Τελευταία νέα
Τα θετικά και τα αρνητικά των SUV τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των συνολικών πωλήσεων Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ετοιμάζει η Γερμανία για την Ουκρανία – Θα παραδοθούν έως τα τέλη Ιουλίου Αχτσιόγλου: “Εκπροσωπούμε το φάντασμα της μεγάλης ανατροπής” Οι ΗΠΑ κατηγορούν για «αντισημιτισμό» τον μουσικό Ρότζερ Γουότερς Πτώση ποσοστού της τάξης του 7% – Το στοιχείο που μπορεί να αλλάξει πολλά στη δεύτερη κάλπη ΣΥΡΙΖΑ για Σκέρτσο: «Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο» Ξεκινά η προεκλογική «μάχη» Μητσοτάκη για τη Β. Ελλάδα – Ο υπέρτατος στόχος της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο η καταγγελία για το τουρκικό προξενείο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: Γεωπονική σχολή στις 9, 10 και 11 Ιουνίου. ΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη Επικοινωνία Κασκαρέλη – Φιντάν για τους μετανάστες στον Έβρο Κρίσιμη συνάντηση Στεφανή με τον πρέσβη του Ισραήλ Ανάλυση: Τι σηματοδοτεί για το πολιτικό σκηνικό η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΡΑ25: Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

 Απρίλιος 29,2022

Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - ΜέΡΑ25

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Το ΜέΡΑ25, από τον καιρό που οι μνημονιακές δυνάμεις πανηγύριζαν για τα υποτιθέμενα οφέλη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, φωνάζει ότι πρόκειται για ένα καρτέλ που θα λειτουργήσει σε βάρος των καταναλωτών. Οι λογαριασμοί του ρεύματος δυστυχώς μας δικαιώνουν. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της δράσης. Καλούμε τους πολίτες σε δράση. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών Ρεύμα για όλους – Ρεύμα για όλες.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

· για να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής

· για να σταματήσει μια δράκα ολιγαρχών να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας

Το Ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι εμπόρευμα ιδιωτικό!

Το 1999 ξεκινά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το 2018 μπαίνει η ταφόπλακα: ιδρύεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας και πλέον το ρεύμα παύει οριστικά να είναι δημόσιο αγαθό και γίνεται εμπόρευμα ιδιωτικό, βορά στους κερδοσκόπους.

Πώς λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Τέσσερις ολιγάρχες, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης και Περιστέρης, μαζί με την CVC Capital που ελέγχει την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κάθε μέρα προσδιορίζουν την τιμή που θα μας χρεώσουν αύριο.

Η λειτουργία του καρτέλ που έχουν στήσει και ονομάζουν «χρηματιστήριο ενέργειας» είναι απλή: Αντί να τιμολογούν το ρεύμα με βάση το μέσο κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας, το τιμολογούν με βάση το οριακό κόστος, δηλαδή με βάση την ακριβότερη κιλοβατώρα που εισρέει στο σύστημα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 50% ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!

Αυτά που νομοθέτησαν τα μνημονιακά κόμματα πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από τους πολίτες! Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε τις εκλογές. Να επιβάλουμε τη λαϊκή θέληση με

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Φτάνει πια!

Στηρίζουμε τη συλλογή υπογραφών που ξεκινάει αυτή την Πρωτομαγιά για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος με το ερώτημα: «Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Ναι ή Όχι;»

Υπογράφουμε κι εδώ ηλεκτρονικά: www.revmagiaolous.org

Διαβάστε επίσης...