Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

ΜΕΡΑ25: Το θέμα των παρακολουθήσεων δεν τελειώνει σε ένα διοικητή και ένα γενικό γραμματέα

Αύγουστος 06,2022

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ25

Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία».

Πριν από 3 ολόκληρα χρόνια, τον Αύγουστο του 2019, το ΜέΡΑ25 κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη όταν η κυβέρνηση με τροπολογία πέρασε την ΕΥΠ απ’ ευθείας και προσωποπαγώς στον πρωθυπουργό. Η ΕΥΠ απεκτησε μάλιστα την δυνατότητα να ζητήσει οποιοδήποτε στοιχείο και προσωπικό δεδομένο από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή φορέα , καθιστώντας έτσι κάθε πολίτη απολύτως «γυμνό» έναντι του κράτους κατά πρωτοφανή τρόπο.

Τον Ιούλιο του 2021, μετά τις αποκαλύψεις για χιλιάδες υποθέσεις παρακολούθησης πολιτών μέσω του λογισμικού Pegasus της Ισραηλινής εταιρείας NSO για λογαριασμό κυβερνήσεων, το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία για την απαγόρευση προμήθειας, εμπορίας και εγκατάστασης σε οποιοδήποτε ψηφιακό πληροφορικό σύστημα στην επικράτεια οποιουδήποτε λογισμικού κατασκοπείας, το οποίο δύναται να «μεταδοθεί» σε άλλες συσκευές, σε μία προσπάθεια να καλύψει το κενό επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Tο χειρότερο που μπορεί να συμβεί για τη δημοκρατία μας είναι να πνίγει το θέμα στα βαλτόνερα της περιπτωσιολογίας και της «ασπίδας προστασίας του πρωθυπουργού». Το θέμα δεν τελειώνει σε ένα διοικητή κι ένα γενικό γραμματέα. Δεν τελειώνει καν στον περαστικό Μητσοτάκη. Το Κράτος Δικαίου πρέπει να ξανακτιστει πέτρα πέτρα. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.