Τελευταία νέα
«Σφάχτηκαν» Κωνσταντοπούλου και Παφίλης στη Βουλή: «Η ανήθικη επίθεση στο ΚΚΕ θα γυρίσει μπούμερανγκ» – «Θα μας δείρετε με την αντρίλα σας;» Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την ισότητα των φύλων στις επιχειρήσεις Σφοδρή αντιπαράθεση Ζ. Κωνσταντοπούλου και Θ. Παφίλη – «Άλλο η διαφωνία κι άλλο η λασπολογία» Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων στις επιχειρήσεις, την προσβασιμότητα και την εφαρμογή προγραμμάτων Προσωπικού Βοηθού Πυρά ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη για το «ΝΔ παιδεραστές» Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Πώς αιτιολόγησε την αποχή της Νέας Αριστεράς από την ψηφοφορία για ΠτΔ Ανδρουλάκης: Ή έχουμε ένα επικίνδυνα ανίκανο σύστημα εξουσίας ή έχουμε ένα επικίνδυνα ικανό για όλα Πρόεδρος ο Τασούλας εν μέσω διαμαρτυριών Κυβέρνηση σε Ανδρουλάκη για τα Τέμπη: Παριστάνει τον δικαστή βγάζοντας ετυμηγορίες και εργαλειοποιώντας ένα τραγικό δυστύχημα Κυβερνητικές πηγές για Ανδρουλάκη: “Πάντοτε υπάρχουν και χειρότερα” Νίκη Ρωσίας – Trump: O Putin θέλει συνολική λύση – Zelensky: Μας οδηγούν σε παράδοση… Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τα βίντεο δεν αποκαλύπτουν ποια είναι η αιτία της έκρηξης και ανάφλεξης
Ert.gr

Κυβερνητικές πηγές για δήλωση ΠΑΣΟΚ ότι θα καταθέσει πρόταση για προανακριτική για τον Χρ. Τριαντόπουλο: Αναμένουμε τις λεπτομέρειές της

«Αναμένουμε την πρόταση και τις λεπτομέρειές της. Εξάλλου για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τη δήλωση του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταθέσει πρόταση για προανακριτική για τον Χρ. Τριαντόπουλο.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κατά τον επίμαχο χρόνο υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου σύμφωνα με το άρθρο 86 παράγραφος 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής όσον αφορά την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών, που έλαβε χώρα από τις 3/3/2023 και μετά», όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόταση βασίζεται «στη μελέτη της δικογραφίας και ιδίως του από 15.7.2024 εμπεριστατωμένου πορίσματος της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα σημειώνει ότι φέρει βαρύτατη ευθύνη για την απόκρυψη των εν λόγω στοιχείων από την Ολομέλεια της Βουλής ο τέως πρόεδρος της Βουλής και προτεινόμενος από τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας. «Είναι αδιανόητο να λογίζεται ως δήθεν συμπληρωματικό στοιχείο το πόρισμα μιας ανώτατης δικαστικού», προσθέτει.

«Ο κ. Τασούλας είναι έκθετος, όπως βαριά εκτεθειμένος είναι και ο πρωθυπουργός που δεν τον αποσύρει από τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ μετά από τέτοιες αυταπόδεικτα αντιθεσμικές μεθοδεύσεις», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «ο κ. Τριαντόπουλος -που ξαφνικά οι διαρροές στον Τύπο θέλουν να βγαίνει εκτός κυβέρνησης στον προσεχή ανασχηματισμό- είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι με προκλητικό τρόπο η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τα επίμονα αιτήματα της αντιπολίτευσης να κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή», και μολονότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι «άμεσα εμπλεκόμενος στο “μπάζωμα”, είναι εντυπωσιακή η απουσία του από την καθημερινή “πασαρέλα” υπουργών σε τηλεοπτικές εκπομπές».

«Ποιος έδωσε την εντολή στον κ. Τριαντόπουλο να αναλάβει τον συντονισμό για την “αποκατάσταση του πεδίου” μετά την τραγωδία; Πού και γιατί κρύβετε τον στενό σας συνεργάτη, κ. Μητσοτάκη;», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...