Τελευταία νέα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στο χαράτσι Μητσοτάκη. “Έκπτώσεις” στο πρόστιμο ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πλεύρης: 50 ευρώ τον πρώτο μήνα – πότε θα είναι 100 Νοέμβριος: Ο μήνας … serial killer με κυβερνητική υπογραφή! 2.219 νεκροί από την πανδημία / μέρα-μέρα η λίστα με τους θανάτους… Ανοιχτή επιστολή “ξυραφιά” … Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: “Ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες” Νέα ιδιωτικοποίηση “στα σκαριά” από την κυβέρνηση: Τα “έχει βάλει” με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ο Χατζηδάκης, αγνοεί τους συνταξιούχους και ετοιμάζει καρέκλες για διευθυντάδες “Χ” … κι από τον Ηλία Μόσιαλο στο αδιανόητο χαράτσι Μητσοτάκη των 100 ευρώ το μήνα στους μη εμβολιασμένους: “Θα προτιμούσα ένα θετικό κίνητρο” Τάπα Ηλιόπουλου σε Οικονόμου – Μητσοτάκη: “Πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων. Τώρα ποιος … φάσκει και αντιφάσκει!” Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ προετοιμάζει το μέλλον!» Ντροπή, αλλά ποιος να τη βρει… 148 ασθενείς με κορωνοϊό όπως-όπως διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, αποκάλυψε η Παγώνη στον Τσίπρα Κερατσίνι: Ερώτηση για τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης Όλγας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέξη από τους αρμόδιους υπουργούς Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα Η Δήμητρα Λιάνη στέλνει «γράμμα» στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη γιορτή του με μομφές εναντίον του Γιώργου

Κλίμοφ: Οι ΗΠA έχουν διαπράξει περισσότερες από 100 παρεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Νοέμβρης 23, 2021

Φωτογραφία από το RIA Novosti

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαπράξει περισσότερες από 100 πράξεις κατάφωρης παρέμβασης στις κυριαρχικές υποθέσεις άλλων κρατών από την υιοθέτηση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος κατοχύρωσε την αρχή της μη ανάμειξης, έως το 2000. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της προσωρινής επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας και την πρόληψη της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κλίμοφ..

«Από την υιοθέτηση του Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος κατοχύρωσε την αρχή της μη ανάμειξης στις εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, από το 1946 έως το 2000, διέπραξαν περισσότερες από 100 προφανείς πράξεις παρέμβασης, επιπλέον , σκόπιμη και αγενής, στις υποθέσεις περισσότερων από 60 πολιτειών», είπε ο γερουσιαστής σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για τα κράτη της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής. “Μπορεί λοιπόν να ειπωθεί σχεδόν σαν αστείο ότι το μόνο κράτος στις εσωτερικές υποθέσεις του οποίου οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα δεν παρενέβησαν είναι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και δεν έχουν ξεχάσει όλα τα άλλα”, είπε ο Αντρέι Κλίμοφ.

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι ήδη στις αρχές του 21ου αιώνα, η Ουάσιγκτον σκόπευε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα σε πενήντα χώρες έως το 2030. “Έθεσαν ένα τέτοιο σχέδιο για τους εαυτούς τους. Και διακηρύχθηκε δια στόματος του Μπους Τζούνιορ ως παγκόσμια δημοκρατική επανάσταση. Ειπώθηκε στις 12 Απριλίου 2005”.

Ο γερουσιαστής υπενθύμισε ότι η «Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία» με πρωτοβουλία των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου. “Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η ημερομηνία είναι επίσης η ημερομηνία της 30ης επετείου από την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών της Διακήρυξης αριθ. Αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Είναι γραμμένο εδώ ασπρόμαυρο ότι ούτε ένα κράτος ούτε μια ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει ή να παρέμβει με οποιαδήποτε μορφή ή για οποιονδήποτε λόγο στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών», είπε ο Αντρέι Κλίμοφ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι στις 29 Νοεμβρίου οι γερουσιαστές θα συζητήσουν, με τη συμμετοχή του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, το ζήτημα της χρήσης της έννοιας της «δημοκρατίας» για ανάμειξη στις κυριαρχικές υποθέσεις άλλων αναφέρει σε συνεδρίαση της επιτροπής την παραμονή της αμερικανικής συνόδου κορυφής. Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία», η οποία θα συγκεντρώσει ηγέτες χωρών, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιχειρηματίες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 9-10 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και ορισμένων άλλων χωρών δεν προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...