Τελευταία νέα
«Το έκανε για το χάσει» – «Κεραυνοί» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος το 2015 Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα Το αιχμηρό βίντεο – ντοκουμέντο του Στέφανου Κασσελάκη από το “οδοιπορικό” του στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη: “Αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ -Στον αέρα μυρίζει πόλεμος” «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» – Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Κασσελάκη από τα κατεχόμενα Μεγάλη ντροπή! Η φρουρά του Μητσοτάκη τραμπούκισε tην αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μπροστά στον Πρωθυπουργό όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση ! Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον φημισμένο μοσχαρίσιο γύρο στην Πτολεμαΐδα, αλλά έμεινε με την όρεξη Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» – Τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς Στη… γωνία περιμένει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

ΚΚΕ: Να σταματήσει η αποδυνάμωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Σεπτέμβριος 24,2021

PSYCHIATRIC TRIPOLI, INTRAKAT, 20JUNE2017

Ερώτηση Βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς το Υπουργό Υγείας

Σε έγγραφο τους, που είδε το φως της δημοσιότητας, προς τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, οι Γιατροί της παθολογικής κλινικής επισημαίνουν την αγωνία τους για την απρόσκοπτη λειτουργία της και αναφέρονται στην εξουθενωτική εργασία τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Με δεδομένα ότι:
1) Η Παθολογική Κλινική, καταλήγει τελικά, το περισσότερο χρονικό διάστημα εντός έτους, σε καθημερινή βάση να αριθμεί 60-80 ασθενείς. Σε αυτούς προστίθενται οι νοσηλευόμενοι στο COVΙD-1 ΚΑΙ COVID-2, των οποίων η δυναμική ανέρχεται στις περίπου 35 κλίνες.
2) υπάρχει πλημμελής στελέχωση των τμημάτων COVID και του ΤΕΠ Παθολογικού Τομέα, του οποίου η λειτουργία επιβαρύνει τους Ειδικευμένους Παθολόγους της Κλινικής.
Καθώς και:
3) Την έλλειψη σχεδιασμού αξιοπρεπών χωρών υποδοχής και νοσηλείας COVID θετικών ασθενών και εμπλουτισμού του Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού αν και έχει παρέλθει διετία από την έξαρση της Πανδημίας στο νομό .
4)Την αποδυνάμωση του αριθμού του Ειδικευμένου Ιατρικού Προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής- που επιτελείται εδώ και ένα χρόνο με τη μετακίνηση Ιατρών σε άλλες δομές Υγείας- όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές και εφημεριακές υποχρεώσεις, όταν κινδυνεύει το Νοσοκομείο να μετράει ημέρες χωρίς εφημερεύοντα Ειδικευμένο Παθολόγο και όταν το Προσωπικό μειώνεται σταθερά λόγω νόσησης ή λόγω καραντίνας ή λόγω διαθεσιμότητας ή λόγω παραιτήσεως ή λόγω συνταξιοδότησης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε όχι μόνο να σταματήσει η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με τη μετακίνηση ιατρών σε άλλες δομές, αλλά και για να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες νοσηλείας του πληθυσμού;

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος N.ΑΧΑΪΑΣ
Παπαναστάσης Νίκος N.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. 

Διαβάστε επίσης...