Τελευταία νέα
Υπάρχει Κράτος; Κ. Καραμανλής: «Δεν χωρά καμιά έκπτωση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων» Γ. Πρωτούλης: «Κάθε λέξη του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή» Κ. Καραμανλής: Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο κρίνεται η αντοχή του Ελληνισμού Κασσελάκης στο «Βήμα της Κυριακής» για τους «11»: “Σχεδίασαν τη διάσπαση από το βράδυ της εκλογής μου” – Επιβεβαιωση του The FAQ: “Δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές , το ψηφοδέλτιο θα είναι έκπληξη” Φορολογικό: «Τσεκούρωμα» στους μικρούς, κανένα μέτρο για τους μεγάλους Η Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει: “Δεν αντιμετωπίζουμε την εξωτερική πολιτική ως πεδίο μικροπολιτικής σύγκρουσης” – Σφοδρή κριτική στους “11” : “Διάσπαση χωρίς κανένας επίδικο” Το Love Story πίσω από το Qatargate: Το παρασκήνιο της γνωριμίας της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά – Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη Σκληρό μήνυμα Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Μητσοτάκη για όσα ετοιμάζει Η Δύση προσπαθεί να εξουθενώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία Στ. Κασσελάκης: «Εκατοντάδες οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σας στα think tank του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

ΜεΡΑ25: Όχι στην διάλυση του ΣΕΠΕ – Αναβάθμιση και ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας εδώ και τώρα

Ιούνιος 14,2021

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τη Βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, την Βουλεύτρια Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στην αποψίλωση ουσιαστικά της επιθεώρησης εργασίας μέσα από μια δήθεν, ιδιότυπη, κατ΄ επίφαση ανεξάρτητη αρχή -που μόνο ανεξάρτητη δεν θα είναι από την Κυβερνητική παράταξη και τα συμφέροντα που την στηρίζουν- και ευρύτερα την αντίθεση τους στις αντιδραστικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας έκαναν λόγο για μια προσπάθεια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να απεμπολήσει την πολιτική ευθύνη από τον έλεγχο και την προστασία της εργασίας που αντίκειται ακόμα και σε διεθνείς συμβάσεις. Ενώ τόνισαν πως πρόκειται για μια προσπάθεια αντιγραφής του μοντέλου της ΑΑΔΕ, ζητώντας την στήριξη του ΜέΡΑ25 ώστε να μην αποκοπεί το ΣΕΠΕ από το «φυσικό του χώρο», δημιουργώντας κιόλας μια διαρχία τη στιγμή που είχε ήδη υποβαθμιστεί και μέσω της γενικής γραμματείας.

Από την πλευρά του ΜέΡΑ25 η Βουλεύτρια Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου έκανε λόγο για αποποίηση της ευθύνης από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και της πολιτείας σε σχέση με τις αρμοδιότητες του, αναφέροντας κιόλας πως πρόκειται για τις πιο καίριες αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και κατέληξε πως οι προωθούμενες διατάξεις: «αφαιρούν και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των εργαζομένων». Ενώ η Βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που δείχνει πως η Κυβέρνηση και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και έχει δόλο να υποβαθμίσει την θέση των εργαζομένων, «εξυπηρετούν όμως συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας για να μην αποκοπεί η επιθεώρηση εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα απαιτούμε την αναβάθμιση και ενίσχυση της. Ο αγώνας όμως για τον κόσμο της εργασίας δεν θα τελειώσει και δεν θα μείνει στη Βουλή, αλλά και μετά την παρ ελπίδα ψήφιση αυτού του εκτρώματος πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας να καταπέσουν στην κοινωνία, στον κόσμο της εργασίας και ακόμα από τους ίδιους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας οι ρυθμίσεις του κ. Χατζηδάκη, ώστε να μην κατεδαφιστεί πλήρως κάθε κεκτημένο και σταματήσει οριστικά κάθε έλεγχος της πολιτείας σε εργασιακούς χώρους.

Διαβάστε επίσης...