Τελευταία νέα
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Ευάγγελος Βενιζέλος: Να κερδηθεί ο πόλεμος της ιστορίας – Μικρή η Ευρώπη μπροστά στο ΝΑΤΟ Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Απόστολος Κακλαμάνης: Ποντίκια που έψαχναν τυρί όσοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Οι ακραίες τουρκικές παραβιάσεις φανέρωσαν το αντάλλαγμα για τα χειροκροτήματα ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Οι ακραίες τουρκικές παραβιάσεις φανέρωσαν το αντάλλαγμα για τα χειροκροτήματα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς συμφωνία με τις τράπεζες για τα χρέη Δημ. Παπαδημούλης: «Η τακτική των παράνομων pushbacks του κ. Μηταράκη δεν μπορεί πλέον να συγκαλυφθεί από την κυβερνητική προπαγάνδα της ΝΔ» Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Όχι στο συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» Νίκη Κεραμέως: Η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη ΥΠΕΞ: «Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου» – Τι αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Βόμβα» που εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη! Στις 18 Μαΐου πέταξαν τα τουρκικά F-16 μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη – 2 μέρες το έκρυβε η κυβέρνηση! ΥΠΕΞ για Βαρώσια: Καταδικάζουμε τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, δημιουργούν νέα τετελεσμένα Η Ακρίτα διασύρει την ιστοσελίδα «κλίματος Δούρου» για τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Αχτσιόγλου

ΜΕΡΑ25: Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

 Απρίλιος 29,2022

Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - ΜέΡΑ25

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Το ΜέΡΑ25, από τον καιρό που οι μνημονιακές δυνάμεις πανηγύριζαν για τα υποτιθέμενα οφέλη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, φωνάζει ότι πρόκειται για ένα καρτέλ που θα λειτουργήσει σε βάρος των καταναλωτών. Οι λογαριασμοί του ρεύματος δυστυχώς μας δικαιώνουν. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της δράσης. Καλούμε τους πολίτες σε δράση. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών Ρεύμα για όλους – Ρεύμα για όλες.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

· για να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής

· για να σταματήσει μια δράκα ολιγαρχών να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας

Το Ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι εμπόρευμα ιδιωτικό!

Το 1999 ξεκινά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το 2018 μπαίνει η ταφόπλακα: ιδρύεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας και πλέον το ρεύμα παύει οριστικά να είναι δημόσιο αγαθό και γίνεται εμπόρευμα ιδιωτικό, βορά στους κερδοσκόπους.

Πώς λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Τέσσερις ολιγάρχες, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης και Περιστέρης, μαζί με την CVC Capital που ελέγχει την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κάθε μέρα προσδιορίζουν την τιμή που θα μας χρεώσουν αύριο.

Η λειτουργία του καρτέλ που έχουν στήσει και ονομάζουν «χρηματιστήριο ενέργειας» είναι απλή: Αντί να τιμολογούν το ρεύμα με βάση το μέσο κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας, το τιμολογούν με βάση το οριακό κόστος, δηλαδή με βάση την ακριβότερη κιλοβατώρα που εισρέει στο σύστημα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 50% ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!

Αυτά που νομοθέτησαν τα μνημονιακά κόμματα πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από τους πολίτες! Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε τις εκλογές. Να επιβάλουμε τη λαϊκή θέληση με

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Φτάνει πια!

Στηρίζουμε τη συλλογή υπογραφών που ξεκινάει αυτή την Πρωτομαγιά για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος με το ερώτημα: «Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Ναι ή Όχι;»

Υπογράφουμε κι εδώ ηλεκτρονικά: www.revmagiaolous.org

Διαβάστε επίσης...