Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Κ.Αρβανίτης :Υπόθεση Κουκάκη-Columbia όπως Κολομβία. Απροστάτευτοι και υπό παρακολούθηση οι Έλληνες Δημοσιογράφοι

Απρίλιος 20,2022

Γραπτή Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κωστα Αρβανιτη:

Η υπόθεση του δημοσιογράφου – ερευνητή Θανάση Κουκάκη, που ανακάλυψε ότι το κινητό του τηλέφωνο είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό Predator, αναγκαζόμενος να προσφύγει στις υπηρεσίες του Citizen Lab, ενός ανεξάρτητου διεπιστημονικού εργαστηρίου που εξιχνιάζει τις ψηφιακές απειλές και την εφαρμογή των διάφορων λογισμικών ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών, συγκλονίζει.

Υπόθεση Κουκάκη: Columbia όπως Κολομβία – Απροστάτευτοι και υπό  παρακολούθηση οι Έλληνες Δημοσιογράφοι – Κώστας Αρβανίτης

Οχι μόνο γιατί είναι η πρώτη απόλυτα τεκμηριωμένη περίπτωση παρακολούθησης ενός εκπρόσωπου του Τύπου στην Ελλάδα.

Οχι μόνο γιατί ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε νωρίτερα υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ζητώντας να μάθει αν οι συσκευές που είχε στην κατοχή του παρακολουθούνταν “ή είχαν τεθεί σε κάποιο χρόνο υπό παρακολούθηση” παίρνοντας αρνητική απάντηση, σχεδόν ένα χρόνο μετά!

Οχι μόνο επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, επινοεί παιδαριώδεις δικαιολογίες, αποδίδοντας την παρακολούθηση σε “ιδιωτικές διαφορές”.

Οχι μόνο επειδή η ίδια η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε, σε ανύποπτο χρόνο, παραδεχτεί ότι προμηθεύτηκε το εν λόγω λογισμικό αλλά “δεν το έθεσε τελικά σε λειτουργία”.

Αλλά επειδή η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης είναι πλέον τόσο απροκάλυπτη ώστε προκάλεσε την παρέμβαση φορέων όπως το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου και της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) που ζητούν ανοιχτά από τις ελληνικές αρχές “να βρουν όποιον βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη και να τον αναγκάσουν να λογοδοτήσει”.

Ξέρουμε τι θα συμβεί μετά. Η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στο αδιέξοδο να επικαλεστεί την “Εθνική Ασφάλεια” (που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο όσων βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες) για την τοποθέτηση κοριών στο τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου που ερευνά ατασθαλίες και σκάνδαλα που σχετίζονται απευθείας με υπουργούς και οικονομικούς παράγοντες.

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν από τώρα πώς οι μίζες, η άφεση αμαρτιών στους φοροφυγάδες, το ξέπλυμα χρήματος και η διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων (όλα στο στόχαστρο του δημοσιογράφου την περίοδο της παρακολούθησής του) ωφελούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Γιατί εμείς δυσκολευόμαστε να το κατανοήσουμε.

Λογότυπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε επίσης...