Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)

Μ. Κριθαρίδης: Η ανακοίνωση του Υπ.Εξ για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στο Βούπερταλ και η στάση της Κυβέρνησης, εξοργίζουν

Νοέμβρης 15,2021

Με σχεδόν 2 εβδομάδες καθυστέρηση από τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στο Αστυνομικό Τμήμα του Βούπερταλ της Γερμανίας, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να εκδώσει μία ανακοίνωση για το τραγικό αυτό συμβάν.

Στην ανακοίνωση τους όμως αυτή, οι ελληνικές αρχές απλώς και μόνο «ευλογούν τα γένια τους», για το πόσο καλά έδρασε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν κάτι σχετικό με τις ίδιες τις συνθήκες του θανάτου του 25χρόνου. Μέσα στις 8 παραγράφους που το Υπουργείο «δαπάνησε» για να παινέψει τον εαυτό του, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ίδιο το τραγικό περιστατικό και τα ερωτηματικά που δημιουργεί η στάση της γερμανικής αστυνομίας. Καμία αναφορά για το γεγονός ότι ο θάνατος του Γιώργου Ζαντιώτη επήλθε στο αστυνομικό τμήμα και δεν γνωστοποιήθηκε για 5 μέρες, μέχρι να γίνει γνωστό το σχετικό βίντεο. Καμία αναφορά για τα ρούχα του παιδιού που πετάχτηκαν μυστηριωδώς χωρίς καν να ερωτηθούν οι οικείοι του και για το ότι η αστυνομία δεν άφηνε την οικογένεια του να δει τη σωρό του. Καμία αναφορά τέλος, για το ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν την μετεγχειρητική κατάσταση του Γιώργου Ζαντιώτη -καθώς τους είχε ενημερώσει σχετικά η αδερφή του- και παρόλα αυτά τον πατούσαν βίαια κάτω. Τίποτα από όλα αυτά δεν απασχόλησε τις ελληνικές αρχές, μόνο η «αριστεία» του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ. Τίποτα από όλα αυτά δεν απασχολεί ούτε και τα ελληνικά συστημικά μίντια, τη στιγμή που ο γερμανικός τύπος ασκεί κριτική για το περιστατικό και Γερμανοί, Έλληνες και Τούρκοι πολίτες στη Γερμανία ήδη διαμαρτύρονται για το τραγικό αυτό συμβάν.

Η ελληνική Κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Εξωτερικών, και άργησαν αδικαιολόγητα να αντιδράσουν και δεν αφήνουν καμία απολύτως αιχμή για την δράση και όλες αυτές τις παραλείψεις της γερμανικής αστυνομίας, δείχνοντας είτε την παντελή αδιαφορία τους, είτε την προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού. Η στάση αυτή, είναι εξοργιστική.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Διαβάστε επίσης...