Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

Μιχάλης Κατρίνης:«Επιτελικό Κράτος: ο ορισμός του αποτυχημένου κράτους στη διαχείριση της πανδημίας»

01/04/2021

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή,στη συζητηση του σχεδίου νόμου του Υπουργειου Υγειας με θεμα : «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα» ο κ. Κατρίνης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το αποτυχημένο και ψευδεπίγραφο lockdown που απέτυχε παταγωδώς, για την απουσία σχεδιασμού στους εμβολιασμούς αλλά και τις ελλείψεις στις δομές δημόσιας υγείας.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση πέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας με τα δήθεν ‘’έξυπνα’’ μέτρα που παίρνει από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα» επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης.

«Οι πολίτες κουράστηκαν αφού βλέπουν ότι και τα περιοριστικά μέτρα δεν αποδίδουν, δεν πιστεύουν πλέον τίποτα είναι δύσπιστοι και αντιδρούν γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει.

Η κυβέρνηση ποτέ δεν μίλησε ειλικρινά, δεν εξήγησε στους πολίτες γιατί πήρε αυτά τα μέτρα, με ποια δεδομένα τα πήρε και ποιος τελικά είναι ο απολογισμός.

Αποδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος υποκαθιστά τα πάντα: κάνει τον επιδημιολόγο, τον υπουργό Υγείας, αποφασίζει και εκτιμά τα πάντα. Η χώρα έχει μόνο ένα θεσμό: το επιτελικό κράτος, τον απόλυτο ορισμό του αποτυχημένου κράτους στη διαχείριση της πανδημίας» τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι:

-Στην κατάταξη του Bloomberg για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Ελλάδα έπεσε 20 θέσεις

-Στη διενέργεια τεστ η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις  με την Κύπρο να πραγματοποιεί 12 φορές περισσότερα τεστ από τη χώρα μας  και την Αυστρία 9 φορές

-Στον ημερήσιο αριθμό θανάτων από covid-19 η Ελλάδα είναι σταθερά στην 1η θέση, 20% σχεδόν πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ.Κατρίνης υπενθύμισε  ότι ο  Πρωθυπουργός στις 12 Ιανουαρίου είχε πει  ότι τέλη Μαρτίου θα έχουν γίνει 4 εκατομμύρια και πλέον εμβολιασμοί, κάτι που δεν έγινε.

«Με ποια στοιχεία το έλεγε; Είναι δυνατόν να διαψεύδεται με τόσο ηχηρό τρόπο ένας πρωθυπουργός, τη στιγμή που η χώρα μας είναι στο 30% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. σε αριθμό ημερήσιων δόσεων ανά 100 άτομα;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής που ζήτησε να αναληφθεί πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ από την προμήθεια ως την παραγωγή των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης...