Τελευταία νέα
Γιώργος Μαρίνος στο “Π”: Απόσυρση των ΗΠΑ από τον αγωγό EastMed Πάνος Σκουρολιάκος στο “Π”: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ οδόν προς τις εκλογές Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα

ΜΕΡΑ25: Η Μητσοτάκης Α.Ε. στην υπηρεσία των Φροντιστηριαρχών

 Ιανουάριος 12, 2022

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Μέσα στην υποκρισία και την πλήρη ουσιαστικά αδιαφορία για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας και γενικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση, που τάχα ενδιαφέρεται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων άφησε χωρίς καμία πρόβλεψη να ανοίξουν τα φροντιστήρια ήδη από την 3η Ιανουαρίου και την ίδια αδιαφορία δείχνει και τώρα.

Εδώ και μία εβδομάδα τα φροντιστήρια λειτουργούν χωρίς σαφείς οδηγίες με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με αποτέλεσμα κάθε φροντιστηριακή μονάδα να κινείται όπως νομίζει με άλλες να καταφεύγουν στην τηλεκπαίδευση άλλες να κινούνται σύμφωνα με τα μέτρα της προηγούμενης περιόδου και άλλες να μη λαμβάνουν κανένα μέτρο.

Υπενθυμίζεται τα ίδια παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και βρέθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό θετικά στον Covid 19 έχουν ξεκινήσει τα φροντιστηριακά τους μαθήματα εδώ και μία εβδομάδα. Έγκαιρα το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΣΕΦΚ) είχε ζητήσει την αναστολή της έναρξης των μαθημάτων τουλάχιστον για μία εβδομάδα με την κυβέρνηση να αδιαφορεί προκειμένου να χαλάσει τα χατίρια των Φροντιστηριαρχών.

Ακόμα και τώρα δεν έχει εκδοθεί καμία ουσιαστική οδηγία ενώ στους καθηγητές των φροντιστηρίων δεν παρέχονται δωρεάν σελφ τεστ παρά την από Παρασκευή υποχρέωσή τους να διενεργούν σελφ τεστ. Επιπλέον κανένα πρωτόκολλο δεν έχει εκδοθεί για το υπό ποιες συνθήκες κλείνει ένα τμήμα, πόσοι πρέπει να βρίσκονται εντός των χώρων των φροντιστηρίων, κλπ.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας παρά μόνο για τα κέρδη εταιρειών για αυτό ανοίγει τα σχολεία με γελοία μέτρα και αφήνει στην τύχη τους τα φροντιστήρια σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να συμπεριλάβει τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων στους δικαιούχους των σελφ τεστ και να εφαρμόσει ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική παιδεία.

Διαβάστε επίσης...