Τελευταία νέα
Μια μικρή συμβολή σε μια συζήτηση που όλο …αναβάλλεται ΕΚ: Σήμερα στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας Γεωργούλη Αλέξης Τσίπρας: Χαμένη η ψήφος στα μικρότερα κόμματα – Αυτό θέλει η ΝΔ «Αναπάντεχο δώρο» στη ΝΔ οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία – «Κρυφή ατζέντα» Τσίπρα και Ανδρουλάκη Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ “Πάγος” στην πρώτη συνάντηση Ανδρουλάκη – Καστανίδη μετά την κόντρα Αλληλεγγύη στους αντικαπιταλιστές συντρόφους που διώκονται στη Βόρεια Μακεδονία Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Βόβολης και άλλοι έξι έφτιαξαν νέο κόμμα με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός» Εκλογές 2023: Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Βόβολης έφτιαξαν νέο κόμμα με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός» Ανδρουλάκης: Θα ξανά κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλη δημοκρατική παράταξη ΝΔ: Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι εξαφάνισε το φορολογικό του πρόγραμμα Παύλος Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ εξαφάνισαν το πρόγραμμά τους μετά τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του

Μιχάλης Κατρίνης:”Οι εργαζόμενοι αγωνιούν, οι επιχειρήσεις φυτοζωούν, το κράτος κλυδωνίζεται και η Κυβέρνηση πελαγοδρομεί.”

05/02/2021

O  Μιχάλης Κατρίνης  Βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σε ομιλία του στη Βουλή (04/02/21) στα πλαίσια συζήτησης νομοσχεδίου προς ψήφιση του Υπουργείου Οικονομικών άσκησε σκληρή κρητική  εφ΄ όλης της ύλης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι εργαζόμενοι αγωνιούν, οι επιχειρήσεις φυτοζωούν, το κράτος- ο δημόσιος τομέας- κλυδωνίζεται και η Κυβέρνηση παρατηρεί και πελαγοδρομεί μεταξύ των ιδεολογικών της εμμονών, της αμηχανίας της και της πραγματικότητας» τόνισε στην ομιλία του ο κ Κατρίνης.  

«Η Κυβέρνηση σας σπεύδει να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΕΒ για αύξηση του πλαφόν για τις επιδοτήσεις παγίων δαπανών από 3 εκ σε 10 εκ, δηλαδή, υψηλότερα ποσά σε λιγότερες επιχειρήσεις, συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. Να ξαναγίνει δηλαδή αυτό που έγινε με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ όταν μόλις το 2,4% των χρημάτων πήγε στις μικρές επιχειρήσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η εικόνα στην αγορά

Στην ομιλία του ο κ. Κατρίνης ανάδειξε την πλασματική εικόνα μεταξύ προϋπολογισμού και οικονομικής πραγματικότητας.

Η εικόνα στην αγορά είναι δραματική και εσείς έχετε κάνει ΄΄εικόνισμα΄΄ έναν προϋπολογισμό με ανάπτυξη 4,8%, τη στιγμή που:

 • Τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021 θα φτάσουν το πολύ στο 40% του 2019
 •  Οι επαγγελματίες και οι έμποροι έχουν να πληρώσουν :
 • Υποχρεώσεις της 1ης και της 2ης καραντίνας
 • Τρέχουσες υποχρεώσεις
 • Οφειλές από τα 10 χρόνια κρίσης
 • Η πτώση τζίρου φτάνει τα 50 δις το 2020
 • Το 60% σχεδόν των επιχειρήσεων ήταν ‘’κόκκινες’’ προ πανδημίας.

«Με αυτά τα στοιχεία τι προϋπολογισμό θα εκτελέσετε;», ρώτησε τον Υπ. Οικονομικών ο κ Κατρίνης. Ζητάτε συναίνεση από τα κόμματα και αυτοσυγκράτηση από τους πολίτες, όταν στην πράξη την τορπιλίζετε», είπε ο κ Κατρίνης.

«Νομοθετείτε νύχτα και δεν ακούτε τις προτάσεις τις αντιπολίτευσης. Το Κίνημα Αλλαγής σας έχει ήδη προτείνει, κατέληξε ο κ Κατρίνης:

 • Αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας στα 5,5 δις
 • Μετατροπή των 3 πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας σε 50% επιδότηση
 • Αναστολή εναρμόνισης αντικειμενικών – εμπορικών αξιών για το 2021 για τις λαϊκές περιοχές
 • Ποσόστωση του πλαφόν ενίσχυσης παγίων δαπανών ανά κατηγορία επιχειρήσεων, προκειμένου να ωφεληθούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι
 • Μείωση και για φέτος της προκαταβολής φόρου
 • Μείωση του Φ.Π.Α και στη διαμονή και στην εστίαση για το 2021.

Διαβάστε επίσης...