Τελευταία νέα
Αλέξης Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα-Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα Αναγέννηση “Καλά κάνουν οι άνθρωποι και απεργούν, θα μείνω μαζί τους” – Βατερλό κυβέρνησης και “παπαγάλων” στο λιμάνι (βίντεο) Σοβαρά; Ο Νίκολαος Γλύξμπουργκ είναι «πρίγκιπας» κι «εκπροσωπεί» την Ελλάδα; Διθύραμβοι Μητσοτάκη στις απεργοκτόνες διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου-Εχθροί της κοινωνίας οι απεργοί LIVE: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή Αλ. Τσίπρας: Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, συκοφαντείτε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται (video) ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Κουτσούμπας: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά VIDEO) “Ούτε μια στιγμή δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων” Η κυβέρνηση ενώ σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα αγοράζει κι άλλο VIP αεροσκάφος! Κυρ. Μητσοτάκης: Καταθέτω αίτημα ονομαστικής για όλο το νομοσχέδιο – Με το νομοσχέδιο αναμετρώνται οι δυνάμεις της πραγματικά προοδευτικής σκέψης με τις δυνάμεις της συντήρησης NOVARTIS: Η εξέλιξη με τον δικαστικό βγάζει στη σύνταξη πολιτικό! Απεργία ΑΔΕΔΥ:Παραλύει το δημόσιο την Τετάρτη–Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Kosmoslarissa.gr

Μειωμένη και φέτος η παραγωγή αμυγδάλου στο Δήμο Τεμπών

Οι παγετοί που επικράτησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στη Θεσσαλία προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες και ειδικότερα στις δενδροκαλλιέργειες. Εξαίρεση, αποτελεί ένας αμυγδαλεώνας στην Όσσα του Δήμου Τεμπών ο οποίος ανήκει στον Κώστα Μητροδήμο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αμυγδαλοπαραγωγός από την Όσσα, υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος αμυγδαλεώνας είναι φορτωμένος με αμύγδαλα, τη στιγμή που σε απόσταση 100 μέτρων δεν υπάρχει αμύγδαλο για δείγμα. Σε αυτό βοήθησε ο ανεμομείκτης που έχει τοποθετήσει στο χωράφι του από το 2003.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανεμογεννήτρια η οποία διατηρεί τη θερμοκρασία σε τέτοια επίπεδα ώστε το δένδρο κατά τον παγετό να μην υποστεί ζημιά.
Είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά όπου οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών βλέπουν τα δένδρα τους χωρίς καρπό εξαιτίας του παγετού. Το κόστος της εγκατάστασης αυτής της ανεμογεννήτριας εξαρτάται από τους ίππους και την στρεμματική κάλυψη.
Οι παραγωγοί αμυγδάλου ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επιδοτηθούν, μέσω σχετικών προγραμμάτων, ώστε να μπορέσουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες, όπως έχει γίνει εδώ και χρόνια στην Πελοπόννησο με τους παραγωγούς εσπεριδοειδών.
“Αυτό θα βοηθήσει να μην χάνονται παραγωγές και οι αγρότες να μην περιμένουν, πότε θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ που καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει τεράστια ποσά για αποζημιώσεις”, δήλωσαν στην ΕΡΤ οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας, Δημήτρης Μητροδήμος και Νίκος Γκουντής.
Να σημειωθεί ότι μόνο στην περιοχή του Συκουρίου του Δήμου Τεμπών παράγεται ετησίως σχεδόν το 50% της εγχώριας παραγωγής αμυγδάλου και το 1% της παγκόσμιας παραγωγής συνολικά στη Θεσσαλία.
ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...