Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα λέει το Μαξίμου και άλλα το ΥΠΕΞ για την παρενόχληση γαλλικού πλοίου στην ΑΟΖ μας Νέα ανατροπή στην Προανακριτική! Έγγραφο από το 2017 που αποδεικνύει ότι ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC κατέθεσε ο Τόμπρας! Καταθέτει για δεύτερη ημέρα στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά ο Κυριάκος Τόμπρας Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες χωρίς καμία οικονομική στήριξη “Στεγνά” δίνει ο Στέφανος Μάνος την κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Την ίδια στιγμή που κατηγορείται η προηγούμενη κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των καναλιών, μειώνουν 50% τα τέλη στους καναλάρχες” ! Μπαχτσελί εκτός ορίων: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Χαρακτήρισε αμετροεπή τον Δένδια Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες χωρίς καμία οικονομική στήριξη Άλλο ένα “ανδραγάθημα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Στην … 70η θέση παγκοσμίως ως προς την ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα με τη λογοκρισία, τη λίστα Πέτσα τις απόπειρες παρεμπόδισης και τη δολοφονία δημοσιογράφου Προανακριτική: “Και επί Μητσοτάκη government friendly είναι η CCC” – Βουλευτής της ΝΔ: “Οχι, δεν εκπλήσσομαι”! Γιατί άρχισε το ξήλωμα της “Καλογριτσιάδας” μέσα στους κόλπους της ΝΔ… Δημοσκόπηση-κόλαφος για κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους! Στους αποδήμους ψαρεύει ψήφους η κυβέρνηση ΥΠΕΞ: Εντός ελληνικής δικαιοδοσίας η NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο

Κ.Μητσοτάκης: Ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση η παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων

28/02/2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  παραβρέθηκε (27/02/21) στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της ΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής.Δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής.

Κατά την άφιξή του, τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου και ο Πρόεδρος Κώστας Κεσεντές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο χώρο που εκτείνεται παράλληλα με τις παλιές γραμμές του τρένου και ενημερώθηκε για τη μελλοντική του αξιοποίηση.

Μετά τη ξενάγηση οι κ. Τσίρμπας και Νικολάου υπέγραψαν παρουσία του Πρωθυπουργού τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Δυτικού Τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του ανέφερε:

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που σήμερα υλοποιούμε μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει σε αυτόν ακριβώς το χώρο σε συνεννόηση με τη ΓΑΙΑΟΣΕ: να παραχωρηθεί αυτός ο χώρος στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, έναν Δήμο που έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ένας νεανικός Δήμος και ένας Δήμος τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ στη Βουλή, καθώς είμαι βουλευτής Δυτικής Αθήνας. Όσοι γνωρίζουμε καλά την ιστορία του Δήμου, διότι έχω τη χαρά και την τιμή να πολιτεύομαι σε αυτή την περιοχή από το 2004. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος αυτός ήταν ένας Δήμος τριχοτομημένος κάποτε από τις διπλές γραμμές του τρένου και σήμερα αυτός ο χώρος, ο οποίος στην ουσία χωρίζει τον Δήμο στα δύο και μένει αναξιοποίητος, προσφέρεται, πια, ως μία ευκαιρία για μία σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτό τον χώρο και πιστεύω κι εγώ ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών. Θέλω να πω ότι εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Έχουμε πολλές επιλογές τις οποίες μπορούμε να αξιολογήσουμε, να αξιοποιήσουμε το εργαλείο των ΣΔΙΤ, ενδεχομένως χρηματοδοτικά εργαλεία να συνδέονται και με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε αυτό το φιλόδοξο όραμα να γίνει μία πραγματικότητα. Έχω πει πολλές φορές ότι το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα, αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφασή μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της Δυτικής Αθήνας. Εγώ, λοιπόν, και πάλι να πω ότι θα είμαστε δίπλα στο Δήμο, καταλαβαίνω ότι δεν είναι ένα έργο το οποίο εύκολα μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την αρωγή και χωρίς τη στήριξη του κεντρικού κράτους. Το πρώτο βήμα, όμως, έγινε.

Και θέλω να μας πείτε κι εσείς, έχει αξία να δει κανείς και νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε (και χαίρομαι που το προβλέπετε ως Μουσείο Σιδηροδρόμων), να κρατήσουμε την ανάμνηση του τρένου το οποίο για την περιοχή κάποτε σηματοδοτούσε τελείως διαφορετικά πράγματα. Να θυμίσω ότι αυτό το αμαξοστάσιο καταργήθηκε από τη στιγμή που ξεφύγαμε από τη μετρική γραμμή αλλά είναι ένας χώρος ο οποίος είναι αναξιοποίητος από το 2007 και βέβαια ένας χώρος ο οποίος συνδέεται με το πάρκο Τρίτση, έναν άλλο πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος και αυτός πια με ένα καινούργιο καθεστώς διοίκησης βρίσκει τον βηματισμό του. Δεν μπορώ να μη θυμηθώ ότι και το πάρκο Τρίτση είχε εγκαινιαστεί τότε από τον πατέρα μου, Πρωθυπουργό, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και το γεγονός ότι πια θα μπορεί ορθώς να επικοινωνεί από τη μία με το κέντρο των Αγίων Αναργύρων και από την άλλη με το πάρκο Τρίτση. Προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στην περιοχή και κυρίως στα νέα παιδιά της περιοχής τα οποία αξίζουν να έχουν μία ποιότητα ζωής και μία δυνατότητα οικονομικής δραστηριοποίησης αντάξια των δυνατοτήτων τους».

Διαβάστε επίσης...

Δ.Κουτσούμπας:”Η ΝΔ έχει ποτίσει χρόνια τώρα όλο αυτό τον βούρκο ιδιαίτερα μέσω των μηχανισμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.”

25/02/2022 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικου Κόμματος […]