Τελευταία νέα
Πάνος Σκουρολιάκος στο “Π”: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ οδόν προς τις εκλογές Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι

ΚΚE:Για την ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

Ιανουάριος 12, 2022

Γενικό Νοσοκομείο /Αμφισσας - Αγορά εξοπλισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ερώτηση Βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς τον υπουργό Υγείας

«Την ώρα που τα ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού σπάνε το ένα μετά το άλλο και στη Φωκίδα, η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας παραμένει τραγική, τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς. Δυστυχώς, εξακολουθούν να ισχύουν όσα περιγράφονται στο Υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Άμφισσας και Κέντρων Υγείας που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ ως Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής στις 9/7/2021. Και παρά τις διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Υγείας (18/11/2021) περί “εύρυθμης λειτουργίας” του Νοσοκομείου, ως απάντηση σε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ την 21/9/2021, η κατάσταση που περιγράφουν σε μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Άμφισσας τον Δεκέμβρη το Σωματείο Εργαζομένων και οι αγροτικοί γιατροί που εφημερεύουν στο Νοσοκομείο, είναι διαφορετική. Υπάρχουν σοβαρά κενά σε βασικές ειδικότητες γιατρών, από το έτσι κι αλλιώς ανεπαρκέστατο οργανόγραμμα, είτε λόγω αναστολών εργασίας, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αναπληρώνονται και αν αναπληρωθούν αυτό γίνεται με πολύ χρονοβόρες διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα απουσιάζουν δυο (2) παθολόγοι, ένας (1) καρδιολόγος, δύο (2) αναισθησιολόγοι, ένας (1) πνευμονολόγος. Τα περιστατικά στα ΤΕΠ αντιμετωπίζονται κατεξοχήν από αγροτικούς ή γενικούς ιατρούς. Καθίσταται έτσι πρακτικά αδύνατη η καθημερινή, 24ωρη κάλυψη των αναγκών ενός ολόκληρου νομού. Η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού απαιτεί άμεση τοποθέτηση νεφρολόγου με μόνιμο τρόπο. Είναι φανερό ότι τέτοιου χαρακτήρα ζητήματα δεν μπορεί να επιλυθούν με προσωρινές μετακινήσεις από άλλα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ασφαλή λειτουργία του ΓΝ Άμφισσας, σχετικά με:

Την άμεση κάλυψη όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών κενών στο απαραίτητο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό;

Τον διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί;

Την επεξεργασία και εφαρμογή στην πράξη ενός νέου Οργανισμού Λειτουργίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές ανάγκες ενός Νοσοκομείου όπως είναι το ΓΝ Άμφισσας;».

Oι βουλευτές του Κόμματος

Γιώργος Μαρίνος

Γιώργος Λαμπρούλης:

Διαβάστε επίσης...