Τελευταία νέα
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ναυπηγεία Σκαραμαγκά και καζίνο στο Ελληνικό «Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα Επτά χρόνια από τα capital controls – «Δεν ξεχνάμε»: Το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας Έφη Αχτσιόγλου: «Πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού» Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων (πίνακες) Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία: «Χαίρεστε για την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα τόσο πολύ που καρφώνεστε» Γ. Οικονόμου: Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου Νέα Δημοκρατία: «Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Ηλιόπουλος» Ο φόβος του συστήματος πριν το «κραχ» οδηγεί σε κάλπες ΣΥΡΙΖΑ: Η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης ΕΡΤ: Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

29/03/2021

ΕΝΟΤΗΤΕΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/Κοινοβουλευτικό Φάσμα

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

Στην άμεση ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία στην απρόσκοπτη λειτουργία της, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της  Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, κατά τη  συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα(29/03/21) μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μυλωνάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Βουλή και στις λύσεις που προέκρινε στο κρίσιμο αυτό θέμα, καθώς πάνω από το 50% του προσωπικού της εργάζεται απομακρυσμένα, οι συνεδριάσεις και οι ψηφοφορίες διεξάγονται υβριδικά, ενώ οι διεθνείς σχέσεις των Κοινοβουλίων ασκούνται αποκλειστικά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τους Γενικούς Γραμματείς ήταν η προσεχής Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διοργανώσουν διαδικτυακά τον προσεχή Μάιο τα δύο σώματα του Γερμανικού Κοινοβουλίου, και οι δράσεις των Κοινοβουλίων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

        

Διαβάστε επίσης...