Τελευταία νέα
Πάνος Σκουρολιάκος στο “Π”: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ οδόν προς τις εκλογές Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι

ΜεΡΑ25:Η Ακρίβεια συνεχίζει να επελαύνει ως Νέα Λιτότητα προκαλώντας καθίζηση στο λαϊκό πορτοφόλι

 Ιανουάριος 03, 2022

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Η Ακρίβεια συνεχίζει να επελαύνει ως Νέα Λιτότητα προκαλώντας καθίζηση στο λαϊκό πορτοφόλι όσο η Κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα

Συνεχίζεται η επέλαση της Ακριβείας, όπως διαπίστωσαν οι πολίτες ιδιαίτερα την περίοδο αυτή των γιορτών, με το λαϊκό πορτοφόλι να υφίσταται καθίζηση από αυτή τη Νέα Λιτότητα, τη στιγμή που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα, αν δεν επιχαίρει κιόλας μαζί με διάφορα φαντάσματα του «εκσυγχρονιστικού» παρελθόντος για τα 20 χρόνια του ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ξεκίνησε ως ένα καρτέλ ενέργειας, μέσα από την πρόσφατη αναγνώριση ως «πράσινων μορφών ενέργειας» τόσο της πυρηνικής ενέργειας, όσο και του φυσικού αερίου για να «ισορροπήσουν» οι απαιτήσεις Σολτς-Μακρόν, συνεχίζει ως φαιοπράσινο καρτέλ και ένα πράσινο πλυντήριο συγκεκριμένων συμφερόντων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που υπηρέτησε πιστά και η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύοντας το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, χρειάζεται μία πραγματική Ρήξη ώστε να προστατευτούν τα εισοδήματα των πολλών, που περνάει μόνο μέσα από την κατάργηση του Χρηματιστηρίου αυτού της Ενέργειας, σαν ένα πρώτο βασικό φραγμό στη Νέα αυτή Λιτότητα.

Παράλληλα, πρέπει να δοθεί η γενικευμένη δυνατότητα για διακανονισμούς στους πολίτες και να μην παρεμποδίζεται από γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια, στερώντας ακόμα και τα στοιχειώδη από πολλά νοικοκυριά που καταφεύγουν και πάλι σε ξυλόσομπες και μαγκάλια, με τα δραματικά αποτελέσματα των πρώτων μνημονιακών χρόνων να εμφανίζονται ξανά.

Διαβάστε επίσης...