Τελευταία νέα
Αθλιότητα δίχως τέλος – Φτου σας! Έδειξαν βίντεο από αγώνες τζούντο για να περιγράψουν μέρος της «λαβής» που έκανε – όπως είπαν – ο Αναγνωστόπουλος στη σύζυγο του Καρολάιν με αποτέλεσμα να τη δολοφονήσει! Γερμανία: Δέχθηκε μη αποχώρηση τουρκικών δυνάμεων από Λιβύη-«Έφτυσε» και Αίγυπτο Αποκάλυψη, αλληλεγγύη, συλλογική αντίσταση Το ΚΚΕ, οι συνεργασίες και τα μέτωπα Απόπειρα να χτυπηθεί ο αγωνιστικός συνδικαλισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ψήφισαν μαζί με ακροδεξιούς κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση Ο Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλαγή ονόματος σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών Συμμαχία Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη, Λοβέρδου-Ζητούν να πάψει η προστασία των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis Αλέξης Τσίπρας στο PES: Να ανοίξουμε τη συζήτηση για μία Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες – Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην λιτότητα Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ουσιαστικά κατά της… άμβλωσης! Αλ. Τσίπρας: Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα Ζεστό χρήμα στα «κοράκια» της ιδιωτικής ασφάλισης – Τζόγος με την επικουρική σύνταξη των ασφαλισμένων Το υπουργείο Εργασίας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Επικουρική Ασφάλιση
Kosmoslarissa.gr

Κόκκαλης με Παππά: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει τους πληγέντες από τον σεισμό”

Επίσκεψη στα χωριά του νομού Λάρισας, τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό του Μαρτίου, πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς και οι βουλευτές Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, συνοδευόμενοι από μέλη της Ν.Ε. του κόμματος.
Περιόδευσαν στο Δαμάσι Τυρνάβου, στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, στη Μάνδρα και το Κουτσόχερο Λάρισας, όπου, συνομιλώντας με κατοίκους και εκπροσώπους των κοινοτήτων και των δήμων, διαπίστωσαν τις τραγικές καθυστερήσεις και την αδράνεια της Πολιτείας.
Τρεις μήνες μετά τον σεισμό:
1. Όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις (ως 6.000 ευρώ) για την αντικατάσταση των οικοσκευών και την επιδιόρθωση ζημιών σε οικίες και καταστήματα, αλλά ζητείται από τους πληγέντες να αναλάβουν βαρύ κόστος (άνω των 1.000 ευρώ) για τη σύνταξη και υποβολή φακέλου, με τη συνδρομή ιδιώτη μηχανικού, χωρίς να υπάρχει εγγύηση για την έγκριση κάθε αίτησης.
2. Δεν έχει γίνει η κατεδάφιση των ακατάλληλων κτιρίων αλλά και ο καθαρισμός των δρόμων από τα χαλάσματα. Γεγονός που ενισχύει τους κινδύνους για ατυχήματα αλλά και για τη δημόσια Υγεία. Η εγκατάλειψη από μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ειδικά στο Δαμάσι, είναι αποκαλυπτική.
3. Δεν έχει πραγματοποιηθεί ο πλήρης εμβολιασμός των κατοίκων των πληγεισών περιοχών έναντι του κορωνοϊού. Ειδικά όταν οι πληγέντες διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, χωρίς ιδιαίτερες προβλέψεις για τη δημόσια υγιεινή.
4. Δεν έχουν στηριχθεί επαρκώς οι πληγέντες δήμοι, υλικοτεχνικά και με οικονομικούς πόρους.

Οι Νίκος Παππάς, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, σε κοινή τους δήλωση μετά το πέρας της περιοδείας, ανέφεραν:
“Τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό του Μαρτίου, οι κάτοικοι σε Δαμάσι, Μεσοχώρι, Μάνδρα και Κουτσόχερο βιώνουν την πλήρη εγκαταλείψη από μέρους της Πολιτείας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών, και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αδρανούν προκλητικά και εις βάρος των ανθρώπων.
Πρέπει άμεσα:
– Να εκκινήσει η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων για την επιδιόρθωση των ζημιών στα σπίτια, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των πληγέντων, όπως ζητείται σήμερα.
– Να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις όσων κτιρίων έχουν κριθεί ακατάλληλα, να καθαριστούν τα χωριά από χαλάσματα και άλλα υλικά, για να επανέλθει η καθημερινότητα.
– Να γίνει επιτέλους ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές, κάτι που έχουμε προτείνει ήδη από τον Μάρτιο.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για την εγκατάλειψη των πληγέντων από το σεισμό. Να την αναλάβουν και να εκπληρώσουν επιτέλους τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. Τα όσα βιώνουν οι κάτοικοι προκαλούν ντροπή και μόνο ντροπή”.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχαν, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκο Γάτσα, τον αντιδήμαρχο Τυρνάβου, Γιώργο Γκάτσιο, τον δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας, Δημήτρη Καρανίκα, τον πρόεδρο της ΤΚ Μεσοχωρίου, Γιάννη Ζαρλαδάνη, τον πρόεδρο της ΤΚ Μάνδρας, Σπύρο Καδόγλου, τον πρόεδρο της ΤΚ Κουτσόχερου, Βάιο Φονιά και το μέλος του τοπικού συμβουλίου της ΤΚ Δαμασίου, Χρήστο Μουσιάρη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...