Τελευταία νέα
“Σπόντα” Καραμανλή για Μητσοτάκη: “Η ειρήνη δεν εξαγοράζεται με παραχώρηση κυριαρχίας. Ούτε με ασαφείς διατυπώσεις που επιδέχονται ποικίλες ερμηνείες, ικανές να ενθαρρύνουν την Τουρκία” Κώστας Αρβανίτης: «ΟΧΙ με μια φωνή στο νέο νομοσχέδιο-πραξικόπημα της κυβέρνησης για την απεξάρτηση» Ανδρουλάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη – «Τραγικά τα πράγματα μετά τις δολοφονίες Άλκη και Μιχάλη» Υπάρχει Κράτος; Κ. Καραμανλής: «Δεν χωρά καμιά έκπτωση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων» Γ. Πρωτούλης: «Κάθε λέξη του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή» Κ. Καραμανλής: Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο κρίνεται η αντοχή του Ελληνισμού Κασσελάκης στο «Βήμα της Κυριακής» για τους «11»: “Σχεδίασαν τη διάσπαση από το βράδυ της εκλογής μου” – Επιβεβαιωση του The FAQ: “Δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές , το ψηφοδέλτιο θα είναι έκπληξη” Φορολογικό: «Τσεκούρωμα» στους μικρούς, κανένα μέτρο για τους μεγάλους Η Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει: “Δεν αντιμετωπίζουμε την εξωτερική πολιτική ως πεδίο μικροπολιτικής σύγκρουσης” – Σφοδρή κριτική στους “11” : “Διάσπαση χωρίς κανένας επίδικο” Το Love Story πίσω από το Qatargate: Το παρασκήνιο της γνωριμίας της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά – Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη

ΜΕΡΑ25: Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

 Απρίλιος 29,2022

Δημοψήφισμα τώρα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - ΜέΡΑ25

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Το ΜέΡΑ25, από τον καιρό που οι μνημονιακές δυνάμεις πανηγύριζαν για τα υποτιθέμενα οφέλη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, φωνάζει ότι πρόκειται για ένα καρτέλ που θα λειτουργήσει σε βάρος των καταναλωτών. Οι λογαριασμοί του ρεύματος δυστυχώς μας δικαιώνουν. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της δράσης. Καλούμε τους πολίτες σε δράση. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών Ρεύμα για όλους – Ρεύμα για όλες.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

· για να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής

· για να σταματήσει μια δράκα ολιγαρχών να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας

Το Ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι εμπόρευμα ιδιωτικό!

Το 1999 ξεκινά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το 2018 μπαίνει η ταφόπλακα: ιδρύεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας και πλέον το ρεύμα παύει οριστικά να είναι δημόσιο αγαθό και γίνεται εμπόρευμα ιδιωτικό, βορά στους κερδοσκόπους.

Πώς λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Τέσσερις ολιγάρχες, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης και Περιστέρης, μαζί με την CVC Capital που ελέγχει την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κάθε μέρα προσδιορίζουν την τιμή που θα μας χρεώσουν αύριο.

Η λειτουργία του καρτέλ που έχουν στήσει και ονομάζουν «χρηματιστήριο ενέργειας» είναι απλή: Αντί να τιμολογούν το ρεύμα με βάση το μέσο κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας, το τιμολογούν με βάση το οριακό κόστος, δηλαδή με βάση την ακριβότερη κιλοβατώρα που εισρέει στο σύστημα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 50% ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!

Αυτά που νομοθέτησαν τα μνημονιακά κόμματα πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από τους πολίτες! Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε τις εκλογές. Να επιβάλουμε τη λαϊκή θέληση με

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Φτάνει πια!

Στηρίζουμε τη συλλογή υπογραφών που ξεκινάει αυτή την Πρωτομαγιά για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος με το ερώτημα: «Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Ναι ή Όχι;»

Υπογράφουμε κι εδώ ηλεκτρονικά: www.revmagiaolous.org