Τελευταία νέα
Καταθέτει για δεύτερη ημέρα στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά ο Κυριάκος Τόμπρας Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες χωρίς καμία οικονομική στήριξη “Στεγνά” δίνει ο Στέφανος Μάνος την κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Την ίδια στιγμή που κατηγορείται η προηγούμενη κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των καναλιών, μειώνουν 50% τα τέλη στους καναλάρχες” ! Μπαχτσελί εκτός ορίων: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Χαρακτήρισε αμετροεπή τον Δένδια Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες χωρίς καμία οικονομική στήριξη Άλλο ένα “ανδραγάθημα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Στην … 70η θέση παγκοσμίως ως προς την ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα με τη λογοκρισία, τη λίστα Πέτσα τις απόπειρες παρεμπόδισης και τη δολοφονία δημοσιογράφου Προανακριτική: “Και επί Μητσοτάκη government friendly είναι η CCC” – Βουλευτής της ΝΔ: “Οχι, δεν εκπλήσσομαι”! Γιατί άρχισε το ξήλωμα της “Καλογριτσιάδας” μέσα στους κόλπους της ΝΔ… Δημοσκόπηση-κόλαφος για κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους! Στους αποδήμους ψαρεύει ψήφους η κυβέρνηση ΥΠΕΞ: Εντός ελληνικής δικαιοδοσίας η NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο Πέντε πράγματα για την υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία Χατηδάκης: Παραδίδει στους ιδιώτες την έκδοση συντάξεων

Μανώλης Όθωνας:”H τρομοκρατία είναι καταδικαστέα πρωτίστως γιατί ασκεί βία και δολοφονεί ανθρώπους.”

03/03/2021

O Μανώλης Όθωνας μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής και Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου,παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι» με τους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά όπου για την περίπτωση του κρατούμενου απεργού πείνας Δ.Κουφοντινα επεσήμανε ότι από την εφαρμογή του νόμου δεν εξαιρείται κανείς εκβιάζοντας αλλά και η Πολιτεία δεν μπορεί να καταφεύγει σε τεχνάσματα για την μη εφαρμογή του για οποιονδήποτε.

Ακολουθει η συνεντευξη του κ.Οθωνα:

– Τι λέτε εσείς κ.  Όθωνα για τις επιθέσεις με αφορμή την περίπτωση Κουφοντίνα

Οι πολιτοφύλακες οποιεσδήποτε μορφής και ότι ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο αν επικαλούνται είναι για την παράταξη μας μια πρακτική απολύτως καταδικαστέα. Αυτό αφορά προφανώς και τους περιφερόμενους μπαχαλάκηδες  που  εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες  ως δήθεν  αυθεντικοί κοινωνικοί αγωνιστές. Για εμάς οι εικόνες αυτές είναι απαράδεκτες και  πρέπει να απομονωθούν πολιτικά και κοινωνικά χωρίς κανένα «αλλά» χωρίς κανέναν «αστερίσκο» καμία «επιφύλαξη». Άκουσα την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα γιατί οδηγεί στον περιορισμό των δικαιωμάτων. Διαφωνούμε. Για μας η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα πρωτίστως γιατί ασκεί βία και δολοφονεί ανθρώπους και  δευτερευόντως γιατί δημιουργεί έρεισμα  σε πολιτικές οι οποίες πλήττουν δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα με τον  Κουφοντίνα ποια είναι η δική σας θέση

Να δούμε λίγο το ιστορικό του θέματος. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε, μόλις πρόσφατα, τον Δεκέμβριου του 2020, ως μη όφειλε, να θεσπίσει μια ευνοϊκή για τον Κουφοντίνα διάταξη. Όχι για τον ίδιο μόνο, αλλά για όσους πάνε σε αγροτικές φυλακές ότι υποχρεωτικά επιστρέφουν στην φυλακή από την οποία προέρχονται. Στην συνέχεια ξαφνικά, ένα χρόνο μετά την πανδημία, επικαλούνται έκτακτους  υγειονομικούς λόγους για την μη μεταφορά του, έστω για κάποιο διάστημα, στον Κορυδαλλό που στην περίπτωση του είναι η φυλακή προέλευσης. Καλλιεργείται έτσι η αίσθηση ότι με τεχνάσματα και με προσχήματα αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Αυτό είναι λάθος γιατί δίνει το έρεισμα στους πάντα πρόθυμους εμφανείς και αφανείς υπερασπιστές και συνηγόρους του, να κάνουν αγωνιστικό σύμβολο το πρόσωπο ενός αμετανόητου δολοφόνου. Από την εφαρμογή του νόμου δεν εξαιρείται κανείς εκβιάζοντας αλλά και η Πολιτεία δεν μπορεί να καταφεύγει σε τεχνάσματα για την μη εφαρμογή του για οποιονδήποτε. Αυτή η αρχή νομίζω ότι δίνει την δυνατότητα να αποφύγουμε καταστάσεις οι οποίες κανέναν δεν ευχαριστούν και προφανώς πρέπει να αποφευχθεί και ο θάνατος του οποιουδήποτε ανθρώπου αλλά και η αίσθηση ότι ο κάθε κρατούμενος θα μπορεί να επιλέξει φυλακή στην οποία θα πάει. Θέλω να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο επειδή ακούγεται ως δήθεν εύλογο το επιχείρημα «μα γιατί δεν πάει ο Κουφοντίνας στην Δικαιοσύνη να βρει το δίκιο του;”. Ειλικρινά τώρα πιστεύουμε ότι ο τρομοκράτης είναι  παράγοντας ομαλότητας που θα κάνει χρήση των διαδικασιών του Κράτους Δικαίου; Παράγοντας ανωμαλίας είναι και θα αξιοποιήσει και αυτός και οι γύρω του κάθε δυνατότητα να δημιουργήσει αναταραχή.  Η συντεταγμένη πολιτεία είναι εκείνη που πρέπει να προνοεί και να μην προβαίνει σε αστοχίες, να μην αυτοπαγιδεύεται ώστε να κουβαλά νερό στο μύλο τους.

Διαβάστε επίσης...