Τελευταία νέα
Η απλή αναλογική γεννάει κόμματα στη Δεξιά Υπάλληλοι του ΣΕΒ… Τρίζει η καρέκλα του Χρυσοχοΐδη Το έγκλημα χωρίς όνομα που σκοτώνει καθημερινά 173 γυναίκες Γυναικοκτονία: Γιατί η περιγραφή ενός εγκλήματος που ο ορισμός του έχει δοθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην Ελλάδα; Τη διώκουν γιατί φιλοξενούσε έναν πρόσφυγα (του Δημήτρη Αγγελίδη/ΕφΣυν) Πετράλωνα-«Καμία μόνη»: Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία Ποιος είναι ο «αντιεμβολιαστής»; ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο μεγαλύτερης πρόσδεσης της Ελλάδας στο άρμα των ΗΠΑ Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερη ασφάλεια επί ΣΥΡΙΖΑ, πανωλεθρία για Χατζηδάκη Σπίρτζης: Ζητούνται άμεσα απαντήσεις για τις καταγγελίες του Γεωργιανού Μητσοτάκης για τη Γραμμή 4 του Μετρό: «Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στη χώρα μας» ΠΑΜΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, της υγείας και της ζωής τους από τον καύσωνα
Moneypress.gr

Λαγκάρντ: Ανάκαμψη στην οικονομία της Ευρωζώνης μέσα στο 2021

Ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται στην Ευρωζώνη, ανέφερε σε δηλώσεις της η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η παγκόσμια ζήτηση και τα δημοσιονομικά μέτρα στηρίζουν τη δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, ενώ η κατάσταση που είχε προκαλέσει η πανδημία φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς προχωρούν και οι εμβολιασμοί.
Επίσης, η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά και διατήρηση της δυναμικής που υπάρχει στον τομέα της μεταποίησης.
«Περιμένουμε επιτάχυνση στην οικονομική δραστηριότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς θα αποσύρονται περισσότερα περιοριστικά μέτρα», είπε. «Η άνοδος της καταναλωτικής δαπάνης, η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση και η υποστηρικτική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική θα προσφέρουν πολύτιμη στήριξη στην οικονομική ανάκαμψη».
Η πρόβλεψη της ΕΚΤ για την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αναβαθμίστηκε στο 4,6% για το 2021 και στο 4,7% για το 2022, ωστόσο η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς το βραχυπρόθεσμο outlook δεν παύει να εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας και από τον τρόπο αντίδρασης της οικονομίας στην άρση των μέτρων.
Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι υπάρχει ενίσχυση τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας και κάποιων παροδικών παραγόντων -οι οποίοι μόλις αρχίσουν να υποχωρούν θα επιφέρουν μείωση στον πληθωρισμό, που όμως αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Ακόμη, η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι οι αγορές στοιχείων ενεργητικού υπό το έκτακτο πρόγραμμα χαλάρωσης αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο τρίμηνο με αυξανόμενο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ξανά ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα, στα σημερινά ή και σε χαμηλότερα επίπεδα, μέχρι το outlook για τον πληθωρισμό να βρεθεί προς τον στόχο του 2%.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...