Τελευταία νέα
Ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το «Chabad House» στου Ψυρρή – «Η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη» Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Βρείτε μου βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ» Τέρμα η “φαρσοκωμωδία” Καραμανλή – Μητσοτάκη ένα μήνα μετά τα Τέμπη: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο “παραιτηθείς” υπουργός! Star: “Ήταν σε ανοιχτή γραμμή όλον αυτόν τον καιρό…” «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες Κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες ο Κ. Αχ. Καραμανλής Φράχτης στον Έβρο: «Μπλόκο» στη χρηματοδότησή του στήνει ο Παπαδημούλης – «Θέλουν να επανέλθει το χάος» απαντά η κυβέρνηση Καταρρέει … ο Μητσοτάκης! Από την αλαζονεία της αυτοδυναμίας στην ομολογία … “Μπορεί να έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη στις 22 Μαΐου”! Οικονόμου για Παπαδημούλη: «Σαφέστατη η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει το χάος στο μεταναστευτικό» Εκλογές: Νέο σποτάκι από τη ΝΔ (βίντεο) «Σύνθημά μας είναι το έργο μας» – Νέο προεκλογικό βίντεο της ΝΔ Εκλογές: Πόσοι νέοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά Πλεύρης: Είναι προκλητικό να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για κομματικούς διορισμούς

Λαϊκή Ενότητα:”Προσπάθεια φίμωσης σε καλλιτέχνες αλλά και σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο ο τρομονόμος που ψηφίζεται στη Βουλή.”

12/02/2021

Το εξωκοινοβουλευτικο κόμμα της Λαικης Ενοτητας σε Δελτιο Τυπου ανέφερε ότι η ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα, που ψηφίζεται στην Βουλή, καταργεί την ελευθερία της έκφρασης και αποτελεί κύρωση και εμπλουτισμό του Ευρωπαϊκού τρομονόμου (άρθρα 187Α, 187Β  )

Ακολουθεί ολόκληρη η Ανακοίνωση του κόμματoς της Λαϊκής Ενότητας:

Η ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα, που ψηφίζεται στην Βουλή, καταργεί την ελευθερία της έκφρασης και αποτελεί κύρωση και εμπλουτισμό του Ευρωπαϊκού τρομονόμου (άρθρα 187Α, 187Β  ). Με βάση το άρθρο 8 του νόμου αυτού απαγορεύεται η ανάρτηση στο διαδίκτυο από δημιουργό-καλλιτέχνη,  ή από οποιονδήποτε χρήστη, φράση στην οποία να εμπεριέχεται υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κινητοποίηση των καλλιτεχνών


Είναι ωστόσο σαφές, και έχει ήδη αποδειχθεί από το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και την καταστολή που ασκεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής,  ότι τις φράσεις αυτές χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν κάθε διαμαρτυρία  και επιδιώκουν να απαγορεύσουν οποιαδήποτε διεκδίκηση, αλλά και να καταργήσουν κάθε δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης.
Οι κατευθύνσεις αυτές, που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκαν στην χώρα μας το 2019 με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, προβλέπουν ποινές από 3-5 χρόνια. Με βάση την εφαρμογή αυτών των διατάξεων σε άλλες χώρες (Γερμανία, Ισπανία) έχουν ασκηθεί ήδη πολλές διώξεις εναντίον καλλιτεχνών.
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης σε καλλιτέχνες αλλά και σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο και απαιτεί την απόσυρση του τρομονόμου.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ


Μία πρώτη απάντηση και νίκη δόθηκε ήδη με την κινητοποίηση των καλλιτεχνών την Πέμπτη 11/2/2021, με αιτήματα την υπεράσπιση και ενίσχυση του εισοδήματος τους και την απόσυρση των διατάξεων του τρομονόμου.
Μετά την κινητοποίηση ο Υπουργός προχώρησε σε τροποποίηση του ‘άρθρου 8 , αφαίρεσε τις ποινές, διατήρησε όμως τις απαγορεύσεις ανάρτησης.

Οι απαγορεύσεις θα καταργηθούν στην πράξη.
Η ελεύθερη έκφραση αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα
Οι τρομονόμοι δεν θα περάσου