Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

ΚΚΕ:Να μην εγκριθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «ΠΑΠΑ ΧΩΡΑΦΙΑ» ΔΕ Πιερίων

Φεβρουάριος 25, 2022

Τα σχέδια τους για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ δε θα περάσουν  - Eviaportal.gr

Ερώτηση Βουλευτών του  Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θεμα : Να μην εγκριθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «ΠΑΠΑ ΧΩΡΑΦΙΑ» ΔΕ Πιερίων Δήμου Κατερίνης στην ΠΕ Πιερίας

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και πάρα πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στα Πιέρια Όρη, που είναι εφαπτόμενη με τους χώρους του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου του Δήμου Κατερίνης στην ΠΕ Πιερίας, αφού πρόκειται να εγκατασταθεί Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 29,40 MW από την εταιρεία «AIRENERGY ΠΑΠΑ ΧΩΡΑΦΙΑ Ι.Κ.Ε.»,.

Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και φορείς (όπως, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κατερίνης, το Τοπικό Συμβούλιο Ελατοχωρίου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Ελατοχωρίου κλπ) έχουν ήδη εκφράσει ομόθυμα την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στον τόπο τους και την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να καταστρέψει τα δάση, τις περιουσίες τους, τη ζωή τους.

Η ανησυχία και οι αντιδράσεις είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας (η οποία έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), συνεπάγεται από τη μία νέα επέλαση στο λαϊκό εισόδημα μέσω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος, από την άλλη κέρδη που συνεχώς αυγαταίνουν για τους επιχειρηματικούς ομίλους, λεηλατώντας τη φύση, τις κρατικές επιδοτήσεις και το ενεργειακό δυναμικό του τόπου μας.

Συγχρόνως η πείρα από την εγκατάσταση και λειτουργία ανάλογων αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα επιβεβαιώνει την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που επέρχεται από την παράδοση δασών και βουνών στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τις επιπτώσεις στην υγεία του λαού μας, αλλά και την πολιτιστική καταστροφή από το κυνήγι του κέρδους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

– Να μην εγκριθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην προαναφερόμενη περιοχή.

– Την αποτροπή του περιβαλλοντικού εγκλήματος και των επιπτώσεων που θα επιφέρει στη ζωή, την παραγωγή και το μέλλον των κατοίκων του Ελατοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης στην ΠΕ Πιερίας.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Διαβάστε επίσης...

Η Διαρκης Επιτροπη ΟικονομικωνΥποθεσεων θα συνεδριάσει με θέμα σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (Παρασκευη 12/02)

12/02/2021 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ                                    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΡΚΩΝ […]