι φταίει το κακό τους το ριζικό!

Ένα πράγμα δείχνει αυτό το γαϊτανάκι υποκρισίας και μπαλάκι ευθυνών πάνω στις πλάτες των ανθρώπων του χωριού: Πλήρη αδιαφορία για τους κατοίκους που καλούνται – ούτε λίγο ούτε πολύ- να μάθουν να ζουν χωρίς νερό, με στεγνές τις βρύσες των σπιτιών τους! Μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στον καύσωνα, μέσα στην πανδημία, το ίδιο τους κάνει!

Ξεροσταλιάζουν οι κάτοικοι, αλλά το νερό τρέχει επί μέρες στους δρόμους από τους τρύπιους σωλήνες! Για τους μεγαλοξενοδόχους βέβαια η παροχή του νερού γίνεται απρόσκοπτα, χωρίς κανένα πρόβλημα, για το λαό με το σταγονόμετρο!

Το νερό, βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για όλους, αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα προς εκμετάλλευση και πεδίο κερδοφορίας.

Η λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και οποιοδήποτε έργο για να γίνει εξαρτάται λένε από το ΕΣΠΑ , δηλαδή τα μνημόνια που υπογράψανε και τις επιτηρήσεις της ΕΕ. Έτσι προχωρά παραπέρα η ιδιωτικοποίηση και οι απολύσεις, το ξεπούλημα του νερού, το μπάσιμο εργολάβων, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Από την άλλη πλευρά, αυξήσεις στα τιμολόγια, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς!

Σ΄αυτή την πολιτική καταδίκασε το σύστημα και οι κυβερνήσεις του το λαό και τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Οι συνέπειες είναι τραγικές στην καθημερινότητά και σε όλες τις πτυχές της ζωής των λαϊκών ανθρώπων.

Η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων, που αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς, είναι παραπάνω από δίκαιη!

Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις αυτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, διαιωνίζοντας και μεγαλώνοντας το πρόβλημα.

Μόνο η αυτοοργάνωση και οι συνεχείς κινητοποιήσεις τους μπορούν να αναγκάσουν και να επιβάλουν άμεσες λύσεις. Με λαϊκές συνελεύσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν αγώνες και να διεκδικήσουν την πρόσβασή τους στο νερό και την κάλυψη των αναγκών τους.

Διαβάστε επίσης...