Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ για σιδηροδρομικό δίκτυο: Η κυβέρνηση αδιαφορεί Συνάντηση Ανδρουλάκη με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Ο διάλογος Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Ανδρουλάκη στο Twitter άνοιξε το παιχνίδι για την κεντροαριστερά Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές με την στήριξη Μπάιντεν – Κλίντον! O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία – Τραμπ: Θα τη νικήσω πιο εύκολα Στέφανος Κασσελάκης: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας η απόφαση του Τζο Μπάιντεν «Αγαπητέ Στέφανε»: Χείρα φιλίας Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη (“Αγαπητέ Νίκο”) για το Κυπριακό και τους Αγνοούμενους και η άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ! Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα – Στηρίζει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία – Η επιστολή απόσυρσης Η απάντησή του Νίκου Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή» Κασσελάκης σε Ανδρουλάκη: Να αναδείξουμε το ζήτημα των Κύπριων αγνοούμενων στο Ευρωκοινοβούλιο ΜέΡΑ25 για Κύπρο: Οι δύο πλευρές να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε το ΝΑΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ

ΜεΡΑ25: Μητσοτάκειος επιστροφή στις αρχές του 20ου αιώνα όσον αφορά το ενεργειακό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

 Απρίλιος 12, 2022

Μητσοτάκειος επιστροφή στις αρχές του 20ου αιώνα όσον αφορά το ενεργειακό  και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας - ΜέΡΑ25

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, σαλπίζοντας το “άλμα” της Κυβέρνησης του στο ξεπερασμένο παρελθόν των εξορυκτικών διαδικασιών. Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης κοιτάει πια μπροστά λόγω της κλιματικής κατάρρευσης και της ενεργειακής απεξάρτησης, η Μητσοτάκης Α.Ε. κινείται προς την προηγούμενη βιομηχανική επανάσταση -αυτή που χάσαμε εδώ και καιρό-, αντί να στραφεί προς την επόμενη, την 4η Πράσινη Βιομηχανική Επανάσταση όπως καλεί καιρό τώρα το ΜέΡΑ25.

Και βέβαια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν χέρι-χέρι προς τον αδιέξοδο αυτό δρόμο των εξορύξεων, από τις οποίες μόνο οι αμερικανικές εταιρείες θα κερδίσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές έχουν εγκαλέσει την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για ολιγωρία όσον αφορά τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που ήδη η προηγούμενη Κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει και προσυπογράψει.

Το ΜέΡΑ25 είναι κάθετα αντίθετο στις εξορύξεις των υδρογονανθράκων ως το μόνο ελληνικό, πραγματικά πράσινο κόμμα.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές οι εξορύξεις μόνο κόστος επιφέρουν και κανένα απολύτως όφελος για τους λαούς: Κόστος οικολογικό, κόστος οικονομικό (καθώς μόνο οι πολυεθνικές των πετρελαίων και των οπλικών εξοπλισμών κερδίζουν, την ώρα που η οικονομία καθηλώνεται στις τεχνολογίες του 20ου αιώνα αντί να στοχεύει στην Πράσινη Βιομηχανική Επανάσταση) και κόστος γεωπολιτικό, καθώς οι αγωγοί και τα τρυπάνια στις θάλασσες και στη στεριά δημιουργούν λαμπρό πεδίο δόξας για όποιον έχει να κερδίσει, οικονομικά και στρατηγικά, από την αύξηση των εντάσεων.

Εμείς έχουμε προτείνει μια Πράσινη Παραγωγική Αναδιάρθρωση της χώρας με την μετατροπή της Ελλάδας στο κέντρο των πράσινων τεχνολογιών του 21ου αιώνα, και όχι του περασμένου όπου οι δήθεν σύγχρονοι κ. κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας μάς πηγαίνουν.

Για μας θα έπρεπε για παράδειγμα η Βόρεια Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη) να μετατραπεί -αντί για ορμητήριο των νατοϊκών δυνάμεων- στο πρώτο Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής και Διακίνησης Υδρογόνου (που στο μέλλον θα κινεί φορτηγά πλοία, εργοστάσια και αεροπλάνα) με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται σε πλωτές φάρμες ανεμογεννητριών στις ανοικτές θάλασσες (εκτός ψαρότοπων και εκτός του οπτικού πεδίου των νησιωτών).

Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για το μνημονιακό τόξο που δίνει ως συνήθως διαπιστευτήρια στα αφεντικά του πουλώντας ενεργειακά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Διαβάστε επίσης...