Τελευταία νέα
«Άνοιγμα» στη νεολαία από τον Μητσοτάκη και εξαγγελία για αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Γ. Βασιλειάδης Δικαιώνει καθυστερημένα η Ντόρα Μπακογιάννη, Κοτζιά και Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αιχμές του πρώην ΥπΕξ για αποστρατιωτικοποίηση των νήσων! Βενιζέλος: Ήμουν στα πρόθυρα ανοιχτής υποστήριξης της Συμφωνίας (vid) Στο συνέδριο “Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά” θα μετάσχει το Σάββατο η ΠτΔ Πρωταθλητές Ευρώπης-Το 45,5% δεν εξυπηρετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις του Παραιτήθηκε ο Βασιλειάδης -Ο ΣΥΡΙΖΑ τον ευχαριστεί Η επικρατέστερη για εκπρόσωπος Τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπανδρέου: Άδικη η επίθεση στον Ανδρέα Jr – Αγαπά τη φύση, ασχολείται με βελονισμό και μελίσσια ΚΝΕ: Η εικόνα του Μητσοτάκη στην συνδιάσκεψη της ΔΑΠ δείχνει όσο στριμωγμένη είναι η κυβέρνηση από τους φοιτητές Η Ντόρα Μπακογιάννη αποθέωσε Τσίπρα και Κοτζιά και επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή (vid) Παρέμβαση-βόμβα του Γιώργου Παπανδρέου με αποκαλύψεις – Το άγνωστο τηλεφώνημα στον Σαμαρά και η απάντηση στη Σία Κοσιώνη Σάλος με την αινιγματική ανάρτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που δείχνει Χάρη Δούκα και Παπανδρέου (pic)

‘Κοιτάμε Μπροστά’:Για τις μεθοδεύσεις σχετικά με το παραλιακό μέτωπο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

 Ιανουάριος 07, 2022

Ανακοίνωση της αυτοδιοικητικης παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» του επικεφαλής Χρηστου Γιαννουλη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γινόμαστε μάρτυρες αυτή την περίοδο της παρουσίασης των σχεδιασμών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ) για το Παραλιακό Μέτωπο σε επιμέρους Δήμους και συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.

Ωστόσο, μέχρι και την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση ότι θα γίνει συζήτηση για αυτό το πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έτσι, οι 8 παρατάξεις της αντιπολίτευσης και 24 συνολικά Περιφερειακοί Σύμβουλοι απέστειλαν στις 21 Δεκεμβρίου κοινό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητώντας σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με αυτό το θέμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Σ. Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε το επιχείρημα ότι «όποιος προγραμματισμός για εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος σε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης (ΜΕΘ), εκτός του γεγονότος ότι δεν εξυπηρετεί την ανάγκη συμμετοχής όλων των παρατάξεων και των Περιφερειακών Συμβούλων, υποβαθμίζει το θέμα, μιας και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Παραλιακού μετώπου, δεν αφορά μόνον την ΜΕΘ και τους όμορους Δήμους, αλλά όλη την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας». Αν και στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. για το 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος κ. Καρακωστάνογλου δεσμεύτηκε για σύγκληση της αιτηθείσας συνεδρίασης εντός των πρώτων εβδομάδων του 2022, την αμέσως επόμενη ημέρα και παραμονή Πρωτοχρονιάς, κοινοποιήθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση της ΜΕΘ στις 5 Ιανουαρίου, με μοναδικό θέμα την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το παραλιακό μέτωπο! Εάν προηγούνταν αυτή η συνεδρίαση της αιτηθείσας συνεδρίασης του Π.Σ. τότε θα λαμβάνονταν όλες οι σημαντικές αποφάσεις στην Επιτροπή και το Π.Σ. θα συνεδρίαζε ενημερωτικά, χωρίς τη δυνατότητα εισήγησης αλλαγών και λήψης απόφασης!…

Με άλλα λόγια θα έμπαινε το κάρο πριν από τα βόδια!…Γι’ αυτό και οι 4 παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη ΜΕΘ αναγκάστηκαν να καταθέσουν και νέο αίτημα προς τον Πρόεδρο της ΜΕΘ κ. Μητράκα, στις 4 Ιανουαρίου, ζητώντας ματαίωση ή αναβολή της εξαγγελθείσας συνεδρίασης «για λόγους δημοκρατικής τάξης, διαφάνειας και σεβασμού του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του Περιφερειακού Συμβουλίου», αλλά και γιατί «δεν είναι δυνατόν ένα θέμα για το οποίο συνεδριάζουν όλα τα δημοτικά συμβούλια, παρουσία του κ. Περιφερειάρχη, να μη συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έτσι ώστε να έχουν άποψη όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα για πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας».Δυστυχώς, το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε, η συνεδρίαση διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης και οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τώρα, ακόμη κι αν διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση στο Π.Σ., αυτή θα είναι μια συζήτηση για το «θεαθήναι», απλά ενημερωτική και χωρίς τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής, διαλόγου και διαβούλευσης στο ανώτερο δημοκρατικό σώμα της Περιφέρειας.

Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να καταγγείλουμε τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις της διοίκησης, που έγιναν με σαφή σκοπιμότητα να φιμώσουν το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, καθώς αποτελεί άλλο ένα αντιδημοκρατικό ολίσθημα της διοίκησης Τζιτζικώστα, με την ενθάρρυνση βέβαια και των αντιδημοκρατικών θεσμοθετήσεων της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Καλούμε τη διοίκηση Τζιτζικώστα να σταματήσει την υποβάθμιση της λειτουργίας του Π.Σ. και του ρόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης...