Τελευταία νέα
Επιστολή Δούκα στον Σκυλακάκη για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό – «Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο» Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμιά ομογένεια τώρα Δημήτρης Πανόπουλος: Ο Κασσελάκης ήρθε την τέλεια στιγμή Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις με τα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων προσέφυγαν κατά της διάταξης που βγάζει λάδι τον Τριαντόπουλο Νάσος Παπαργυρόπουλος: Δεν ξέρω αν θα με ψηφίσει ο πατέρας μου Στη Βουλή θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί 1,5 χρόνο μετά, δεν φέρνει στη Βουλή την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για αύξηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των μισθών, τουλάχιστον στο 80% ! Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: 140 απόδημοι κατέθεσαν αγωγές 2,8 εκατ. ευρώ κατά του δημοσίου ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο e-mail αποδήμων: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και υπόλογη ΣΥΡΙΖΑ για Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και υπόλογη «Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Καρανικόλας έβαλε πλάτη για την Novartis» περηφανεύτηκε ο Άδ. Γεωργιάδης – «Ζούμε την ιδεολογική επικράτηση της ΝΔ» Αυτιάς: Γιατί αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος “Τρομοκρατία” Μελισσανίδη κατά Λαφαζάνη-Η “ρητορική μίσους” στο Μουσείο Ιστορίας της “ΑΕΚ”

Μιχάλης Κατρίνης:”Το ιδιωτικό χρέος υπονομεύει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.”

02/02/2021

Ο Μιχάλης Κατρινης Βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σε ομιλία του σήμερα στη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών της  Διαρκούς Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Βουλης επεσήμανε οτι οι ‘’επικοινωνισμοί’’ τελείωσαν για την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη ενώ από εδώ και πέρα θα έχει να κάνει μόνο με την σκληρή πραγματικότητα.

Ο κ.Κατρίνης επεσήμανε τον κίνδυνο να μοιραστούν οι επιχορηγήσεις για τις πάγιες δαπάνες κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού το συνολικό ποσό των 400-500 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση του ορίου επιχορήγησης στα 10 εκατ. ευρώ (για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις), δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που διψούν για ρευστότητα.

Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας , ζητώντας να διερευνηθούν πόσες επιχειρήσεις έχουν αντλήσει ρευστότητα από όλα τα διαθέσιμα εργαλεία (5 κύκλοι επιστρεπτέας, 2 κύκλοι ΤΕΠΙΧ ΙΙ, 2 κύκλοι Ταμείου Εγγυοδοσίας) και αν έχουν χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για τη λειτουργία της επιχείρησης ή όχι. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η πλειοψηφία των επαγγελματιών έχει λάβει 2000-4000 ευρώ μέσω της επιστρεπτέας, ενώ οι υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες.

Ο κ.Κατρίνης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στην κυβέρνηση , όπως:

-Τι πρόκειται να γίνει με την εναρμόνιση εμπορικών και αντικειμενικών αξιών που θα επιφέρει σημαντική φορολογική επιβάρυνση στους πολίτες αλλά και σε αύξηση όλων των φόρων που σχετίζονται με τα ακίνητα.

-Την ασάφεια που επικρατεί γύρω από τα τεκμήρια διαβίωσης και θα οδηγήσει στην αύξηση των φορολογουμένων που θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης , σε μια συγκυρία που τα δηλωθέντα εισοδήματα θα είναι μειωμένα

Άμεση λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων ζητά το Κίνημα Αλλαγής - Κίνημα  Αλλαγής

‘’ Απαντήσεις σε όλα αυτά δεν δίνει η κυβέρνηση, όπως δεν έχει δώσει και στην πρόταση που καταθέσαμε για τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ , τη στιγμή που το ιδιωτικό χρέος υπονομεύει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Οι ‘’επικοινωνισμοί’’ τελείωσαν για την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη. Από εδώ και πέρα θα έχει να κάνει μόνο με την πραγματικότητα. Μια σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες και για την οποία αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει λύσεις αλλά αρνείται ακόμα και να συζητήσει τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν καταθέσει πολιτικοί της αντίπαλοι, όπως το Κίνημα Αλλαγής.’’

Διαβάστε επίσης...