Τελευταία νέα
Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Μαδρίτη: Αντιπολεμική σφήνα έβαλε η μαζική διαδήλωση Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα

Κ.Βελοπουλος:Είστε το κόμμα του διχασμού κινήστε στα όρια του φασισμού, εκβιάζετε τους Έλληνες με το ψωμί των παιδιών τους!

Ιούλιος 06,2021

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμουτου Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της Συμφωνίας για την τροποποίηση της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μεταξύ του Βασιλείου του Βελγίου, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Δημοκρατίας της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Βασιλείου της Ισπανίας, της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ιταλικής Δημοκρατίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Λετονίας, της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, της Δημοκρατίας της Μάλτας, του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, της Δημοκρατίας της Αυστρίας, της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, της Σλοβακικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Φινλανδίας».

Θα ήθελα να πω -επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζουμε σήμερα- ότι εμείς φανταζόμαστε μια  Ευρώπη πραγματική και όχι Γερμανική. Σε μία τέτοια Ευρώπη ο ESM θα ήταν πραγματικά ευρωπαΊκός και όχι γερμανικός. Γιατί η Γερμανία έχει δανείσει πολλά χρήματα σε ευρωπαίκές χώρες, άρα προετοιμάζεται για τη δημιουργία δικού της ΔΝΤ, για να πάρει πίσω τα χρήματα που δάνεισε. Εσείς δανείζεστε, παίρνετε χρήματα και φορτώνετε με χρέη την ελληνική κοινωνία. Και αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις παό το ’74 και ύστερα. Αν ήταν πραγματικά ευρωπαϊκός ο ESM θα ήμασταν κι εμείς φιλικά διακείμενοι. Αλλά δεν είναι. Είναι γερμανικός.

Θα ήθελα σήμερα όμως να κτυπήσω το καμπανάκι γιατί διαπράττετε εγκλήματα στα εθνικά:

-Παραμονές της επίσκεψης Δένδια στην Ουκρανία, η ουκρανική κυβέρνηση με ένα νόμο διέγραψε την ελληνική μειονότητα! και την επόμενη μέρα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας δέχθηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία!

-Ο κ. Δένδιας δήλωσε την πάγια θέση της Ελλάδας υπέρ της Ουκρανίας στο ζήτημα της Κριμαίας! Γιατί; Μετά από ό,τι έκαναν οι Ουκρανοί;

-Αναγνώριση Κοσσόβου. Είναι δυνατόν να το κάνετε όταν έχουμε τα κατεχόμενα της Κύπρου; Είναι δυνατόν να στέκεστε απέναντι στην ομόδοξη Σερβία; Τι κάνετε; αυτή η πολιτική δεν είναι άριστη αλλά άχρηστη.

-Οι Τούρκοι ψαράδες έφθασαν μέχρι την Πελοπόννησο στην Μάνη. Δεκάδες αλιευτικά σκάφη. Και αυτό έγινε γιατί δεν έχετε ορίσει αλιευτικές ζώνες.

-Ο ΕΡντογάν λέει ότι χώρα του βρίσκεται στην Λιβύη, στην Συρία, στην Ανατ. Μεσόγειο, και ότι θα πάρει ό,τι δικαιωματικά της ανήκει. Και εσείς δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό.

-Στο φόρουμ των Πρεσπών στείλατε εκπρόσωπο. Η Βουλγαρία όμως δεν έστειλε! Γιατί τα κάνετε όλα αυτά;

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα λάθη που κάνετε. Συνεχίζετε να κάνετε λάθη και στην αντιμετώπιση της νόσου του covid. Εμείς δεν είμαστε αντεμβολιαστές. Αντίθετα είμαστε εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού με ένα αμφιβόλου ποιότητος εμβόλιο. Δεν είμαστε αντεμβολιαστές, είμαστε λογικοί. Έχουμε επιφυλάξεις.

-Δείτε τι έγινε στο Ισραήλ, όπου σημειώνεται ραγδαία πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer. Και αυτό είναι η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου υγείας της χώρας, που αναφέρει ότι ο βαθμός προστασίας από το εμβόλιο έχει πέσει στο 64%. Και τονίζει ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

-Και εδώ, η δική σας επιτροπή, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μακροχρόνιων παρενεργειών από τα εμβόλια. Μην τολμήσετε λοιπόν να προχωρήσετε σε επιβολή του εμβολιασμού στα σχολεία.

-Είναι δυνατόν να υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην θεραπεία της νόσου με φάρμακο; Γερμανοί επιστήμονες το έχουν πει (γιατί εσείς τους λατρεύετε), ότι θεραπεία σημαίνει φάρμακο.  Όταν πρέπει να θεραπευτεί ο ασθενής χρειάζεται φάρμακο. Το εμβόλιο είναι πρόληψη δεν είναι θεραπεία.

-Οι μοναδικές χώρες που έχουν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία. Και εσείς θέλετε να κάνετε τη χώρα Πακιστάν. Γιατί Σαουδική Αραβία δεν μπορείτε να την κάνετε. Ο κ. Δένδιας έχει ήδη πει όχι στις εξορύξεις.

-Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός! Αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στις πραγράφους 36, 37 και 38. Όπως επίσης αναφέρεται ότι είναι παράνομη οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ πολιτών, αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως είναι παράνομη και οποιαδήποτε απαγόρευση στην μετακίνηση. Αν λοιπόν θέλετε να γίνετε πειστικοί, σας καλώ, όλους τους βουλευτές που δηλώνουν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, να επιδείξετε τα δικά σας πιστοποιητικά εμβολιασμού. Γιατί δεν το κάνετε; Το ζήτησα επίσημα και από τον πρόεδρο της Βουλής. Γιατί το θάβει; Γιατί δεν μιλά; Μόνο έτσι θα υπάρχει διαφάνεια και αξιοπιστία.

-Είναι δυνατόν πρωθυπουργός χώρας να λοιδωρεί τους πολίτες; Αυτούς που τον ψήφισαν; Πρώτη φορά πρωθυπουργός χώρας αποκαλεί μεγάλη μερίδα του λαού «τζαμπατζήδες». Ένας πρωθυπουργός οφείλει να είναι πρωθυπουργός όλου του λαού και να μην διαχωρίζει τους πολίτες. Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τζαμπατζήδες, εμείς θα προτείνουμε κάτι για τους τζαμπατζήδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ: 1) όσα κόμματα πήραν δάνεια να τα πληρώσουν. Και αν δεν έχουν τότε να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. 2) τα λεφτά που χρωστούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να αποπληρωθούν από την χρηματοδότηση που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέχρι να ξεχρεώσουν να μην παίρνουν ούτε ένα ευρώ! Μπορούν βέβαια και οι βουλευτές να δίνουν ένα μέρος, το 50%, της βουλευτικής τους αποζημίωσης για να ξεχρεώσουν γρηγορότερα. Για να δούμε τότε πόσοι θα θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν.  Και αυτό είναι απάντηση στο ποιος είναι ο πραγματικός τζαμπατζής σε αυτή τη χώρα.

-‘Ενας πραγματικός ηγέτης δεν εξαγοράζει, δεν εκβιάζει, δεν απειλεί, δεν βρίζει, δεν τρομοκρατεί τους πολίτες. Όλα αυτά τα έκανε ο πρωθυπουργός. Και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

-Και επιτέλους, η ΝΔ ας λυπηθεί την αλήθεια. Μόλις έκαναν τα τεστ υποχρεωτικά αυξήθηκαν τα κρούσματα! Και βγήκαν τα τρόλ της ΝΔ και ουρλιάζουν και βγήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση.

-Έλεος! Σταματήστε να εγκληματείτε μόνο και μόνο για λίγους τουρίστες παραπάνω. Καταργήσατε τις μάσκες και βγήκε ο κ. Σύψας και έδωσε στεγνά τον κ. Σκέρτσο, λέγοντας ότι ουδέποτε η επιτροπή πρότεινε να βγουν οι μάσκες. Υποχρεώνετε, επίσης, τους πολίτες να κάνουν μοριακό τεστ ή rapid test προκειμένου να ταξιδέψουν. Λέτε ότι είναι πιο αξιόπιστα. Όταν όμως επιστρέφουν από τις διακοπές τους του λέτε ότι αρκεί ένα self test! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είστε εσείς σοβαρή κυβέρνηση;

-Και τώρα εμπλέκετε και την Εκκλησία. Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής βγήκε και είπε ότι η Εκκλησία θα κρατάει λίστες για το ποιοι θα εμβολιάζονται και οι ιερείς από άμβωνος θα ασκούν πιέσεις στους πιστούς για το εμβόλιο! Πάτε καλά; Κάνετε συνεχώς λάθη. Και δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία με διχαστικές εξαγγελίες. Και εσείς είστε το κόμμα του διχασμού. Τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας είναι η πειθώ, η εμπιστοσύνη και η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Είναι φασισμός να απειλείτε τους πολίτεςότι αν δεν εμβολιαστούν δεν θα εργαστούν. Βάλτε μας να φορέσουμε και ένα αστέρι για να ξεχωρίζουμε από τους εμβολιασμένους. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Και εμείς στο δικό μας κόμμα, στην Ελληνική Λύση, έχουμε δημοκρατία. Όποιος θέλει κάνει το εμβόλιο. Δεν ασκούμε πιέσεις.

-Ενώ μαίνεται η μάχη με τον κορωναϊο, ενώ έχουμε 12.737 νεκρούς, εσείς απειλείτε ότι θα ξαναεπιβληθεί lockdown και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα πάρουν επιδόματα. Και βγήκε και ο πρωθυπουργός και εξήγγειλε περαιτέρω μείωση των δαπανών για την υγεία από 7% σε 5%, όταν η χώρα μας έχει ήδη τις χαμηλότερες δαπάνες για την υγεία στην Ευρώπη. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί στην Ελλάδα οι πολίτες να έχουν τρία καλά νοσοκομεία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων! Βέβαια. Γιατί αυτό επιτρέπεται μόνο αν πρόκειται για καζίνο! Και μετά βγήκε και ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος δεν είναι καν εκλεγμένος, και είπε ότι θα επιβληθεί lockdown στους ανεμβολίαστους και δεν θα τους δοθεί επίδομα. Διορισμένοι πολιτικοί μιλούν ξεχνώντας τι θα πει ανθρωπιά. Αν πρόκειται να μην δίνετε επιδόματα στους πολίτες, να μην δώσετε επιδόματα και στους λαθρομετανάστες. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε, αφού δεν θα δώσετε επιδόματα στους ανεμβολίαστους και αφού δεν θα τους επιτρέψετε να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, να τους επιστρέψετε τα χιλιάδες ευρώ που έχουν δώσει τόσα χρόνια για τις ασφαλιστικές εισφορές τους και να τους απαλλάξετε και από την καταβολή φόρου. Γιατί βάσει της λογικής σας, αν κάποιος μοτοσυκλετιστής δεν φορά κράνος, ή αν κάποιος που επιβαίνει σε αυτοκίνητο δεν φορά ζώνη ασφαλείας, δεν πρέπει επίσης να γίνει δεκτός σε νοσοκομείο αν έχει ένα ατύχημα.

-Άλλα ψηφίζετε, άλλα λέτε και άλλα κάνετε. Το κείμενο του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναφέρεται στο παράνομο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των διακρίσεων σε βάρος των ανεμβολίαστων, υπέγραψαν η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Κατρούγκαλος, η κ. Κασσιμάτη. Παρ’ όλα αυτά επιμένουν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών.

-Και προς όσους χαίρονται για τα παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα της κυβέρνησης, έχω να πω πως αν η κυβέρνηση νικήσει μετά θα έρθει η σειρά τους. Και τα μέτρα θα είναι πολύ σκληρότερα. Γιατί αυτοί είναι και υπάκουοι. Και μετά θα έρθουν κι άλλα, κι άλλα μέτρα. Και θα έρχονται συνεχώς νέα μέτρα.

-Στα μαγαζιά λέτε θα  υπάρχουν δύο χώροι. Στα λεωφορεία θα υπάρχουν δύο χώροι; Στα τραίνα το ίδιο; Μα δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν σας ακούει η κοινωνία; Ήδη στην Κατερίνη από σήμερα το πρωί οι καταστηματάρχες κάνουν αντάρτικο. Λένε ότι όλα τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά, δεν θα υπάρχουν δύο χώροι, άλλος για εμβολιασμένους και άλλος για ανεμβολίαστους, γιατί ο νόμος αυτός τους πεθαίνει. Τους εξαφανίζει.

-Επίσης, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν εμβολιάζεται λόγω αλλεργιών. Και αυτούς θα τους περιθωριοποιήσετε;

Και για να επιστρέψουμε στην οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στην χρηματοδότηση, το 28,9% του πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, και αυτό αφορά το 2019 όχι το 2021, το δημόσιο χρέος είναι αυξημένο, κάθε χρόνο έχουμε 6 δις ευρώ διαφυγόντα κέρδη από το λαθρεμπόριο ποτών. Ούτε τα ποτά δεν μπορείτε να ελέγξετε! Ο τουρισμός καταρρέει. Η ΤτΕ υπολογίζει ότι τα δάνεια στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 15 δις ευρώ, η ανεργία στους νέους έφθασε το 38,2%, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό. Και αυτά είναι παιδιά που θα αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα, εξ αιτίας των εγκληματικών πολιτικών σας στην οικονομία. Θα αφήσουν την πατρίδα. Αλλά εσάς δεν σας νοιάζει γιατί έχετε φέρει τον κάθε Χασάν εδώ για να μας μπολιάσετε.

Κλείνοντας να σας πω ότι έχω επιστολή πολίτη από την Θεσ/νίκη. Λέει λοιπόν ότι αν ένα κατάστημα δεν έχει κολλημένη σε εμφανές σημείο την πλαστική ταμπέλα που λέει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, έχει 1.000 ευρώ πρόστιμο. Και αυτό προβλέπεται και από το υπουργείο ανάπτυξης και από τον Δήμο. Αυτό είναι το κράτος σας; Ήδη οι καταστηματάρχες έχουν προβλήματα να τους βάζετε και τέτοια πρόστιμα πώς θα ζήσουν;

Σταματήστε τους διορισμένους υπουργούς σας από το να βγαίνουν και να καταγγέλλουν τον ελληνικό λαό ότι ενδιαφέρονται μόνο για παίρνουν επιδόματα. Ο κ. Σκέρτσος που το έκανε αυτό, δεν έχει εργαστεί πουθενά. ΟΙ δουλειές που έκανε ήταν στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, στο γραφείο του κ. Πικραμμένου και στον ΣΕΒ. Άλλη δουλειά δεν έχει κάνει. Ας μην κατηγορεί λοιπόν τους πολίτες για τα επιδόματα.Τέλος έχω να πω ότι το επιτελικό κράτος Μπάϊντεν δαπανά 50 εκατ. δολλάρια για τη μισθοδοσία. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ δαπανά 40 εκατ. δολλάρια για τον ίδιο λόγο. Συγχαρητήρια. Γίναμε υπερδύναμη σαν τις ΗΠΑ! Και όλα αυτά γίνονται γιατί βολεύετε τους δικούς σας, τα δικά σας παιδιά επειδή μισείτε τα παιδιά των Ελλήνων. Επιτέλους αγκαλιάστε τα Ελληνόπουλα. Μην τα μισείτε. Μην τα διώχνετε στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης...