Τελευταία νέα
Χυδαίες απειλές Μπέου μέσα στο δημαρχείο Βόλου: «Θα σας κάνω μαύρους στο ξύλο, κοπρίτες» Προκόπης Παυλόπουλος: Η πανδημία του Covid-19 πρέπει να μας διδάξει ότι η Ελευθερία συνοδεύεται από την Ευθύνη Περήφανη η Μενδώνη που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε μετά το τσιμέντωμα Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος ορθώνουν μέτωπο κατά της επιθετικότητας της Τουρκίας – Τα μηνύματα στην Άγκυρα Eισαγγελέας Αρείου Πάγου Πλιώτας: Ζήτησε την απόφαση αποφυλάκισης του Πατέλη «Κανένα πρόβλημα με την στατικότητα του κτιρίου της Βουλής», δηλώνει ο Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση στοχοποιεί και τις λαϊκές αγορές Ντόρα Μπακογιάννη: Μεγάλο ευχαριστώ για το απίστευτο κύμα συμπαράστασης – Αρχίζει ανοσοθεραπεία Λίστα Πέτσα: Η οικονομικη εισαγγελία ερευνά καταγγελία πολιτών-Από τον Μάιο η δικογραφία στη Βουλή για διερεύνηση απιστίας των Σκυλακάκη-Πέτσα Μετά το σάλο … Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Πατέλη μελετά ο Άρείος Πάγος Δεν απέκλεισε παραβίαση του Συντάγματος η κυβέρνηση με φόντο την εξεταστική επιτροπή για λίστα πέτσα Γιάννης Οικονόμου: Να ψάξουμε από το ΄15 μέχρι το ΄19 και γι’ αυτό να πάμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

«Κοιτάμε Μπροστά»: Επείγει η συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία.

Οκτώβριος 13,2021

Ανακοίνωση της αυτοδιοικητικης παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» του επικεφαλής Χρηστου Γιαννουλη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Από τις 22 Σεπτεμβρίου απέστειλαν κοινό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας την επείγουσα σύγκληση δύο ειδικών συνεδριάσεων, με θέματα την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία των δασών αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος κ. Καρακωστάνογλου υποσχέθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα, αλλά απέφυγε να δώσει πιο συγκεκριμένη απάντηση με ημερομηνίες.
Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Αθηνά», το οποίο ίσως εξελιχθεί και σε μεσογειακό κυκλώνα, με σφοδρότερα φαινόμενα στη Β. Ελλάδα. Μετεωρολόγοι ήδη έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι θάλασσές μας έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά θερμότητας το καλοκαίρι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ένταση στα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα.
Γι’ αυτό και η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά ζητά την επείγουσα διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης για την αντιπλημμυρική προστασία στην Κ. Μακεδονία, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. «Κάλλιον προλαμβάνειν ή θεραπεύειν» σύμφωνα με την αρχαία σοφία, αλλά η αναβλητικότητα της διοίκησης της Περιφέρειας δεν φαίνεται να συμβαδίζει. Και είναι γνωστό ότι υπό την πίεση γεγονότων δεν μπορεί να γίνει καλός σχεδιασμός, ούτε και να τεθούν περιβαλλοντικές προτεραιότητες, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στις πρωτοβουλίες προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

Διαβάστε επίσης...