Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι για να στηρίξει του πληγέντες από τον σεισμό

Σεπτέμβριος 29,2021

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε για δεύτερη μέρα τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο βουλευτής Γιώργος Λόγιαδης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Λουλουδάκης Αποστόλης, Λιάπης Δημήτρης και μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Ηρακλείου.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος έχει παντελώς χρεοκοπήσει.Έλλειψη σχεδιασμού, πρόχειρες ασυντόνιστες ενέργειες για να διαχειριστούν το σήμερα χωρίς κανένα κυριολεκτικά σχέδιο για το επόμενο διάστημα το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να κρατήσει ολόκληρο τον χειμώνα, σε μια περιοχή που το κλίμα είναι ιδιαίτερα σκληρό με πολύ κρύο και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η οικονομική ζωή έχει κυριολεκτικά σταματήσει στο σημαντικότερο οικιστικό συγκρότημα της αγροτοκτηνοτροφικής περιοχής στο Αρκαλοχώρι. Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος είναι δύσκολο έως αδύνατο να ξαναβρεί τον ρυθμό του. Το χρεοκοπημένο κράτος εμφανίζεται για να φανεί ότι κάτι, δήθεν, συντονίζει και για φωτογραφίες με ρακές και μεζέ για επικοινωνιακή κατανάλωση. Το βάρος πάλι στην απαξιωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα τοπικά Συμβούλια των πρώην κοινοτήτων που η Κυβέρνηση φρόντισε να τους στερήσει και τις ελάχιστες αρμοδιότητες που τους είχαν απομείνει.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που έμεινε όρθιο σε αυτή την χώρα τα χρόνια της κρίσης είναι η οικογενειακή αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ευαισθησία των απλών ανθρώπων, οι ηρωικές προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε τον ρόλο του Ερυθρού Σταυρού, την ώρα που η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός με τους τοπικούς παράγοντες, έψαχναν με αγωνία αρμοδιότητες, ευθύνες. Στο χάος της Κρατικής γραφειοκρατίας εμφανίστηκε ως ο από μηχανής Θεός ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για να καλύψει το απόλυτο κενό του χρεοκοπημένου επιτελικού κράτους.

Ο παραγοντισμός δίνει και παίρνει πάνω στα ερείπια μιας περιοχής που ο ανθρώπινος πόνος μάς έχει συγκλονίσει.

Θα έχουμε καθημερινή παρουσία στον τόπο της συμφοράς για ουσιαστική στήριξη σε όλα τα επίπεδα.

Στις φωτογραφίες μαζί με το κλιμάκιο είναι η αντιδήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Όλγα Δραμουντάνη, που από την πρώτη μέρα δίνει παντού το παρών, όταν οι αρμόδιοι βγάζουν φωτογραφίες και παραγοντίζουν για τις ανάγκες της τηλεθέασης. Ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο για την ενημέρωση και την ξενάγηση στο εκθεσιακό κέντρο.