Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν ουσιαστικά στήριξη των ιδιωτικών εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας

 Μάιος 10,2022

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν  ουσιαστικά στήριξη των ιδιωτικών εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας - Λαϊκή  Ενότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικου κόμματος «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Tα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν ουσιαστικά στήριξη των ιδιωτικών εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις τεράστιες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά στηρίζουν τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα:

Δεν θίγουν και δεν καταργούν θεσμικά τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν τις τεράστιες αυξήσεις όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, το χρηματιστήριο της ενέργειας, η ρήτρα αναπροσαρμογής, η τεράστια φορολογία στην ηλεκτρική ενέργεια.
Τα χρήματα τα οποία θα δοθούν ως ενίσχυση, είναι από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης, δηλαδή από τα χρήματα που προορίζονταν για τις τοπικές κοινωνίες που έχουν λιγνιτοπαραγωγικές μονάδες και για τους εργαζόμενους αυτούς, οι οποίοι όταν κλείσουν οριστικά θα χάσουν τη δουλειά τους.
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη είναι κενά λόγια, διότι δεν διευκρινίζονται οι τρόποι φορολόγησής τους και φυσικά δεν αφορούν τα κέρδη που είναι τεράστια και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.
Ο Ελληνικός λαός δηλαδή, θα συνεχίσει να πληρώνει με κάθε τρόπο, είτε με τους λογαριασμούς, είτε με τη φορολογία του τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.

Μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και τα πολιτικά κόμματα που συνέβαλαν στην ψήφιση, στην θεσμοθέτηση των αιτιών που προκαλούν τις μεγάλες αυξήσεις και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ψήφισε το χρηματιστήριο της ενέργειας.

Απαιτείται η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια όπως:

Επαναφορά της ΔΕΗ σε δημόσια ιδιοκτησία και Δημόσιο έλεγχο.
Πλήρης κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου ενέργειας.
Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και η μείωση του ΦΠΑ στο 4%.
Δωρεάν χορήγηση 1200 kwh το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από το όριο φτώχειας.
Σταμάτημα αποκοπών συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος σε υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και επανασύνδεση τους.
Πλήρης επαναλειτουργία των λιγνιτοπαραγωγικών μονάδων για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια.
Να μπει πλαφόν στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να περιοριστεί η ακρίβεια.
Να καταργηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που προκαλούν περαιτέρω αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε μια σειρά άλλα προϊόντα.
Ο Ελληνικός λαός με τους αγώνες του, θα επιβάλει την εφαρμογή αυτών των μέτρων που είναι τα μόνα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την τεράστια ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης...