Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Μ. Κριθαρίδης: Να σταματήσει άμεσα η ομηρία των καθαριστριών του Υπ.Οικονομικών.

Σεπτέμβριος 24,2021

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Εδώ και 6 μήνες οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δίνουν καθημερινά την μάχη για το δικαίωμα στην μόνιμη εργασία. Ενάντια στην ελαστικότητα, την ανακύκλωση της ανεργίας και της διάλυσης των υπηρεσιών καθαριότητας του Υπουργείου. Ενάντια σε ιδιώτες εργολάβους που θα τους πληρώνουν αδρά οι φορολογούμενοι, για να δίνουν μισθούς πείνας σε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που λήγουν οι συμβάσεις τους και μένουν χωρίς δουλειά, δεν είναι αναλώσιμα υλικά.

Έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο, για πολλά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων (αυτή την αλγεινή πρακτική αναβαπτισμού εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε επισφαλείς αναλώσιμους), και μια απίστευτη εργασιακή ομηρία ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Αγωνίζονται για να την ζωή και την δουλειά τους, για να μην περάσουν στην ανεργία και την ανέχεια. Αγωνίζονται για να μην αντικατασταθούν από ιδιωτικά συνεργεία που θα στοιχίζουν πολύ ακριβότερα στον φορολογούμενο τη στιγμή που θα ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους. Αγωνίζονται και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η ομηρία και η κοροϊδία και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα τους και στην κατεύθυνση αυτή έχει καταθέσει ήδη αρκετές φορές -και θα ξανακαταθέσει άλλες τόσες- σχετική τροπολογία για την μονιμοποίηση τους.

Είναι ντροπή αυτό που κάνουν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις με αυτές τις πραγματικά υποδειγματικές βιοπαλαίστριες που με την δουλειά, τον αγώνα και την αξιοπρέπεια τους, μας εμπνέουν καθημερινά.

Διαβάστε επίσης...