Τελευταία νέα
Οξύνουν το κλίμα-Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ-«Ύποπτα παιχνίδια» Δ. Κουτσούμπας: «Ο καπιταλισμός σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αμφισβητούνται» Κουτσούμπας: Έφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα όπως η άμβλωση αμφισβητούνται Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση» Γ. Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι» Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ασκεί μια ΙΧ εξωτερική πολιτική» Πετυχημένη εκδήλωση στα Χανιά για «την παιδεία των αναγκών μας» (φωτογραφίες) Αλ. Τσίπρας: Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις εκλογές, το πάρτι θα τελειώσει Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων Αθήνα: Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή (φωτο) ΚΚΕ: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας εναντίον των λαών» ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη ρήτρα της ληστείας»

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Όχι στην εκδικητική απόλυση Καταραχιά | Όλοι στη συγκέντρωση στον «Άγιο Σάββα» | Τρίτη 30 Μαρτίου, ώρα 12μ.

30/03/2021

ΜΕΤΑ Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

ΕΝΟΤΗΤΕΣ/ / Φορεις και Σωματεια   

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ /Συνδικαλισμος

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καταδικάζει κατηγορηματικά την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού γιατρού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβαση του επικουρικού γιατρού Κώστα Καραραχιά οδηγώντας τον Πρόεδρο του Σωματείου σε απόλυση στις 30 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών και τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν προχωρά στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων αλλά επιχειρεί να επιβάλλει την εγκληματική της πολιτική με διώξεις όλων όσοι αντιδρούν στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται όχι μόνο η απόλυση του Κ. Καταραχιά αλλά αστυνομική βία απέναντι σε διαδηλώσεις, οι διώξεις συνδικαλιστών για την οργάνωση κινητοποιήσεων καθώς και ποινές σε εργαζόμενους που σήκωσαν το ανάστημα απέναντι στα καταστροφικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών απαιτεί:

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση που οδηγεί στην απόλυση τον πρόεδρο του Σωματείου του Αγ. Σάββα Κώστα Καταραχιά.
  • Να μπει φρένο στις διώξεις και στην επιβολή ποινών σε εργαζόμενους που αντιδρούν στην εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης.
  • Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις μονάδες υγείας.

Καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους στην υγεία να συμμετέχουν στην στάση εργασίας, 11-3μμ, στις 30 Μάρτη, στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», στις 12 το μεσημέρι, και την πορεία στο υπ. Υγείας για να αποτραπεί η απόλυση του Κ. Καταραχιά.

29/03/2021

Διαβάστε επίσης...