Τελευταία νέα
Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67% ΣΥΡΙΖΑ: “Πέφτουν οι σφαίρες βροχή … με Μητσοτάκη! Λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία για τη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής “38 κάλυκες, έλεος! Δεν ήταν τρομοκράτες απέναντι με όπλο”! “Καρφιά” Κατερινόπουλου: Με 1 μήνα εκπαίδευση πήραν κόσμο στη ΔΙΑΣ, κινδυνεύουν περισσότερο από το συνοδό παρά από κακοποιούς” (vid) Κόλαφος η Συνομοσπονδία Ρομά για ΕΛΑΣ-ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Πέραμα: Ήταν 18 ετών, είχε κατηγορηθεί για κλοπή μοτοποδηλάτου, γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος; Διχάζει Γερμανία-Τουρκία η υπόθεση Καβαλά. Ερντογάν: Πάει για ρήξη με Γερμανία-Δύση; “Όλοι είμαστε καλά”! Και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει η “Εφ.Συν.” εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. για την ανακοίνωση που μιλάει για “7 τραυματίες αστυνομικούς” Γιάννης Πλακιωτάκης για Τουρκία: Παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο – 600 εκατ. ευρώ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας Παρέμβαση Θεοδωρικάκου με επίσκεψη «συμβολικού χαρακτήρα» στους κρατούμενους αστυνομικούς Συνήγορος των 7 αστυνομικών για το Πέραμα αναλαμβάνει ο Κούγιας – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή και οπλοχρησία Από Σπόντα 23.10

ΜΕΡΑ25: Υγειονομικό laissez-faire – οι μάσκες πέφτουν

Οκτώβριος 09,2021

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ25

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας 

Με τα δημόσια νοσοκομεία σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, με το υγειονομικό προσωπικό κατάκοπο και τρομοκρατημένο, με τα μέτρα ατομικής προστασίας απαξιωμένα, με την πρόχειρη επιδημιολογική επιτήρηση, με τις σχολικές και εργασιακές συνθήκες όμοιες και απαράλλαχτες, με τα οικονομικά περιθώρια πολύ δυσμενέστερα και με την κοινωνία παραπληροφορημένη και διχασμένη περισσότερο από ποτέ, η κυβερνητική επιλογή της «μεγάλης εξόδου» των εμβολιασμένων, όπως αποφασίστηκε, οπωσδήποτε θα κριθεί υγειονομικά στις λίγες επόμενες εβδομάδες.

Πέραν αυτού όμως, το να αφεθούν όλα να συμβούν αρρύθμιστα, σύμφωνα με το κεντρικό νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα του «laissez-faire», όπως ουσιαστικά εχτές ανακοινώθηκε, οδηγεί νομοτελειακά και στο τίμημα των ανθρώπινων ζωών, το οποίο καλούνται να καταβάλλουν, για όλο τον υπόλοιπο χειμώνα, κυρίως όσοι δεν «ψήφισαν», μέσω του εμβολιασμού τους, τις υγειονομικές αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτές υπαγορεύτηκαν σε όλη τη διάρκεια από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προτεραιοτήτων στην πολιτική υγείας της. Ομολογείται δηλαδή εμμέσως, με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν ήταν εξαρχής στο επίκεντρο μιας αδιαπραγμάτευτης πολιτικής. Στο επίκεντρο ήταν μόνο η αποτροπή της κατάρρευσης της μισογκρεμισμένης δημόσιας υγείας στα χέρια τους και βεβαίως, η επικοινωνιακή διαχείριση αυτών των επιλογών.

Η νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα έχει μεν τα ρίσκα της και αυτό η κοινωνία μπορεί να το συνειδητοποιήσει πλέον πολύ καλά. Επιπροσθέτως όμως, η άνεση με την οποία η διεθνής πρακτική εγκατέστησε ανάμεσά μας ένα νέο και μόνιμο κοινωνικό διαχωρισμό, ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, εμπορευόμενη τις ανθρώπινες ανάγκες και τα πραγματικά κοινωνικά ζητούμενα, θα πρέπει πολιτικά να μας αφυπνίσει όλους, είτε εμβολιαστήκαμε είτε όχι.

Διαβάστε επίσης...