Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

ΜεΡΑ25: Κύριε Πρωθυπουργέ τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σας ανήκουν για να τα μοιράζετε κατά βούληση

Ιούλιος 30,2021

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Η ανατριχιαστική και εξωφρενική ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί μέτρων που «αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται» συνοδευόμενη από την προσφάτως κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων σε εμβολιασμό με υποχρέωση ανάρτησης του ψηφιακού πιστοποιητικού τους στις πλέον «αγαπημένες» ψηφιακές πλατφόρμες της Κυβέρνησης και μάλιστα επί ποινή αναστολής της μισθοδοσίας τους, δεν σαμποτάρει απλά κάθε προσπάθεια, αλλά αποτελεί μία τρομακτική θεσμοθέτηση του κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς και απάνθρωπη και αυταρχική αντίληψη σκοτεινών χρόνων της ιστορίας μας.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση και ο à la carte περιορισμός της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, που μπορεί λόγω των σοβαρών απωλειών αλλά και του πανικού που έφερε η πανδημία να φαντάζουν εύλογα, δικαιολογημένα ή λογικοφανή, δεν μπορούν να ξεπερνούν τα όρια του Συντάγματος, πολλώ δε μάλλον να προσεγγίζουν την ανθρώπινη υπόσταση με όρους οικονομοτεχνικούς.

Η ευεργετική συμβολή των εμβολιασμών στη δημόσια υγεία είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητη.

Η αποτυχημένη, όμως, πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας είναι εκείνη που τελικά ανέδειξε ως κρίσιμο διακύβευμα για την ασφάλεια των πολιτών όχι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά την αναγκαιότητα προάσπισης της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Η ποιότητα της πληροφόρησης και ενημέρωσης αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για τη λήψη της απόφασης για τον εμβολιασμό και την αποτελεσματική προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Κύριε Μητσοτάκη και κύριοι της Κυβέρνησης, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια σας για να ικανοποιούν τις αυταρχικές σας ορέξεις!

Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα τις διατάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και να υιοθετήσετε τις καλές πρακτικές που το ΜεΡΑ25 σας προτείνει από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης...