Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

Κυριάκος Βελόπουλος: Εμείς λέμε «Πρώτα η Ελλάδα Πρώτα οι Έλληνες» γιατί το αξίζουμε και το μπορούμε.

 Μάιος 12,2022

Τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικης Λυσης Κυριακου Βελοπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση με θέμα ««Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής»

“Σήμερα, ακούγοντας τον υπουργό εξωτερικών και αν δεν διάβαζα την συμφωνία θα σηκωνόμουν όρθιος και θα χειροκροτούσα. Αλλά εμείς στην Ελληνική Λύση διαβάζουμε και γνωρίζουμε. Κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι ραγδαίες. Πριν λίγο έμαθα ότι συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας της Σερβίας. Αυτό δεν είναι απλό. Η κατάσταση δεν είναι απλή. Όμως κ. Δένδια αναρωτιέμαι γιατί βιάζεστε να αναγνωρίσετε το Κόσσοβο και δεν περιμένετε; Η Γαλλία και η Ισπανία που έχουν προβλήματα με τους Βάσκους και τους Καταλανούς δεν προχωρούν σε αναγνώριση του Κοσόβου για να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο. Εσείς γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Επίσης, γιατί αυτή η βιασύνη για το Κόσοβο, ενώ για την Συρία όλοι σιώπησαν; Για τα παιδιά που σφάζονται στην Υεμένη κανείς δεν μιλά. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι συμφωνίες δεν γίνονται δια επιστολών. Οι συμφωνίες προκύπτουν μετά από επαφές και διάλογο, προκύπτουν με υπογραφές και εφ’ όσον έχουν συμφωνηθεί και ρήτρες.
Με ενοχλεί επίσης, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μας κάνουν τιμή να προσκαλέσουν τον πρωθυπουργό και όλοι να προσπαθείτε να την σκυλέψετε αυτή την τιμή. Η πρόσκληση έγινε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Δεν ήταν προσωπική στον κ. Μητσοτάκη. Θα γινόταν όποιοσδήποτε και αν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ήταν να γίνει πέρυσι αλλά προέκυψε ο covid και ακυρώθηκε. Και σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί θέλουν να τιμήσουν την Ελλάδα και την επανάσταση στο πρόσωπο οποιουδήποτε πρωθυπουργού. Δεν θέλουν να τιμήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Και εμείς συμφωνούμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει και να μιλήσει στο Κογκρέσο. Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας βέβαια, θα σας πουμε ότι ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που μίλησε στο αμερικανικό κογκρέσο ήταν ο Βασιλεύς Γεώργιος Β’ στις 15 Ιουνίου 1942. Όμως για εμάς τα πράγματα θα ήταν σωστά αν είχαν την εξής σειρά: Πρώτα να μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο, στη συνέχει να εκδοθούν επίσημες ανακοινώσεις υπέρ της αμυντικής συνδρομής της Ελλάδας και της τιθασεύσεως της Τουρκίας από το κογκρέσο, ακολούθως να δοθούν στον κ. Τσαβούσογλου που θα μεταβεί στις ΗΠΑ μετά από δυο ημέρες, και τέλος το ελληνικό κοινοβούλιο να κυρώσει την συμφωνία.
Και θα μείνω σε αυτό που είπε ο εισηγητής μας ότι η σχέση δικαίου και ισχύος δεν είναι ίδια. Όσο πιο αδύναμος είσαι τόσο λιγότερο ισχύει το δίκαιο. Ο μόνος νόμος που πρέπει να επιβληθεί είναι αυτός της που αφορά στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας. Η χώρα μας δεν πρέπει να πάει στις ΗΠΑ ως επαίτης αλλά πρέπει ο πρωθυπουργός να προειδοποιήσει το κογκρέσο ότι δεν είμαστε δεδομένοι. Πρέπει να υπενθυμίσει στον Αμερικανό πρόεδρο και στο κογκρέσο ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές απαιτήσεις και να τους θυμίσει ότι χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει Αιγαίο, δεν υπάρχει ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει Ευρώπη.
Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία αυτή που φέρατε σήμερα είναι υποδεέστερη όλων των προηγούμενων συμφωνιών. Από τη συμφωνία αυτή έχει αφαιρεθεί το άρθρο 51 που αποτελούσε ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης ή απειλής χρήσης βίας. Η συμφωνία αυτή άλλαξε επί τα χείρω. Επίσης δεν αναγράφεται και άρα δεν δεσμεύονται οι ΗΠΑ ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη θα καταθέτουν σχέδια πτήσης, δεν αναγράφεται ότι θα σέβονται τα 10 ν.μ. του εθνικού εναερίου χώρου, δεν αναγράφεται ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη και τα πλοία θα σέβονται την ελληνική περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης. Πείτε μου είναι σωστό αυτό; Είναι εθνικό; Είναι σοβαρό να έρχεστε εδώ και να μας λέτε ότι η συμφωνία αυτή είναι καλή; Ε, όχι! Δεν είναι καλή συμφωνία.
Έχω εδώ ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (την καταθέτω στα πρακτικά) που λέει μεταξύ άλλων ότι με την συμφωνία αυτή επέρχονται απώλειες εσόδων, γιατί οι Αμερικανοί δεν θα πληρώνουν φόρους, δασμούς, τέλη, επιβαρύνσεις, ενώ θα τους δίνουμε και δωρεάν καύσιμα. Πόσα εκατ. είναι αυτά που χάνουμε; Και θα μου πείτε ότι πρόκειται για συμβατική υποχρέωση όπως γινόταν και στην βάση της Σούδας. Ναι, αλλά στην Σούδα είχαμε μία βάση και εσείς τώρα δώσατε άλλες πέντε βάσεις σε όλη τη χώρα. Δηλ. ο Έλληνας θα πληρώνει ειδικό φόρο στα καύσιμα, θα πληρώνει φόρο πάνω στο φόρο στα καύσιμα και οι Αμερικανοί που μας «αγαπούν» δεν θα πληρώνουν τίποτα!
Σας καλώ να αντιγράψετε τη συμφωνία της Βρετανίας με την Σουηδία και να την φέρετε στο Κοινοβούλιο να την εγκρίνουμε όλοι. Τι λέει αυτή η συμφωνία; Λέει ότι αν υπάρξει απειλή προς την Σουηδία η Βρετανία θα προστρέξει σε βοήθεια. Εδώ, αν ο Τούρκος εισβάλει στα νησιά μας ο Αμερικανός δεν θα σηκώσει ούτε ένα αεροπλάνο!
Η Δύση, κύριοι, όπως τη νοείτε εσείς δεν χρειάζεται, δεν θέλει την Ελλάδα. Γιατί η Δύση η υπήρξε πάντα μια βαρβαρότητα και αυτό αποδείχθηκε και στην Γιουγκοσλαβία αλλά και σε άλλες εποχές. Και θα σας δώσω παραδείγματα:


-11ος αιώνας: ο Αλέξιος Κομνηνός με επιστολή του ζήτησε βοήθεια από την Δύση όταν μας πολιορκούσαν οι Τούρκοι και οι δυτικοί έστειλαν τους Σταυροφόρους που ισοπέδωσαν το Βυζάντιο.
-Το 1864 η Βρετανία για να παραχωρήσει τα Επτάνησα στην Ελλάδα, απαίτησε από τον Βασιλέα Γεώργιο να υπογράψει ότι δεν επιθυμεί καμμία αλλαγή συνόρων σε βάρος της Τουρκίας!
-Το 1919 Άγγλοι, Γάλλοι έδιναν όπλα στον Κεμάλ Ατατούρκ για να χτυπήσει τους Έλληνες.
-Το 1955 οι δυτικοί παρακολουθούσαν απαθείς την Τουρκία να εκτελεί το πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Κων/πολη.
-Στα Ίμια όταν μπορούσαμε να επιφέρουμε σημαντικό πλήγμα στον Τουρκικό στόλο να σας θυμίσω ότι οι Αμερικανοί μπλόκαραν τις προσπάθειες του ελληνικού ναυτικού.
-Ή μήπως να σας θυμίσω το σχέδιο Άτσεσον που προέβλεπε παρχώρηση του Καστελλορίζου και άλλων νησιών στους Τούρκους;
-Τώρα μας σπρώχνουν στην Χάγη.
Κύριοι δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα. Και η συμφωνία αυτή που υπογράψατε είναι κακή. Είναι δουλική.
Να σας θυμίσω επίσης ότι στις 18/3/’20 το αμερικανικό υπ.εξ., επί υπουργίας Πομπέο, διαβίβασε στο κογκρέσο έκθεση – πόρισμα, στο οποίο αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν στην Ελλάδα τα 10 μίλια στον αέρα. Και στις 21/9/’20 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέϊβιντ Σάτερφιλντ έγραψε στο Twitter ότι «Δεν ισχύει ο διεθνώς νόμιμος Χάρτης της Σεβίλλης, που εκδόθηκε μετά από επίσημη παραγγελία της ΕΕ».
Αυτή είναι η πολιτική των Αμερικανών! Είναι η πολιτική του «κερδίζω από όλους». Και αν κάποιος είναι δεδομένος και ο άλλος είναι διαμαρτυρόμενος οι Αμερικανοί χαϊδεύουν τον διαμαρτυρόμενο. Και στην περίπτωσή μας διαμαρτυρόμενη είναι η Τουρκία. Ζωντανη απόδειξη της αμερικανικής τουρκόφιλης πολιτικής είναι η έκθεση του αμερικανικού υπ.εξ. προς το κογκρέσο για τα τουρκικά F16. Την έκθεση αυτή υπογράφει η κα. Ναζ Ντουράκολγου, τουρκικής καταγωγής ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπ.εξ.! Το ξέρετε εσείς ότι το αμερικανικό υπ.εξ. έχει επικεφαλής άτομο τουρκικής καταγωγής; Την ίδια ώρα, δε, η κα. Νούλαντ επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στο σχέδιο για τον αγωγό East Med, τον μοναδικό αντιρωσικό αγωγό. Που τον ακυρώνει η κα. Νούλαντ. Αυτά για αν δείτε πόσο σύμμαχοι είναι οι δυτικοί. Και σας ρωτώ να μου πείτε πόσο ικανοποιημένοι είστε με την συμφωνία που υπογράψατε;
Κάνετε συνεχή λάθη:
-Α.Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να πιέσει την δύση πατώντας στην γεωστρατηγική μας θέση; Να τους πείτε ότι δεν δίνουμε άλλες βάσεις. Να διεκδικήσουμε κάτι συγκεκριμένο.
Γι’ αυτό εμείς λέμε «Πρώτα η Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες». Για να κάνουμε την Ελλάδα πρώτη, για να κάνουμε τους Έλληνες πρώτους. Το αξίζουμε. Το μπορούμε. Αλλά γνωρίζουμε πως για να το πετύχουμε πρέπει να διεκδικούμε.
-Β.Πείτε μας πόσα όπλα έχουν σταλεί στην Ουκρανία. Θέλουμε αριθμό και ημερομηνία. Πότε εστάλησαν; Και θέλουμε να μας πείτε πότε θα αντικατασταθούν. Γιατί αν εισβάλουν οι Τούρκοι σε κάποιο νησί μας δεν θα μπορούμε να αντισταθούμε.
-Γ.Ο πρωθυπουργός είπε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ότι πρόκειται για «πρωτοφανές ευρωπαϊκό γεγονός τα τελευταία 80 χρόνια». Και τον ρωτάω εγώ: Η Κύπρος τι ήταν; Τι έγινε στην Κύπρο;
-Δ.Προχωράτε σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, κάνοντας το χατήρι των Τούρκων. Σας προειδοποιώ: Μην πέσετε στην παγίδα των Αμερικανών!
Και επειδή κατηγορείτε συνεχώς την αντιπολίτευση ότι δεν έχει προτάσεις, εγώ σήμερα θα καταθέσω προτάσεις για την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία:
-1.Όσα όπλα και να έχεις χρειάζεσαι στελέχη. Αν δεν λύσουμε το υπ’ αριθ. 1 πρόβλημα της χώρας, δηλαδή το Δημογραφικό, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα.
-2.Σταματήστε να απαξιώνετε την αμυντική μας βιομηχανία. Μιλάμε για ελληνικά οπλικά συστήματα, για ελληνικά προϊόντα, για ευκαιρίες που χάθηκαν, όπως το «εθνικό τυφέκιο», το «F16 drone» της ΕΑΒ, το ραντάρ «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» επίσης της ΕΑΒ, το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής αεροσκάφος «HALT LS2».
Σας έχουμε κάνει προτάσεις εδώ και 3 χρόνια. Κάποιες τις τρέξατε αλλά σας ζητάμε να το κάνετε πιο γρήγορα. Είναι απαραίτητο να γίνουν πιο γρήγορα.
-3.Δείξτε ενδιαφέρον για τον εξοπλισμο της χώρας. Πολωνία, Βρετανία και Νορβηγία έχουν υποβάλει αιτήματα για είσοδο στο νέο ευρωπαϊκό άρμα μάχη MGCS
-4.Σας καταθέτω στα πρακτικά, για να μην σας τρώω το χρόνο, την πρότασή μας για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ) και για την ΕΑΒ
-5.Προχωρήστε τώρα σε αναβάθμιση των F-16 BLOCK 50
-6.Επενδύσετε στην ανάπτυξη των «ψευδο-δορυφορικών» συστημάτων, που είναι φθηνή πρόταση και πολύ χρήσιμη ακόμα και για την κάλυψη των πολιτικών αναγκών.
-7.Επενδύστε στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας. Κε. Πρωθυπουργέ, στις 22/3/’22 με επιστολή του διευθυντής τςη Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, σας εφιστούσε την προσοχή σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος της κυβερνοασφάλειας, στο οποίο συμμετέχιε η χώρα μας και έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ασυνεννοησία. Μα η κυβερνοασφάλεια είναι το μέλλον και η ασφάλεια ενός κράτους σε έναν πόλεμο. Γιατι καθυστερείτε; Θα χαθούν 200 εκατ. ευρώ! Δείτε το. Η κυβερνοασφάλεια είναι το άλφα και το ωμέγα σε έναν πόλεμο.
Η Τουρκία, κύριοι, που εδώ και καιρό μας λέτε ότι καταρρέει, ότι οι τούρκοι δεν έχουν να φάνε, λειτουργεί με σχέδιο στον τομέα των υποδομών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ερντογάν, έως το 2025 θα διαθέτει περίπου 10.000 χλμ γραμμών τραίνου υψηλών ταχυτήτων, μιλάμε για το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ευρώπη, έως το 2028 θα έχει νέο αεροδρόμιο στην Κων/πολη με 6 αεροδιαδρόμους απογείωσης-προσγείωσης, έχει κατασκευάσει νέες γέφυρες στον Βόσπορο (τις μεγαλύτερες στον κόσμο) και την μοναδική υποθαλάσσια σήραγγα τριών επιπέδων που θα εγκαινιαστεί το 2023. Έχει 3 πυρηνικούς σταθμούς (ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΣΙΝΩΠΗ, IGNEADA – 14.500 MW ΣΥΝΟΛΙΚΑ), έχει τον αγωγό που μεταφέρει αζερικό φυσικό αέριο σε Τουρκία και Ευρώπη, έχει κατασκευάσει 4 υπερσύγχρονα νοσοκομειακά συγκροτήματα και έχει προωθήσει τον ιατρικό τουρισμό, με 2 – 5 εκατομμύρια άτομα / έτος να πηγαίνουν και να κάνουν επεμβάσεις στα τουρκικά νοσοκομεία.
Όλα αυτά εμείς σας τα λέμε εδώ και 3 χρόνια. Δυστυχώς δεν μας ακούτε. Και τελικά αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι οι Τούρκοι κάνουν πολλά και εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι οι τούρκοι στήνουν βάσεις στρατιωτικοποίησης των κατεχομένων εδαφών, ενώ η Ελλάδα προχωρά σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.
Περίμενα να μιλήσετε όπως έκανε ο Σέρβος υπουργός εσωτερικών, ο οποίος είπε: «Η Ευρώπη δεν έλυσε το πρόβλημα της Κύπρου εδώ και 48 χρόνια και πιστεύει ότι θα λύσει άλλα προβλήματα. Οι χώρες που βομβάρδισαν την Σερβία δεν έχουν δικαίωμα να μας ζητούν να ακολουθήσουμε την πολιτική τους στην Ουκρανία».
Το πρόβλημα κύριοι ξεκινά από εδώ και πέρα. Γιατί κάνατε λάθος και με την εμπλοκή της χώρας στη Ρωσία. Έχουμε πολλούς επαγγελματικούς τομείς στη χώρα μας που εξαρτώνται από την Ρωσία και την Ουκρανία. Οι αγρότες μας βασίζονται σε τρία συστατικά: Άζωτο, φώσφορο και κάλιο, με βάση την αμμωνία, που προέρχονται από την Ρωσία και την Ουκρανία. Πώς θα καλλιεργήσει ο αγρότης όταν εσείς επιβάλλετε εμπάργκο σε μία χώρα από την οποία τα προμηθευόμαστε; Και αν η Ρωσία, να σας τονίσω, διακόψει τις εξαγωγές σημαντικών χημικών, μετάλλων και επεξεργασμένων αερίων σε χώρες που της έχουν επιβάλλει κυρώσεις, δηλ. αν σταματήσει να εξάγει τιτάνιο, αλουμίνιο, νικέλιο, κοβάλτιο και λίθιο τότε τέλειωσαν όλα! Τι κάνετε εσείς γι’ αυτά; Γιατί εμείς πρέπει να είμαστε οι πειθήνιοι;
Ο στρατηγός ντε Γκωλ είχε πεί ότι η Ευρώπη χωρίς την Ρωσία δεν μπορεί να ζήσει, γιατί η Ρωσία διαθέτει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου. Χάρηκα πριν από μερικές μέρες, όταν ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για εξορύξεις, αλλά μετά από τότε δεν κάνατε τίποτα. Σιωπή! Και χάρηκα όταν χθες στον Βρετανικό τύπο διάβασα δημοσίευμα που λέει ότι στην Λακωνία, στους Μολάους συγκεκριμένα, υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα Γερμανίου. Ε, λοιπόν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα, η Ελληνική Λύση θα τα εκμεταλλευτεί επ’ ωφελεία του Ελληνικού λαού. Γιατί εμείς είμαστε η λύση και εσείς είστε το πρόβλημα. Και το λέω γιατί φαίνεται πως δεν γνωρίζετε πού χρησιμοποιείται το γερμάνιο. Χρησιμοποιείται λοιπόν για τα κινητά τηλέφωνα, τις ηλιακές κυψέλες, τους φακούς κάμερας, τους δορυφόρους, τις οθόνες υπολογιστών, τους αισθητήρες διεύθυνσης και στάθμευσης στα αυτοκίνητα, αλλά και σε στρατιωτικές εφαρμογές όπως οι σκοπευτές όπλων και η υπέρυθρη νυχτερινή όραση. Και εγώ είχα μιλήσει για το γερμάνιο από το 2008 εδώ, από το βήμα της βουλής και τότε όλοι γελούσατε!
Λειτουργείτε, κύριοι, με τον φόβο «εάν οι σύμμαχοι θυμώσουν». Μα αν είχαν αξία τα «εάν» και τα «αλλά» ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Εμείς όμως προχωρούμε χωρίς «εάν» και «αλλά». Πηγαίνουμε εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και ανοίγουμε δικό μας μονοπάτι δόξας για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εσείς είστε οι φιλήκοοι των ξένων και εμείς οι φιλήκοοι των πολιτών. Εμείς λέμε «Πρώτα η Ελλάδα Πρώτα οι Έλληνες» γιατί το αξίζουμε και το μπορούμε. Γιατί εμείς είμαστε το καλύτερο αύριο και εσείς είστε το κακό παρελθόν”.

Διαβάστε επίσης...