Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

 ΜεΡΑ25: Ακόμη και ένα μάρκο να ήταν οι Γερμανικές Αποζημιώσεις οι μνημονιακές Κυβερνήσεις θα το χάριζαν

Ιούλιος  29,2022

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ25

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών κ. Αναλέννα Μπέρμποκ, αναφερόμενη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ότι «όσο πολλοί Γερμανοί είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα από αξέχαστες διακοπές, άλλο τόσο λίγο είναι συχνά γνωστή η έκταση των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εδώ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής».

Ως Υπουργός Εξωτερικών «είναι σημαντικό για εμένα να διατηρήσω τη μνήμη ζωντανή», προσθέτει.

Πέρα από τα εύκολα λόγια παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της καταβολής των επανορθώσεων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η επιστροφή του κατοχικού δανείου, η επιστροφή κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών και η αποζημίωση των θυμάτων της θηριωδίας και των απογόνων τους.

Η Γερμανία αποποιείται την ευθύνη της τη στιγμή που αναγγέλλει προγράμματα εξοπλισμού της άνω των 100 δις ευρώ.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα θέσει το ζήτημα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ακολουθώντας το ομόφωνο ψήφισμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου της 19 Απριλίου 2019, ή θα αφήσει να πάει χαμένη άλλη μια μεγάλη ευκαιρία;

Οι αστικές δυνάμεις είναι διατεθειμένες να διεκδικήσουν ή επιλέγουν τη λογική της υποχωρητικότητας και του κατευνασμού της Γερμανίας;

Για εμάς το κεφάλαιο “Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα” παραμένει και θα παραμένει ανοιχτό ως κορυφαίο αντιφασιστικό αίτημα που στερεώνει την παγκόσμια ειρήνη.

Απαιτούμε μνήμη και δικαιοσύνη.

Δεν επαιτούμε.

Διαβάστε επίσης...