Τελευταία νέα
Τριγμοί στη σχέση Μητσοτάκη – Δένδια; Γκιουλέν για Ερντογάν: “Λέει ανοησίες για την επέμβαση στα ελληνικά νησιά – Οι δικοί μας συμπεριφέρονται λες και είναι μεθυσμένοι” Μελέτη Λύτρα! Υγειονομικό έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη … Η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία φτάνει τον ετήσιο στρατιωτικό προϋπολογισμό Ρωσίας!!! Τέλος των αυτοδυναμιών και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ Μητσοτάκης ΕΛΚ: «Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό» Η Ρωσία μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει Δύση και Ευρασία μετράνε δυνάμεις Υπουργικό Συμβούλιο: Ανησυχία για τις ανατιμήσεις στην αγορά – Οι οδηγίες του πρωθυπουργού Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλος βραχνάς η ακρίβεια – «Ναι» στην πανεπιστημιακή Αστυνομία Αναζητείται: Κοινός παρονομαστής περιεχομένου Δημοσκόπηση Marc: «Τρέμουν» για δύσκολο χειμώνα οι πολίτες και περιορισμό βασικών αναγκών

ΜΕΡΑ25: Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

 Απρίλιος 29,2022

Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - ΜέΡΑ25

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Το ΜέΡΑ25, από τον καιρό που οι μνημονιακές δυνάμεις πανηγύριζαν για τα υποτιθέμενα οφέλη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, φωνάζει ότι πρόκειται για ένα καρτέλ που θα λειτουργήσει σε βάρος των καταναλωτών. Οι λογαριασμοί του ρεύματος δυστυχώς μας δικαιώνουν. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της δράσης. Καλούμε τους πολίτες σε δράση. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών Ρεύμα για όλους – Ρεύμα για όλες.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

· για να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής

· για να σταματήσει μια δράκα ολιγαρχών να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας

Το Ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι εμπόρευμα ιδιωτικό!

Το 1999 ξεκινά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το 2018 μπαίνει η ταφόπλακα: ιδρύεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας και πλέον το ρεύμα παύει οριστικά να είναι δημόσιο αγαθό και γίνεται εμπόρευμα ιδιωτικό, βορά στους κερδοσκόπους.

Πώς λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Τέσσερις ολιγάρχες, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης και Περιστέρης, μαζί με την CVC Capital που ελέγχει την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κάθε μέρα προσδιορίζουν την τιμή που θα μας χρεώσουν αύριο.

Η λειτουργία του καρτέλ που έχουν στήσει και ονομάζουν «χρηματιστήριο ενέργειας» είναι απλή: Αντί να τιμολογούν το ρεύμα με βάση το μέσο κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας, το τιμολογούν με βάση το οριακό κόστος, δηλαδή με βάση την ακριβότερη κιλοβατώρα που εισρέει στο σύστημα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 50% ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!

Αυτά που νομοθέτησαν τα μνημονιακά κόμματα πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από τους πολίτες! Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε τις εκλογές. Να επιβάλουμε τη λαϊκή θέληση με

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Φτάνει πια!

Στηρίζουμε τη συλλογή υπογραφών που ξεκινάει αυτή την Πρωτομαγιά για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος με το ερώτημα: «Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Ναι ή Όχι;»

Υπογράφουμε κι εδώ ηλεκτρονικά: www.revmagiaolous.org

Διαβάστε επίσης...