Τελευταία νέα
Απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό ζητά η «Πλεύση Ελευθερίας» σε καίρια ερωτήματα Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: “Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιον λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai…τελευταία φορά, να διακόψετε τώρα. Τώρα”! Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα στη φόρα – Ήξερε η ΔΙΑΣ ότι ήταν αθίγγανοι – Ελήφθη: “Αρνητικό δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός”! Φώφη Γεννηματά: Αύριο στις 14:00 η κηδεία – Επικήδειο θα εκφωνήσει και ο 17χρονος γιος της ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες από τον ναό του Αγ. Δημητρίου Φώφη Γεννηματά – Νικήτας Κακλαμάνης: Η άγνωστη ιστορία που τους έφερε κοντά Συγκλονίζουν τα βίντεο από την επιχείρηση ανοιχτά της Χίου (vid) όπου εχασαν την ζωή τους 3 ανήλικοι πρόσφυγες και μια γυναίκα ενώ αγνοείται ένα ακόμα άτομο. Φώφη Γεννηματά: Ο 17χρονος γιος της Γιώργος θα εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους Η Τόνια Αντωνίου στη Βουλή μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά Η Μέρκελ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος… Δημοσκόπηση για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καταλληλότερος πρόεδρος ο Ανδρουλάκης – «Όχι» σε συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ COSCO: Δούλευαν σερί 12ωρα ο νεκρός εργάτης και ο χειριστής του γερανού που τον πλάκωσε “Εν τούτω νίκα …”! Ιερέας καταργεί on camera τις μάσκες, τα μέτρα και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες ανέμελου … συνωστισμού στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο παρουσία της ΠτΔ (vid)

ΜεΡΑ25: Κύριε Πρωθυπουργέ τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σας ανήκουν για να τα μοιράζετε κατά βούληση

Ιούλιος 30,2021

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Η ανατριχιαστική και εξωφρενική ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί μέτρων που «αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται» συνοδευόμενη από την προσφάτως κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων σε εμβολιασμό με υποχρέωση ανάρτησης του ψηφιακού πιστοποιητικού τους στις πλέον «αγαπημένες» ψηφιακές πλατφόρμες της Κυβέρνησης και μάλιστα επί ποινή αναστολής της μισθοδοσίας τους, δεν σαμποτάρει απλά κάθε προσπάθεια, αλλά αποτελεί μία τρομακτική θεσμοθέτηση του κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς και απάνθρωπη και αυταρχική αντίληψη σκοτεινών χρόνων της ιστορίας μας.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση και ο à la carte περιορισμός της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, που μπορεί λόγω των σοβαρών απωλειών αλλά και του πανικού που έφερε η πανδημία να φαντάζουν εύλογα, δικαιολογημένα ή λογικοφανή, δεν μπορούν να ξεπερνούν τα όρια του Συντάγματος, πολλώ δε μάλλον να προσεγγίζουν την ανθρώπινη υπόσταση με όρους οικονομοτεχνικούς.

Η ευεργετική συμβολή των εμβολιασμών στη δημόσια υγεία είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητη.

Η αποτυχημένη, όμως, πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας είναι εκείνη που τελικά ανέδειξε ως κρίσιμο διακύβευμα για την ασφάλεια των πολιτών όχι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά την αναγκαιότητα προάσπισης της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Η ποιότητα της πληροφόρησης και ενημέρωσης αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για τη λήψη της απόφασης για τον εμβολιασμό και την αποτελεσματική προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Κύριε Μητσοτάκη και κύριοι της Κυβέρνησης, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια σας για να ικανοποιούν τις αυταρχικές σας ορέξεις!

Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα τις διατάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και να υιοθετήσετε τις καλές πρακτικές που το ΜεΡΑ25 σας προτείνει από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης...