Τελευταία νέα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στο χαράτσι Μητσοτάκη. “Έκπτώσεις” στο πρόστιμο ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πλεύρης: 50 ευρώ τον πρώτο μήνα – πότε θα είναι 100 Νοέμβριος: Ο μήνας … serial killer με κυβερνητική υπογραφή! 2.219 νεκροί από την πανδημία / μέρα-μέρα η λίστα με τους θανάτους… Ανοιχτή επιστολή “ξυραφιά” … Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: “Ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες” Νέα ιδιωτικοποίηση “στα σκαριά” από την κυβέρνηση: Τα “έχει βάλει” με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ο Χατζηδάκης, αγνοεί τους συνταξιούχους και ετοιμάζει καρέκλες για διευθυντάδες “Χ” … κι από τον Ηλία Μόσιαλο στο αδιανόητο χαράτσι Μητσοτάκη των 100 ευρώ το μήνα στους μη εμβολιασμένους: “Θα προτιμούσα ένα θετικό κίνητρο” Τάπα Ηλιόπουλου σε Οικονόμου – Μητσοτάκη: “Πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων. Τώρα ποιος … φάσκει και αντιφάσκει!” Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ προετοιμάζει το μέλλον!» Ντροπή, αλλά ποιος να τη βρει… 148 ασθενείς με κορωνοϊό όπως-όπως διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, αποκάλυψε η Παγώνη στον Τσίπρα Κερατσίνι: Ερώτηση για τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης Όλγας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέξη από τους αρμόδιους υπουργούς Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα Η Δήμητρα Λιάνη στέλνει «γράμμα» στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη γιορτή του με μομφές εναντίον του Γιώργου

Λαϊκή Ενότητα: Το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό με μετανάστες,αποτέλεσμα της καταστολής των κατατρεγμένων

Νοέμβρης 21, 2021

Το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό με επτά μετανάστες/πρόσφυγες νεκρούς δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής

Το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό με επτά μετανάστες/πρόσφυγες νεκρούς δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής. Είναι αποτέλεσμα της καταστολής και της δίωξης των κατατρεγμένων

Το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία οδό με επτά μετανάστες/πρόσφυγες νεκρούς δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής», που συνέβη σε ώρα «νόμιμης» αστυνομικής καταδίωξης. Είναι αποτέλεσμα της καταστολής της προσπάθειας των απελπισμένων να διαφύγουν με κάθε τρόπο από τους πολέμους και την ακραία φτώχεια, στην οποία τους καταδίκασαν, ερήμην τους, οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές του κεφαλαίου, που εξοντώνουν ολόκληρους λαούς σε ένα τεράστιο μέρος του πλανήτη. Πολιτικές που έχουν κοινό παρονομαστή με την διαρκώς αυξανόμενη φτωχοποίηση και την εξαναγκαστική μετανάστευση της νεολαίας, που επιβάλλεται και στον δικό μας λαό.

Η πολιτική των της Ευρώπης – φρούριο και των συνόρων αποθήκης ψυχών, που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απέναντι στα θύματα τους, με πρόθυμο συνοριακό θεματοφύλακά τους την ακραία ρατσιστική και ξενοφοβική σημερινή ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολούθησε την πεπατημένη των μνημονιακών κυβερνήσεων και πρωτοστάτησε στην επονείδιστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, διατηρώντας παράλληλα σε πλήρη ισχύ τις συμφωνίες του Δουβλίνου που παγιδεύουν τους πρόσφυγες στο ελληνικό έδαφος, δεν είναι μόνο ακραία κυνική, αλλά και παράλογη: καμία καταστολή, κανένα στρατόπεδο – φυλακή, κανένα “push back” (όπως ονομάζονται «κομψά» οι παράνομες απελάσεις προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο, που συχνά έχουν θανάσιμη κατάληξη), δεν πρόκειται να αναχαιτίσουν τους ανθρώπους που ήδη βιώνουν την απειλή της ζωής τους είτε από τις βόμβες, είτε από την πείνα, είτε από την καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους. Η πολιτική αυτή ενισχύει, απλώς, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την ανάγκη των προσφύγων να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές για τον απεγκλωβισμό τους. Ενισχύει τον ρατσιστικό αποπροσανατολισμό και, εν τέλει, δυναμώνει την δυνατότητα επιβολής ενός θεσμικού αυταρχισμού πάνω στο σύνολο της κοινωνίας.

Εκφράζοντας την οδύνη μας για τον θάνατο επτά ακόμα ανθρώπων στον βωμό της καταστολής και της Ευρώπης – φρούριο, παλεύουμε για την κατάργηση των στρατοπέδων – φυλακών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την ακύρωση, με τους αγώνες μας, των πολεμοκάπηλων πολιτικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά και την μετανάστευση.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...