Τελευταία νέα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στο χαράτσι Μητσοτάκη. “Έκπτώσεις” στο πρόστιμο ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πλεύρης: 50 ευρώ τον πρώτο μήνα – πότε θα είναι 100 Νοέμβριος: Ο μήνας … serial killer με κυβερνητική υπογραφή! 2.219 νεκροί από την πανδημία / μέρα-μέρα η λίστα με τους θανάτους… Ανοιχτή επιστολή “ξυραφιά” … Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: “Ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες” Νέα ιδιωτικοποίηση “στα σκαριά” από την κυβέρνηση: Τα “έχει βάλει” με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ο Χατζηδάκης, αγνοεί τους συνταξιούχους και ετοιμάζει καρέκλες για διευθυντάδες “Χ” … κι από τον Ηλία Μόσιαλο στο αδιανόητο χαράτσι Μητσοτάκη των 100 ευρώ το μήνα στους μη εμβολιασμένους: “Θα προτιμούσα ένα θετικό κίνητρο” Τάπα Ηλιόπουλου σε Οικονόμου – Μητσοτάκη: “Πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων. Τώρα ποιος … φάσκει και αντιφάσκει!” Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ προετοιμάζει το μέλλον!» Ντροπή, αλλά ποιος να τη βρει… 148 ασθενείς με κορωνοϊό όπως-όπως διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, αποκάλυψε η Παγώνη στον Τσίπρα Κερατσίνι: Ερώτηση για τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης Όλγας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέξη από τους αρμόδιους υπουργούς Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα Η Δήμητρα Λιάνη στέλνει «γράμμα» στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη γιορτή του με μομφές εναντίον του Γιώργου

Μ. Κριθαρίδης: Αν θέλουμε να μιλήσουμε πραγματικά για την ακρίβεια, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την ανέχεια 13 ετών

Νοέμβρης 23, 2021

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜεΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια την ακρίβεια, την ανέχεια και την αναξιοπρέπεια. Δεν είναι μόνο οι αυξήσεις των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά του καλαθιού του μέσου νοικοκυριού, ούτε οι απλησίαστοι λογαριασμοί της ενέργειας, είναι τα διαχρονικά καρτέλ στο χώρο των τροφίμων που Κυβερνήσεις και Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν αγγίζουν και κυρίως είναι παράλληλα η μεγάλη πτώση και καθίζηση μισθών και συντάξεων, που δεν ανατρέπεται με «φιλοδωρήματα» από τις ίδιες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις που πρώτα αφαιμάζουν τους πολίτες. Είναι όμως επιπλέον κι ο ταξικός αυτός πληθωρισμός, ο πληθωρισμός των φτωχών που είναι πολύ υψηλότερος από τον πληθωρισμό των πλουσίων.

Αν θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε πραγματικά για την ακρίβεια, πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανέχεια, η οποία μόνο μέσα από μία Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή μισθών και επιδομάτων μπορεί να αντιμετωπισθεί. Αυτά ωστόσο δεν γίνονται και δεν μπορούν να γίνουν υπό μνημονιακούς όρους, μόνο με πραγματική ρήξη με την ολιγαρχία, την τρόικα και αυτή την ευρωπαϊκή δήθεν ένωση, που δεν μεταρρυθμίζεται, παρά μόνο ανατρέπεται.

Διαβάστε επίσης...