Τελευταία νέα
Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν

Λύσεις σε κρίσιμα εργασιακά προβλήματα ζητεί το ΑΚΕΛ

Ιούλιος 07,2021

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, βουλευτή ΑΚΕΛ Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας,

Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ανταλλάξουμε απόψεις και να θέσουμε σημαντικά ζητήματα ενώπιον της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Δεδομένου ότι αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας, θέσαμε το ερώτημα τι προτίθεται να πράξει το αρμόδιο Υπουργείο, σε σχέση με την τραγικότερη πτυχή της καταστροφικής πυρκαγιάς, την απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών, τεσσάρων ξένων εργαζομένων στον τόπο μας.

Ειδικότερα, αναφορικά με το πλαίσιο που αφορά στην στρατηγική απασχόλησης και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ξένων εργαζομένων, ως ΑΚΕΛ τονίσαμε την ανάγκη προώθησης και ολοκλήρωσης του κοινωνικού διαλόγου και κατάθεσης εκσυγχρονιστικής πρότασης.

Απ’ εκεί και πέρα, θέσαμε ενώπιον της Υπουργού αριθμό ζητημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον καθορισμό κατώτατου μισθού κατ’ επάγγελμα, την υποχρέωση των εργοδοτών να εφαρμόζουν τη συμφωνημένη συλλογική σύμβαση, τη μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού και την κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης (πέναλτι) του 12%, την αύξηση των χαμηλών συντάξεων, την αύξηση της άδειας μητρότητας και της γονικής άδειας, την επέκταση των Ειδικών Σχεδίων Στήριξης Εργαζομένων λόγω πανδημίας, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα ΑμεΑ, όπως επίσης και τη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των συντάξεων, αλλά και στην καταβολή των επιδομάτων από το Ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ε.Ε.Ε.

Όλα τα πιο πάνω, αλλά και άλλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους συνταξιούχους, ως ΑΚΕΛ θα τα επαναφέρουμε προς συζήτηση με τις προτάσεις μας.

Διαβάστε επίσης...